Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Πεντακάθαρο πέναλτι»

«Πεντακάθαρο πέναλτι, που ένας από τους διαιτητές θα έπρεπε να το δει», χαρακτήρισε ο Χενκ Τεν Κάτε τη φάση του Βύντρα στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός προχώρησε ακόμη περισσότερο και αναρωτήθηκε πού είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται. Στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες και τόνισε ότι οι «πράσινοι» πάνε με αυτοπεποίθηση στο «Γ.Καραϊσκάκης». «Κοιτάξαμε στα μάτια μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Πεντακάθαρο πέναλτι, που ένας από τους διαιτητές θα έπρεπε να το δει», χαρακτήρισε ο Χενκ Τεν Κάτε τη φάση του Βύντρα στη συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός προχώρησε ακόμη περισσότερο και αναρωτήθηκε πού είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται. Στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες και τόνισε ότι οι «πράσινοι» πάνε με αυτοπεποίθηση στο «Γ.Καραϊσκάκης». «Κοιτάξαμε στα μάτια μια μεγάλη ομάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος, προσθέτοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να νικήσει την επόμενη εβδομάδα την Ξάνθη για να έχει αντίκρισμα το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Πριν δεχθεί ερωτήσεις, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε:

«Εκτός από ένα τέταρτο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου παίξαμε καλά και κάναμε ευκαιρίες. Είναι μια από αυτές τις μέρες που εσύ χάνεις ευκαιρίες και ένα μικρό λάθος σου κοστίζει ακριβά. Όταν λέω αυτές οι μέρες εννοώ τα πάντα. Και τις ευκαιρίες και κάποιες συζητήσιμες αποφάσεις. Είναι εύκολο να κρίνεις τις αποφάσεις όταν το βλέπεις στην τηλεόραση, ωστόσο ένας από όλους τους διαιτητές θα έπρεπε να δει την φάση με τον Λουκά που είναι τόσο ξεκάθαρη και προφανής».

Στη συνέχεια, ο κ. Τεν Κάτε δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πάει με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες για το αποτέλεσμα, αλλά μόνο για το ότι δεν σκοράραμε τις φάσεις που κάναμε. Υπήρχε κούραση ειδικά από Σπυρόπουλο, Σαλπιγγίδη και Κατσουράνη, οι οποίοι όμως ήταν εξαιρετικοί και είχαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο πρώτο μέρος είχαμε καλούς συνδυασμούς και θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Όπως και να έχει, ψηλά το κεφάλι. Βελτιωνόμαστε, θα δουλέψουμε και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε εκεί. Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο θα είναι έτοιμοι και ξεκούραστοι και θα πάμε με αυτοπεποίθηση».

Κλείνοντας τον πρόλογο του, ο Ολλανδός επανήλθε στο θέμα της διαιτησίας.

«Μετά από αυτά όλοι όσοι λένε ότι μας ευνοεί η διαιτησία θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα. Για την ακρίβεια αυτοί που κατηγορούν τον Παναθηναϊκό να δουν το παιχνίδι και τότε θα σχηματίσουν διαφορετική αντίληψη».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στο Μουντιάλ, λέγοντας ότι νιώθει σαν να πηγαίνουν οι «πράσινοι» στη Νότια Αφρική, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υποστήριξε ότι για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών του, ίσως να ευθύνεται η κούραση.

«θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική και την ομοσπονδία για την πρόκριση. Έκανε κόσμο πολύ χαρούμενο και εμένα γιατί είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό και έχω 9-10 παίκτες στην Εθνική. Κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να προκρίθηκε και ο Παναθηναϊκός».

«Ίσως να έχει να κάνει με την κούραση το γεγονός ότι στην αρχή του δευτέρου μέρους δεν πιέσαμε. Ο Σπυρόπουλος είχε προβλήματα σε αυτό το διάστημα με τον παίκτη που έπαιζε εκεί, ενώ μετά επανήλθε και έγινε καλός. Το ίδιο μπορείς να πεις για τον Κατσουράνη. Ο Σαλπιγγίδης δεν είχε την φρεσκάδα και την ενέργεια που συνηθίζει. Την Τετάρτη έδωσαν ματς με μεγάλη πίεση. Είναι πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω. Στα τελευταία 15 λεπτά ίσως ήμασταν λίγο περισσότερο ανυπόμονοι από όσο θα έπρεπε. Παίξαμε με βαθιές μπαλιές. Αυτό μας έφερε και τις 2 ευκαιρίες για να είμαστε δίκαιοι. Πετρόπουλος και Ρουκάβινα είναι ψηλά παιδιά και κάπως έτσι δημιουργήσαμε τις φάσεις».

Τέλος, τόνισε ότι δεν έχει καμία σημασία η βαθμολογική διαφορά που θα έχει ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό όταν οι δύο ομάδες παίξουν μεταξύ τους.

«Πάντα παίζουμε για την νίκη. Είτε στο +2 είτε στο +4 παίζουμε για να νικήσουμε».

Βλάχος: «Κοιτάξαμε στα μάτια μια μεγάλη ομάδα»

Εμφανώς ευχαριστημένος από την ισοπαλία που απέσπασε ο Αστέρας από τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός των Αρκάδων, που δεν πανηγύρισε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους ''πράσινους'' και έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, που όχι μόνο υπερέβαλαν εαυτούς, αλλά έδειξαν ότι μια λεγόμενη μικρή ομάδα μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε μία μεγάλη. Θεωρητικά ήμασταν το μεγάλο αουτσάιντερ του αγώνα, αλλά μόνο στα χαρτιά. Στο γήπεδο και στα δύο ημίχρονα οι παίκτες μου έκαναν αυτό που έπρεπε. Κοιτάξαμε στα μάτια μια μεγάλη ομάδα, παίξαμε καλά σε όλο τον αγώνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο επικρατήσαμε πλήρως μέχρι την αποβολή. Ο βαθμός θα είναι πολύτιμος αν το Σάββατο κερδίσουμε στην έδρα μας την Ξάνθη. Είμαι υποχρεωμένος, σαν παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Μέσω της συνέντευξης Τύπου θέλω να συγχαρώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε και θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x