Stoiximan Super League

Νεστορίδης: «Χρειάζεται λύση και… παίκτες η ΑΕΚ»

«Κραυγή» αγωνίας για την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, απηύθυνε ο Κώστας Νεστορίδης. Ο «θρυλικός» επιθετικός του «δικεφάλου» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Δάσκαλε, που δίδασκες» και, αφού χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την εξεύρεση λύσης στο ιδιοκτησιακό αδιέξοδο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτή μπορεί να δοθεί από την πρόταση Κοζώνη.

«Κραυγή» αγωνίας για την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, απηύθυνε ο Κώστας Νεστορίδης. Ο «θρυλικός» επιθετικός του «δικεφάλου» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Δάσκαλε, που δίδασκες» και, αφού χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την εξεύρεση λύσης στο ιδιοκτησιακό αδιέξοδο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αυτή μπορεί να δοθεί από την πρόταση Κοζώνη. Ο μεγάλος «Νέστορας» χαρακτήρισε, εξάλλου, «β’ διαλογής» το ρόστερ της ομάδας και «μονόδρομο» τις μεταγραφές, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να κοντράρει τους δύο «αιώνιους».

Εξέφρασε, δε, τη νοσταλγία του για το ποδόσφαιρο που παιζόταν επί εποχής του στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να τεκμηριώσει, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, το γιατί εκείνο υπερτερούσε κατά πολύ αυτού που βλέπουμε σήμερα.


Συνέντευξη στον Γιώργο Μαραθιανό


Υπήρξατε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ. Πώς σχολιάζετε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ομάδα;

Είμαι κι εγώ ένας από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την ΑΕΚ, που υπήρξαν μέρη του ένδοξου παρελθόντος της και πονάω με όλα αυτά που βλέπω σήμερα να την ταλαιπωρούν. Η κατάσταση στην ομάδα μας είναι τραγική, αυτά που γίνονται δεν έχουν προηγούμενο και πραγματικά θα πρέπει μέσα στις επόμενες κιόλας μέρες να δοθεί μια λύση. Κι αυτό, κυρίως, διότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν την κατανόηση που μπορεί να έχουν οι Έλληνες, ούτε τη διάθεση να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και θα κοιτάξουν σιγά σιγά το μέλλον τους και το πως θα το διασφαλίσουν.

Πιστεύετε ότι τη λύση αυτή που χρειάζεται, η ΑΕΚ μπορεί να τη δει στο πρόσωπο του κ. Κοζώνη;

Ασφαλώς και είμαι υπέρ της πρότασης Κοζώνη -είναι, άλλωστε η μοναδική λύση που βλέπουμε να υπάρχει. Αν, μάλιστα, αναλάβει άμεσα και κάνει πράξη αυτά που βγαίνουν ως υποσχέσεις από τους ανθρώπους του μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι θα γίνουν κάποιες μεταγραφές, το κλίμα στην ομάδα θα αλλάξει και θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι και την έξοδο της στο Champions League στο τέλος της χρονιάς.

Αλήθεια, ποιους θεωρείτε βασικούς υπεύθυνους για το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η ομάδα;

Υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ είναι, κατά τη γνώμη μου, όλοι όσοι πέρασαν από το τιμόνι της όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχωρίζω κανέναν προσωπικά, από τον Νικολαΐδη μέχρι και τον Ψωμιάδη, για μένα φταίνε όλοι. Μεγαλύτερο λάθος τους, δε, ήταν ότι κανένας από αυτούς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας για το τι ακριβώς παραλάμβανε όταν ερχόταν. Όλοι κινήθηκαν στο σκοτάδι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, κάτι που δεν έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να μπορεί να τους ελέγχει.

Αγωνιστικά πώς την βλέπετε την ομάδα; Θεωρείτε ότι είναι τόσο κακή, όσο δείχνουν τα αποτελέσματα και η βαθμολογική της θέση;

Οι παίκτες που έφερε η υπάρχουσα διοίκηση στην ΑΕΚ, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι β' διαλογής. Υπάρχουν ανάμεσα τους και κάποιοι καλοί, όπως για παράδειγμα ο Σκόκο, που είναι τεχνίτης και αξιόλογος, ωστόσο η γενική μετριότητα είναι τέτοια, που τους παρασύρει κι αυτούς στο να φαίνονται ανίκανοι. Η ΑΕΚ δεν έχει σε καμία περίπτωση το υλικό των μεγάλων αντιπάλων της -οι παίκτες που διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο που μπορούν να καταφέρουν είναι να μην ξεφτιλιστεί τελείως η ομάδα. Μέχρι εκεί. Χρειάζονται μεταγραφές, που ελπίζω ότι θα τις κάνει ο νέος ιδιοκτήτης, αφού δεν μπορώ να διανοηθώ καν ότι θα μπούμε με αυτή την ομάδα και στο καινούργιο πρωτάθλημα.

Προφανώς, με βάση τα λεγόμενα σας, θεωρείτε και το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο πολύ δύσκολο…

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι, όντως, πάρα πολύ δύσκολο και πραγματικά οι ποδοσφαιριστές που έχει σήμερα η ΑΕΚ θα χρειαστεί να υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να νικήσουν εκτός έδρας μια ομάδα σαν κι αυτή. Πρέπει, όμως, να το κάνουν, διότι αν δεν νικήσουν, η ομάδα θα μείνει ξανά πολύ πίσω, θα κατρακυλήσει κι άλλο στη βαθμολογία και αυτό θα έχει κι άλλες επιπτώσεις στην, ήδη άσχημη, ψυχολογία του κόσμου.

Να αναφερθούμε, όμως, λίγο και στο παρελθόν. Πόσο θεωρείτε ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από την εποχή που αγωνιζόσασταν εσείς;

Το ποδόσφαιρο που έπαιζαν παλιότερα οι ελληνικές ομάδες, όταν διέθεταν ντόπιους παίκτες, ήταν, κατά τη γνώμη μου, πολύ καλύτερο από αυτό που παίζουν σήμερα. Μπορεί τότε οι ποδοσφαιριστές να υστερούσαν σε επαγγελματισμό, ήταν, όμως, πολύ πιο φιλότιμοι και τους ενδιέφερε να ευχαριστήσουν τον κόσμο που πήγαινε στο γήπεδο για να τους δει. Μιλάμε, όμως, για πολύ διαφορετικές εποχές, απ’ όλες τις απόψεις.

Το θέαμα που παρακολουθούμε σήμερα στα ελληνικά γήπεδα πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Σήμερα όλοι παίζουν σε ένα στιλ «πάρ’ τη-δώσ’ τη, πάρ’ τη-δώσ’ τη», κάνουν τα απολύτως απαραίτητα. Δεν βλέπεις κανέναν τους να προσπαθεί να κάνει μια πιο περίτεχνη ενέργεια. Είναι τόσο μέτριοι, που φοβούνται ότι, αν το επιχειρήσουν, μπορεί να εκτεθούν! Το ποδόσφαιρο είναι «μπιλιάρδο»: Να ξέρεις να βάλεις τα φάλτσα σου, να ξέρεις που και πως να σουτάρεις, να προβλέπεις τις αντιδράσεις του τερματοφύλακα και, ενώ νομίζει ότι η μπάλα πάει στα χέρια του όταν σουτάρεις, εκείνη να αλλάζει τροχιά και να πηγαίνει μέσα. Ε, αυτά δεν τα βλέπουμε πια από κανέναν στα ελληνικά γήπεδα και, δυστυχώς, δεν υπάρχουν και μεγάλες προοπτικές ότι θα τα ξαναδούμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x