Stoiximan Super League

Κετσπάγια: «Είχε δίκιο ο κόσμος»

Την ώρα που το κλίμα είναι βαρύ για τον ίδιο και ο κόσμος ζήτησε στο ματς με την Νέα Καβάλα την απομάκρυνσή του, ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε δίκιο στους οπαδούς του Ολυμπιακού για όσα καταλόγισαν σε εκείνον και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις. «Ο κόσμος εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόδοσή μας και είχε δίκιο», είπε ο Γεωργιανός, ο οποίος στο ματς με την Άλκμααρ θα κριθεί αν παραμείνει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Την ώρα που το κλίμα είναι βαρύ για τον ίδιο και ο κόσμος ζήτησε στο ματς με την Νέα Καβάλα την απομάκρυνσή του, ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε δίκιο στους οπαδούς του Ολυμπιακού για όσα καταλόγισαν σε εκείνον και στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις.

Ο Γεωργιανός τεχνικός, όταν η ομάδα βγήκε για προπόνηση και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, συγκέντρωσε τους παίκτες και τους είπε: «Ο κόσμος εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόδοσή μας και είχε δίκιο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση σε όλους. Αυτός όμως είναι ο Ολυμπιακός. Πάντα έχει πίεση και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε».

Στη συνέχεια, ο 41 ετών προπονητής αναφέρθηκε στην εικόνα του ματς και ζήτησε από τους «ερυθρόλευκους» να αφήσουν πίσω το παιχνίδι του Σαββάτου, κοιτάζοντας τα επόμενα που ακολουθούν αρχής γενομένης από εκείνο της Τετάρτης (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) κόντρα στην Άλκμααρ για τον πρώτο αγώνα των ομίλων του Champions League: «Κάναμε μια κακή εμφάνιση, αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε. Ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ηχούμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να παρουσιαστούμε διαφορετικοί».

Καταλήγοντας, ο Κετσπάγια είπε κάποια πράγματα για την πρωταθλήτρια Ολλανδίας: «Την Τετάρτη ξεκινάμε στους ομίλους. Η αντίπαλός μας, η Άλκμααρ, είναι μια πολύ καλή ομάδα και πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Άλκμααρ μπορεί να ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ντεν Χάαγκ, αλλά να ξέρετε ότι ο προπονητής της ξεκούρασε αρκετούς παίκτες. Πράγμα που σημαίνει ότι απέναντί μας θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο. Θα είναι διαφορετική».

Άμεσα αποτελέσματα…

Σε ό,τι αφορά τον Κετσπάγια, ο Γεωργιανός πρέπει να παρουσιάσει άμεσα έργο. Η ομάδα να κερδίσει μεθαύριο την Άλκμααρ και να ξεκινήσει ένα σερί, το οποίο θα την βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και ταυτόχρονα θα απομακρύνει τα «σύννεφα» πάνω από τον προπονητή των Πειραιωτών. Πάντως, δεν αποκλείεται σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας με τους Ολλανδούς ο Κετσπάγια να αποτελέσει παρελθόν με συνοπτικές διαδικασίες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Αν ο Γεωργιανός αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους», τότε η διοίκηση θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ήταν εκείνο του Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού και υπάρχουν θετικά σχόλια για τη δουλειά του. Ακούστηκε το ενδεχόμενο οι ιθύνοντες να επιλέξουν το τεχνικό δίδυμο των Τζόρτζεβιτς-Κοβάσεβιτς, ενώ υπάρχει και το σενάριο επιστροφής του Τάκη Λεμονή!

Δίλλημα για το σύστημα

Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο Τιμούρ Κετσπάγια πώς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη κόντρα στην Άλκμααρ. Ο Γεωργιανός τεχνικός στο παιχνίδι με την Καβάλα επέλεξε το 4-4-2, όμως δεν είναι γνωστό αν θα επιστρέψει στο ματς με τους Ολλανδούς στο 4-5-1. Ο Κετσπάγια ενδέχεται να διατηρήσει το 4-4-2, επειδή απουσιάζει ο Μαρέσκα που είναι παίκτης-κλειδί στο 4-5-1.

Λογικά, ο Ολυμπιακός κόντρα στην ολλανδική ομάδα θα ξεκινήσει με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Τοροσίδης (δεξιά), Μπράβο (αριστερά), Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Δεξί χαφ θα είναι ο Γκαλέτι, αριστερό ο Λεονάρντο και στον άξονα θα παίξουν οι Λεντέσμα, Ντουντού. Επιθετικό δίδυμο θα είναι και πάλι ο Μήτρογλου με τον Ντιόγο.

* Το πρόγραμμα του ματς με την Αλκμααρ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x