Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Με προσοχή για τη νίκη

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στρέφει στο ματς της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) με την Ντιναμό Βουκουρεστίου την προσοχή του. «Εχουμε ένα δύσκολο ματς, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη», είπε ο Τεν Κάτε, κατά τη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες. Το πλάνο του Ολλανδού εν όψει του αγώνα με τους Ρουμάνους. Οι εμφανίσεις του Τζόρβα «ακυρώνουν» τη μεταγραφή γκολκίπερ.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στρέφει στο ματς της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ1) με την Ντιναμό Βουκουρεστίου την προσοχή του. Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League και ο Χενκ Τεν Κατε, κατά τη χθεσινή του ομιλία, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη επί της «Ένωσης», όμως έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με τη ρουμανική ομάδα.

«Αξίζετε συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τη νίκη επί της ΑΕΚ», είπε ο Ολλανδός και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε όλοι ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά σε αυτό το σημείο το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Τα καταφέρατε επειδή παίξατε ο ένας για τον άλλον. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα κι αυτό μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους για τη νίκη και τη μαχητικότητά σας. Δεν θέλω, όμως, να πανηγυρίζουμε άλλο. Πρέπει να ξεχάσουμε την ΑΕΚ. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε».

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής μίλησε για τον Τζόρβα και τον Σαλπιγγίδη: «Ο Τζόρβας αξίζει συγχαρητήρια για την εμφάνισή του. Η επέμβασή σου στο τέλος ήταν καταπληκτική. Συνέχισε έτσι». Στον διεθνή επιθετικό τόνισε: «Σε ακόμα ένα ματς πήγες καλά. Μπράβο για το τελείωμα στη φάση του γκολ. Εδρασες γρήγορα, όπως έπρεπε».

Καταλήγοντας, ο Τεν Κάτε ανέφερε: «Εχουμε ένα δύσκολο ματς, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Είναι μία δύσκολη ομάδα η Ντιναμό και δεν θα παίξει κανένα ρόλο ότι δεν θα έχει τον κόσμο μαζί της. Μη σας επηρεάσει αυτό. Η Ντιναμό αναπτύσσεται καλά και σε ορισμένα στοιχεία και σε γενικές γραμμές παίζει καλύτερα από τη Γαλατάσαραϊ. Θέλει μεγάλη προσοχή ο αντίπαλος και θα τον αναλύσουμε με λεπτομέρεια τις προσεχείς μέρες».

Σύστημα 4-3-2-1 στο Βουκουρέστι

Με την ίδια ενδεκάδα αναμένεται να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκό κόντρα στην Ντιναμό, εκτός κι αν ο Καντέ εξακολουθεί σήμερα να νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι. Αν ο Γάλλος αμυντικός δεν έχει κάποιο πρόβλημα, τότε ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων.

Εκείνο που θα αλλάξει ο Τεν Κάτε είναι η τακτική, αφού ο Κατσουράνης θα γυρίσει λίγο πιο πίσω δεξιά από τον Σιμάο, με τον Ζιλμπέρτο να παίζει αριστερά του, πιο μπροστά τους Καραγκούνη, Λέτο και κορυφή τον Σαλπιγγίδη. Ο «Κάρα» αισθανόταν και χθες βαρύ το πόδι του, αλλά λογικά θα παίξει. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Νίνης.

Εν τω μεταξύ, ο Παναθηναϊκός δεν συμπληρώνει ούτε 18άδα! Η τιμωρία του Σισέ, οι τραυματισμοί των Δάρλα, Σπυρόπουλου, Μαρίνου (έκαναν και χθες ατομικό) και το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί ο Σεϊταρίδης (ίσως να είναι έτοιμος με Λάρισα) στην UEFA, όπως και οι Μάντζιος, Κλέιτον, αφήνουν τον Τεν Κάτε με 18 ετοιμοπόλεμους παίκτες εν όψει Ντιναμό, εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες!

Το πρόγραμμα με την Ντιναμό

Στις 10:55 με πτήση τσάρτερ θα μεταβεί αύριο στη Ρουμανία ο Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα μιλήσει στο «Dinamo Stadium» αύριο στις 18:30. και η προπόνηση των «πρασίνων» θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα στο ίδιο μέρος.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή των γηπεδούχων θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο στις 17:30 και η προπόνηση της Ντιναμό Βουκουρεστίου θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο τους, που βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στις 20:00.

Ο Τζόρβας «ακυρώνει» τη μεταγραφή γκολκίπερ

Ικανοποίηση έχουν προκαλέσει στον Παναθηναϊκό οι τελευταίες εμφανίσεις του Αλεξ Τζόρβα. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεχόταν συγχαρητήρια χθες απ' όλους τους συμπαίκτες του, αλλά και φίλους του, τους ευχαριστούσε και έλεγε: «Καλά ήταν, κοιτάμε το επόμενο ματς». Ο 27χρονος γκολκίπερ είναι ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων και έχει κερδίσει δίκαια τη θέση του στην ενδεκάδα.

Αυτό το διάστημα, που δουλεύει με τον Αλεξούδη, βελτιώθηκε: στη σωματοδομή (ελαστικότητα), στην ταχύτητα (έγινε ακόμα πιο γρήγορος), στις κινήσεις εντός περιοχής (έχει περιορίσει τις περιττές κινήσεις και δεν πέφτει εύκολα. Μάλιστα, ο Τζόρβας δουλεύει ακόμα και στα ρεπό του. Αν ανταποκριθεί στα συνεχή ματς που θα αγωνιστεί, οι «πράσινοι» δεν πρόκειται τον Γενάρη να προχωρήσουν σε απόκτηση γκολκίπερ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x