Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Πέρυσι θα είχαμε χάσει…»!

Στην αλλαγή νοοτροπίας του περσινού με τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκαθάρισε πως με αντίστοιχη εμφάνιση της ομάδας του την προηγούμενη περίοδο, το παιχνίδι με την Καβάλα θα είχε χαθεί. Ωστόσο, η απογοήτευση που του δημιούργησε το ισόπαλο 2-2 με τους «Αργοναύτες» μετριάστηκε με την αγωνιστική ανάκαμψη των παικτών του και τον χαρακτήρα που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο…

Στην αλλαγή νοοτροπίας του περσινού με τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκαθάρισε πως με αντίστοιχη εμφάνιση της ομάδας του την προηγούμενη περίοδο, το παιχνίδι με την Καβάλα θα είχε χαθεί. Ωστόσο, η απογοήτευση που του δημιούργησε το ισόπαλο 2-2 με τους «Αργοναύτες» μετριάστηκε με την αγωνιστική ανάκαμψη των παικτών του και τον χαρακτήρα που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε στη Συνέντευξη Τύπου:

Σας άρεσε ο Παναθηναϊκός όπως αγωνίστηκε και περιμένατε τη Καβάλα τόσο καλή;

«Εμείς κάναμε τη Καβάλα να δείχνει πολύ καλή. Τους δώσαμε χώρο, δεν μαρκάραμε, δεν αμυνόμαστε με τον σωστό τρόπο και τους κάναμε να φαίνονται πάρα πολύ καλοί. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα.

Θα επαναλάβω εκ νέου, ότι για να κερδίσεις, πρέπει να δουλεύεις εξίσου σκληρά με τον αντίπαλο σου μέσα στο γήπεδο και εκείνοι δούλεψαν σκληρότερα. Ξεκινήσαμε κακά και δώσαμε δύο γκολ στον αντίπαλο μας. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους γίναμε πιο επιθετικοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και απειλήσαμε και ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πολύ αργά. Xάναμε 2-0 στο ημίχρονο, δεν συμβαίνει συχνά να επιστρέφεις από τέτοιο σκορ.

Οπότε από τη μία είμαι δυσαρεστημένος από τη νοοτροπία που δείξαμε και στο δεύτερο μέρος ευχαριστημένος, γιατί παλέψαμε και παίξαμε όπως θα θέλαμε. Μόνο στο δεύτερο μέρος δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες ωστόσο πιστεύω ότι η Καβάλα δικαιούται τον ένα πόντο, έχει καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες ιδίως μπροστά.

Αλλά έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, γιατί ένα παιχνίδι σαν το σημερινό θα το είχαμε χάσει πέρσι. Έχουμε μάθει όμως και αυτό δεν θα γίνεται φέτος. Έχουμε την ποιότητα να αντιστρέφουμε την κατάσταση. Για την ομάδα είναι ώρα να καταλάβουν ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στο πρώτο μέρος και πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον Καραγκούνη, πήγε πολύ καλά και έδειξε εξαιρετικό πνεύμα».

Πιστεύετε ότι στη τελευταία φάση ήταν δίκαιο το γκολ, γιατί έχει γίνει φάουλ από τον Νίνη στον Παβίσεβιτς;

«Δεν νομίζω ότι ήταν φάουλ. Και βρισκόμουν πολύ κοντά και μπορούσα να το δω καθαρά. Δεν υπήρχε κανένα φάουλ και νομίζω ότι το γκολ ήταν καθαρό».

Αν στη διάρκεια της εβδομάδας δείτε ότι υπήρχε φάουλ θα το πείτε;

«Σίγουρα θα το παραδεχτώ, το είδα μια φορά και σας είπα την άποψη μου για αυτό που είδα. Και αυτό που είδα ήταν ότι δεν ήταν φάουλ. Αν το δεις σε ριπλέι μπορείς να δεις πολλά. Ωστόσο θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ».

Έκανε κακό στην ομάδα αυτή η φιλολογία για το έξι στα έξι, επτά στα επτά;

«Αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα έχεις πίεση για να είσαι πρώτος. Η όταν είσαι δεύτερος υπάρχει πίεση για να πας πρώτος. Η ομάδα είναι ώριμη και δεν έχει πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση για 30 νίκες. Θα μπορούσα να υπογράψω ότι στα επόμενα επτά παιχνίδια ότι θα πάρουμε 19 βαθμούς».

Εκπλαγήκατε που η Καβάλα έπαιξε με τρεις επιθετικούς;

«Όχι το μόνο που μου έκανε έκπληξη ήταν η παρουσία του Ρινκόν, ο οποίος έπαιξε πιο μέσα. Συνέκλινε πολύ και βρισκόταν στο κέντρο της επίθεσης. Δεν το αντιμετωπίσαμε σωστά, αν και θα έπρεπε, γιατί έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν πολύ κενοί χώροι, κάθε δεύτερη μπαλιά πήγαινε στη Καβάλα. Το αριστερό μπακ ανέβαινε συνέχεια. Άμυνα κάνεις με όλη την ομάδα και εμείς δεν αμυνθήκαμε καλά. Θα πρέπει να είμαστε πιο καλοί ανασταλτικά».

Γιατί δεν ξεκίνησαν Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης θεωρήσατε ότι θα ήταν εύκολο το ματς ή επειδή ήταν διεθνείς;

«Έπαιξαν ήδη δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες και μέσα σε οχτώ μέρες θα έπρεπε να παίξουν το τρίτο και έχουμε και ματς την Πέμπτη. Έχουμε ένα ματς από 26 ποδοσφαιριστές και δεν μπορείς συνέχεια να υπολογίζεις σε έντεκα. Θα πρέπει να υπάρχει και χρόνος ξεκούρασης. Οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Μαζί με το δικό μας πρόγραμμα υπάρχει και η Εθνική που έχει σημαντικά παιχνίδια, οπότε θα έπρεπε να πάρουνε και ανάσες οι παίκτες μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x