Stoiximan Super League

Οι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr σας παρουσιάζουν τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που σκόραραν στα αποψινά ματς και ένας που φρόντισε να μην παραβιαστεί η εστία του, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ας δούμε τους MVP της τρίτης «στροφής» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr σας παρουσιάζουν τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που σκόραραν στα αποψινά ματς και ένας που φρόντισε να μην παραβιαστεί η εστία του, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ας δούμε τους MVP της τρίτης «στροφής» του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

MVP: Σεμπάστιαν Λέτο

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο πολυτιμότερος παίκτης, στο παιχνίδι Πανθρακικός – Παναθηναϊκός. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, που διανύει περίοδο φόρμας και στο «τριφύλλι» δείχνει αναγεννημένος, σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και όταν είχε… κέφια ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Πανθρακικού.
Αρκετές φορές άφησε πίσω του τους αντιπάλους του, που χρειάστηκαν κάποιες στιγμές να τον τραβήξουν από τη φανέλα για να τον ανακόψουν. Ο Αργεντινός, που έβαλε το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ματς.

ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

MVP: Παντελής Καφές

Μέσα στην μετριότητα που ακολούθησε μετά το χαμένο πέναλτι της ομάδας του, ο Παντελής Κάφες ήταν ο πολυτιμότερος του γηπέδου. Κατ’ αρχήν η ΑΕΚ χρωστά στον Έλληνα μέσο τους τρεις βαθμούς, αφού το γκολ του κόντρα στον Ηρακλή διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, ο αρχηγός της «Ένωσης» έτρεξε πολύ, κρατούσε την ισορροπία μεταξύ κέντρου και άμυνας και προσπαθούσε με τις κάθετες μεταβιβάσεις του να ανοίξει κενούς χώρους. Αν είχε στηρίγματα στο κέντρο και στα πλάγια θα είχε προσφέρει πολλά περισσότερα στο σημερινό παιχνίδι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ 1-1

MVP: Ντάνιελ Τσέζαρεκ

Το γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ ήταν αυτό που έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης και δεν την άφησε να φύγει με άδεια χέρια από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης επιθετικός κυνήγησε μια χαμένη φάση και με την πίεση που άσκησε κατάφερε να κλέψει την μπάλα και να σημειώσει ένα τέρμα που ισούται με ένα βαθμό.

Χωρίς την επιμονή του επιθετικού των Αρκάδων, όπως κυλούσε το ματς, πολύ δύσκολα θα κατάφερναν οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν το γκολ που είχαν δεχθεί από τον Φωτάκη. Φυσικά και οι σωτήριες επεμβάσεις του Ντεγκρά κράτησαν την ομάδα της Τρίπολης μέσα στο παιχνίδι, φυσικά και ο Φωτάκης άνοιξε το σκορ σε ένα σκληρό και χωρίς φάσεις παιχνίδι και θα ήταν αυτός ο πολυτιμότερος παίκτης , όμως το γκολ του Τσέζαρεκ ήταν αυτό που έδωσε το βαθμό στην ομάδα του, αλλά και το σθένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους το νικητήριο γκολ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

MVP: Σρέντιαν Μπλάζιτς

Μια συγγνώμη στον Γιώργο Μπάρκογλου και ένα συγκαταβατικό βλέμμα κατανόησης στον Αλβάρο Ρεκόμπα, είναι δυο ενέργειες απαραίτητες, πριν καταλήξει κανείς στον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα στη Λιβαδειά. Ο μέσος του Λεβαδειακού διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ο Αλβάρο Ρεκόμπα είχε σημαντικό -όσο και «μοιραίο» για την ομάδα του- μερίδιο στη διακύμανσή του, ωστόσο, εκείνος που μετράει πιο πολύ για τους «Βοιωτούς», ήταν ο άνθρωπος που «προστάτεψε» την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ήταν ο Σρέντιαν Μπλάζιτς.

Ο Βόσνιος γκολκίπερ δήλωσε «παρών» όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του και εκτέλεσε αρκετούς ρόλους κατά τη διάρκεια του ματς. Ήταν εκείνος που την κράτησε «όρθια» στην πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες του Πανιωνίου στο 0-0 -ήταν εκείνος που «καθάρισε» και τις «απελπισμένες» προσπάθειες των αντιπάλων, μετά το γκολ. Ήταν εκείνος που απέκρουσε το πέναλτι του Ρεκόμπα στο 70’ -ήταν εκείνος που επενέβη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Αν, λοιπόν, στον Μπάρκογλου, οι Βοιωτοί είδαν τον άνθρωπο που πέτυχε το «παρθενικό» γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα, σε εκείνο του Μπλάζιτς, είδαν σίγουρα τον άνθρωπο, που μπόρεσε να το μετατρέψει σε νικηφόρο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0

MVP: Λεάλ Γκονζάλες

Αν ρωτήσεις τους προπονητές, θα σου πουν ότι η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας συμβάλλει σε κάποιο αποτέλεσμα, όπως, φυσικά και η επιθετική. "Όλοι οι παίκτες κερδίζουν και όλοι χάνουν", είναι το αγαπημένο «μότο» των τεχνικών. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αν ο Εργοτέλης δεν είχε απόψε τον Λεάλ, δύσκολα θα μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης.

Ο 27χρονος επιθετικός της κρητικής ομάδας έκανε τη διαφορά, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά και γιατί ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι συμμετείχε σε όλες τις καλές στιγμές της ομάδας του, ενώ βοήθησε και αμυντικά, προσφέροντας «ανάσες» στους Ρομάνο και Μπέτο, που τον ακολούθησαν σε απόδοση. Η καλή εμφάνιση του Ουρουγουανού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που ο Μπουντιμίρ κινήθηκε σε «ρηχά» επίπεδα.

Εκτός από το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ο πρώην επιθετικός της Ντανούμπιο προσέφερε και θέαμα στους φιλάθλους της ομάδας, όταν στο 15ο λεπτό πέρασε τρεις αντιπάλους στη σειρά, με διαφορετική (κάθε φορά) ντρίπλα τον καθένα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x