Stoiximan Super League

Οι πρωταγωνιστές της αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr συγκέντρωσαν τους ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και βοήθησαν την ομάδα τους να πάρουν τους βαθμούς της νίκης ή της ισοπαλίας.

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ και οι συντάκτες του www.sport-fm.gr συγκέντρωσαν τους ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και βοήθησαν την ομάδα τους να πάρουν τους βαθμούς της νίκης ή της ισοπαλίας.

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 2-1
MVP: Τζιμπρίλ Σισέ

Ακολουθώντας την πεπατημένη που απαιτεί ο πολυτιμότερος παίκτης μιας αναμέτρησης να προέρχεται από τους νικητές, οφείλουμε να απονείμουμε τον τίτλο στον Τζιμπρίλ Σίσε. Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα, το ένα από το πέναλτι που προήλθε από δική του προσπάθεια και το δεύτερο μετά από πάσα του Νίνη, που έδειξε πώς ακριβώς πρέπει να τροφοδοτείται το «βαρύ πυροβολικό» των «πρασίνων».

Ο Σισέ με τα δυο του γκολ, διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, παρά την μέτρια εμφάνιση και είναι φανερό από την ευστοχία που δείχνει στις τελικές του προσπάθειες, ότι βρίσκει τον εαυτό του. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε ότι έφτασε τα έξι γκολ στη Σούπερ Λίγκα και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ…

Εργοτέλης – ΑΕΚ 2-2
MVP: Σέρχιο Λεάλ

Σε ακόμη ένα παιχνίδι του Εργοτέλη, ο Λεάλ Γκονζάλες ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μπήκε μόλις στο 39’, άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του και το κυριότερο πέτυχε και τα δύο τέρματα κόντρα στην ΑΕΚ!

Ήταν πραγματικά φόβος και τρόμος στα μετόπισθεν της «Ένωσης», δυσκολεύοντας πολύ τους Μαιστόροβιτς και Αραούχο. Ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ηγετικές ικανότητες με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα έφτασε συνολικά τα τέσσερα σε εννέα αγωνιστικές.

Καβάλα – Πανθρακικός 3-0
MVP: Ηλίας Ιωάννου

Η εξαιρετική απόδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παικτών της Καβάλας στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, κάνει την ανάδειξη του MVP μια όχι ακριβώς εύκολη υπόθεση. Από… τη δύσκολη θέση θα έβγαζε, όποιον επιχειρούσε το… εγχείρημα, ο -εμφανώς διακριθείς- Ορούμα, ωστόσο η αντικατάσταση του νωρίς στο β’ ημίχρονο, μεταθέτει τον τίτλο, σε αυτόν που τον ακολούθησε σε απόδοση -κατά 90, όμως, λεπτά. Αυτός ήταν αναμφισβήτητα ο Ηλίας Ιωάννου.

Ο Έλληνας επιθετικός, εκτός του ότι σημείωσε με εξαιρετική, «ζυγισμένη» κεφαλιά το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, με το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη, ήταν εκείνος που δημιουργούσε και πιο πριν τις περισσότερες προϋποθέσεις για να έρθει εκείνη. Στο α’ ημίχρονο «έστρωσε», με εξαιρετικό τακουνάκι, εύκολο γκολ -που κατάφερε να χάσει ο Ορούμα- και στο δεύτερο, πέραν του γκολ, πήγε να πετύχει άλλο ένα πανέμορφο τέτοιο -με εναέριο «ψαλιδάκι», που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 1-0
MVP: Βίκτορας Ιάκομπ

Ο Βίκτορας Ιάκομπ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης, αφού βοήθησε τους γηπεδούχους να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας από τα Τρίκαλα. Ο Ρουμάνος επιθετικός ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του «Γηραιού», αφού εκτός του νικητήριου τέρματος που σημείωσε, είχε νωρίτερα και άλλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ για τους «κυανόλευκους».

Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του 29χρονου φορ στο φετινό πρωτάθλημα, ίσως όμως το πιο σημαντικό, αφού χάρισε στην ομάδα του τους πρώτους τρεις βαθμούς μετά την 4η αγωνιστική. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην ενδέκατη θέση της Superleague, μένοντας μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, που ήταν πριν από την έναρξη του ματς.

ΠΑΣ - Γιάννινα – Λεβαδειακός 1-1
MVP: Νίκος Ζαφειρόπουλος

Εντυπωσιακός ήταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Ζαφειρόπουλος, στο παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό (1-1), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο πορτιέρο του "Αίαντα" κατάφερε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να κρατήσει το ισόπαλο αποτέλεσμα για την ομάδα του, με κορυφαία στιγμή τη φάση του 43ου λεπτού, όταν δεν επέτρεψε στον Μπαλβορίν να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-1
MVP: Όσκαρ Γκονζάλες

Και μόνο που κατάφερε να σκοράρει σε ένα τόσο κακό παιχνίδι, δικαιωματικά πρέπει να του απονεμηθεί ο τίτλος του πολυτιμότερου (σ.σ. μαζί με τον Γκαλέτι). Ο Όσκαρ Γκονζάλες πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο και έδωσε στον Ολυμπιακό το πολύτιμο τρίποντο.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βοήθησε αρκετά στο επιθετικό κομμάτι και πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες, δεδομένου του ότι στην ενδεκάδα αγωνίζονταν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές χωρίς εμπειρία.

Λάρισα – Άρης 2-2
MVP: Σεμπάστιαν Αμπρέου

Σε μια θέση που θα μπορούσαν -για την ποδοσφαιρική «απόλαυση» που προσέφεραν στο α’ ημίχρονο- να «χωρέσουν» και οι 20 παίκτες, πλην των τερματοφυλάκων, επιλέγεται εκείνος που ήταν ο καλύτερος… στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο «loco» Αμπρέου -που δικαιολογημένα άκουσε πολλά για το άσχημο ξεκίνημά του- συνέχισε τις… ερωτικές περιπτύξεις με τα αντίπαλα δίχτυα και, με το τέταρτο γκολ του μέσα σε μια εβδομάδα, αποτέλεσε ίσως τον σημαντικότερο λόγο που ο Άρης «επέστρεψε» άμεσα στο παιχνίδι μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ΑΕΛ.

Οι κεφαλιές του Ουρουγουανού πλησιάζουν πλέον, σε ποσοστά ευστοχίας, ελεύθερες βολές δεινού σκόρερ του μπάσκετ, ενώ γίνεται ολοένα και πιο φανερή η εξάρτηση των αποτελεσμάτων των «κίτρινων» από τις δικές του επιδόσεις. Η -όχι ανάλογα καλή με το πρώτο- απόδοσή του στο β’ μέρος, που συνέπιψε με το ότι ο Άρης δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους δέκα παίκτες της ΑΕΛ, είναι χαρακτηριστική απόδειξη.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 1-0
MVP: Βλάνταν Ίβιτς

Το «χρυσό» γκολ που πέτυχε ο Βλάνταν Ίβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα με την SKODA Ξάνθη αρκεί από μόνο του να του χαρίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του συγκεκριμένου αγώνα. Ο Σέρβος χαφ, εκτός από το τέρμα που σημείωσε, ήταν ο παίκτης που αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα των φιλοξενούμενων με τις κάθετες πάσες που επιχειρούσε, όντας ένας συνεχής «πονοκέφαλος» για τους Ακρίτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x