Stoiximan Super League

Οι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής

Στη στροφή της έβδομης αγωνιστικής οι ελληνικές ομάδες προσέφεραν καλό (σχετικά) θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις. 21 γκολ σημειώθηκαν συνολικά και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr συγκέντρωσαν τους παίκτες οι οποίοι με την εμφάνιση τους συνέβαλλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των τελικών σκορ.

Στη στροφή της έβδομης αγωνιστικής οι ελληνικές ομάδες προσέφεραν καλό (σχετικά) θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις. 21 γκολ σημειώθηκαν συνολικά και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr συγκέντρωσαν τους παίκτες οι οποίοι με την εμφάνιση τους συνέβαλλαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των τελικών σκορ.

ΑΕΚ - Πανθρακικός 3-2
MVP: Νάτσο Σκόκο

Ήταν τέτοια η αντίδραση του κόσμου της ΑΕΚ με το σφύριγμα της λήξης στο παιχνίδι ΑΕΚ-Πανθρακικός, με τους φίλους της Ένωσης να ξεσπούν σε αποδοκιμασίες, που το να προσπαθήσει κανείς να βρει τον πολυτιμότερο παίκτη, περνά σε δεύτερη μοίρα. Ο Νάτσο Σκόκο πάντως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις ενέργειές του, πριν το κλίμα γίνει «εχθρικό» για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Αργεντινός αφού έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να σημειώσει ένα γκολ και με τη γενικότερη παρουσία του, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια από τις μονάδες της ΑΕΚ που έδωσαν στο «Δικέφαλο» τους τρεις βαθμούς, γιατί σαν ομάδα είναι αλήθεια ότι δεν φάνηκε ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο…

Καβάλα - Παναθηναϊκός 2-2
MVP: Τζιμπρίλ Σισέ

Θα μπορούσε να ήταν ο Ονουάτσι, που έβαλε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να ήταν ο Ορούμα, που «έπιασε» για μια ακόμη σπουδαία απόδοση για την Καβάλα και ήταν ο… μαέστρος των γηπεδούχων. Όταν, όμως, ένας ποδοσφαιριστής βάζει γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνει στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό, τότε δικαιούται τον τίτλο του MPV του παιχνιδιού.

Το βραβείο του πολυτιμότερου, λοιπόν, πηγαίνει στον Τζιμπρίλ Σισέ, που με ωραία κεφαλιά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων «έγραψε» το τελικό Καβάλα - Παναθηναϊκός 2-2 και διατήρησε το «τριφύλλι» στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί, πλέον, με τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα από τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να μην απειλεί την αντίπαλη εστία.

Ηρακλής - Πανιώνιος 0-2
MVP:Μπόσκο Μπάλαμπαν

Ο κανόνας που λέει ότι όποιος σκοράρει -ασχέτως της εμφάνισης που πραγματοποιεί- επιβραβεύεται με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού, επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση του Μπόσκο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε με κοντινή προβολή το πρώτο τέρμα του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Ηρακλή -με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου- στο «Καυταντζόγλειο» δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη, και το δεύτερο «τρίποντο» των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα, μετά από επτά αγωνιστικές.


Λάρισα - Σκόντα Ξάνθη 2-0
MVP: Τουμέρ Μετίν

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Λάρισας, στην αναμέτρησή της με τη SKODA Ξάνθη (2-0), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League, δεν θα μπορούσε παρά να λάβει και τη διάκριση του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα. Ο Τουμέρ Μετίν πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στο πρώτο τρίποντό της για τη φετινής σεζόν, αφαιρώντας παράλληλα ένα μεγάλο μέρος από την πίεση που δεχόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Η ετοιμότητα και η εξυπνάδα του Τουμέρ Μετίν ήταν τα δύο στοιχεία που οδήγησαν τον μέσο της Λάρισας να κυνηγήσει μια φάση που φαινόταν ακίνδυνη - ένα γύρισμα του Θανάση Κωστούλα προς τον Γκσπούρνινγκ - να κλέψει την μπάλα και να πετύχει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, «ανοίγοντας» τον δρόμο στην ομάδα του για την πρώτη νίκης της στο φετινό πρωτάθλημα.

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 3-0
MVP: Ηλίας Αναστασάκος

Ο Ατρόμητος είχε μεν τον έλεγχο απ’ τον πρώτο ημίχρονο, όμως δεν είχε καταφέρει να σκοράρει έναντι του Λεβαδειακού. Μπορεί οι Φαβάλι και Κάμπας να έτρεξαν πολύ περισσότερο, αλλά «κλειδί» για τους τρεις βαθμούς, ήταν το γρήγορο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο απ’ τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος στο 50΄ το 66΄ πλάσαρε τον Μπλάζιτς πετυχαίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα δύο πρώτα του τέρματα.

Έτσι ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες στη Σούπερ Λίγκα, την οποία χρειαζόντουσαν για να δουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
MVP: Νίκος Αραμπατζής

Απ’ την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα δύσκολα θα μπορούσε να πάρει κανείς απόφαση να διακρίνει κάποιον με διαφορά απ’ τους υπόλοιπους. Όμως, όταν σ’ ένα παιχνίδι, σου χαρίζουν τη νίκη δύο απ’ τους αμυντικούς σου, τότε «επιβάλλεται» να έχει κάποιος απ’ αυτούς μια ευκαιρία για πολυτιμότερος.

Στη προκειμένη περίπτωση αυτός είναι ο Νίκος Αραμπατζής. Ο 25χρονος δεξιός μπακ προωθούταν πολύ συχνά, πραγματοποιώντας επελάσεις απ’ την πλευρά του, στα αμυντικά του καθήκοντα δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ και με το τέρμα που πέτυχε «σφράγισε» τους τρεις βαθμούς για τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0
MVP:Ζαουάντ Ζαϊρί

Φαίνεται το έχει η μοίρα των ποδοσφαιριστών που αλλάζουν «στρατόπεδα» να πιάνουν σπουδαία απόδοση απέναντι στις προηγούμενες ομάδες τους. Ο Ζαουάντ Ζαϊρί ήξερε ότι δεν θα ξεκινούσε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Μετά τον τραυματισμό του Ντιόγο, πέρασε στον αγώνα, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, έβγαλε την ασίστ για ακόμη ένα και πρόσφερε όμορφες στιγμές στους 25.000 φίλους των «ερυθρολεύκων».

Ο Μαροκινός ήταν το «κάτι παραπάνω» που ζητά ο απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού που δεν συμβιβάζεται με «αναιμικές» νίκες και αμυντικογενείς λογικές. Εάν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε τέτοια υψηλά επίπεδα, σίγουρα θα γίνει αγαπημένος της εξέδρας και του προπονητή.

Εργοτέλης - Άρης 0-0
MVP: Ντάρσι Νέτο

Σε ένα παιχνίδι που κυνηγάς… «με το τουφέκι» 2-3 καλές ευκαιρίες, μπορεί κανείς να φανταστεί τη δυσκολία που έχει το… κυνήγι του MVP. Έτσι, η διά της ατόπου απαγωγή μάλλον αποτελεί μονόδρομο για να βρεθεί η λύση. Η απουσία, λοιπόν, αξιόλογων φάσεων εξαιρεί τους επιθετικούς, η σχεδόν… ανεργία των τερματοφυλάκων τους βγάζει κι αυτούς εκτός, οπότε... ένας αμυντικός, ο Ντάρσι Νέτο, δεν μπορεί παρά να είναι η κατάληξη.

Αδιαφορώντας σχετικά για τις αμυντικές του επιδόσεις και -κρίνοντας με την, καταπιεσμένη από το παιχνίδι, επιθυμία για θέαμα- επιβραβεύεται η διάθεση του -παρόλο που δεν είναι δική του… αρμοδιότητα- να αναλάβει κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες. Οι προωθήσεις του από τη δεξιά πλευρά, οι όμορφες προσωπικές ενέργειες και οι καλές σέντρες στην περιοχή ήταν αρκετές για να ξεχωρίσουν τον Βραζιλιάνο από την κάκιστη συνολική εικόνα τόσο του Άρη, όσο και του παιχνιδιού γενικότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x