Stoiximan Super League

Σισέ: «Νιώθω σαν στο σπίτι μου»

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, το περασμένο καλοκαίρι εμφανίσθηκε με συνέντευξή του σε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, το περασμένο καλοκαίρι εμφανίσθηκε με συνέντευξή του σε γαλλικό μέσο ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος φορ, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του στο «τριφύλλι», τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, το Europa League, τη φυγή του από τη Μαρσέιγ, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά στην εθνική ομάδα.

Ξαναγεννήθηκες στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, γιατί δεν ήμουν νεκρός. Αλλά διασκεδάζω και έγινα ξανά αυτός που ήμουν. Κάποιοι είπαν πως έκανα ένα λάθος αλλά ήξερα πως αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου ακόμη και αν χάσω δέκα ευκαιρίες σε έναν αγώνα. Είναι η δύναμή μου που μου επιτρέπει να ανακάμπτω συνεχώς. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο. Το ποδόσφαιρο είναι κλειστό γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ».

Το ξεκίνημα σου στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο καλό. Πήρες μία κόκκινη κάρτα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλειστήκατε από την Ατλέτικο Μαδρίτης…

«Ουσιαστικά σκόραρα στο πρώτο ματς που έπαιξα (σ.σ. με Εργοτέλη). Ο αποκλεισμός στη Μαδρίτη ήταν καταστροφή, αλλά ευτυχώς δεν μας επηρέασε στη συνέχεια».

Έπεσες ωστόσο και θύμα ρατσιστικής επίθεσης;

«Ήταν σε ένα φιλικό. Αυτά συμβαίνουν παντού. Η Ελλάδα δεν είναι ρατσιστική χώρα. Μόνο αυτή η ομάδα έχει πρόβλημα (σ.σ. Ολυμπιακός Βόλου). Ειλικρινά, ξαναβρήκα τον εαυτό μου εδώ. Έχω ένα υπέροχο διαμέρισμα με θέα στη θάλασσα και έχει 18 βαθμούς Κελσίου Δεκέμβριο μήνα. Νιώθω σαν το σπίτι μου».

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι;

«Ήταν η μόνη ομάδα που θα μου επέτρεπε να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλειστήκαμε γρήγορα αλλά έχουμε ένα ωραίο ταξίδι στο Europa League. Θα αγωνιστώ κόντρα στον Μεξές στη φάση των 16. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν φιλοδοξίες. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχουν πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα και θέλουν να ανεβάσουν την ομάδα. Αν σε αυτό το πρωτάθλημα δεν "χαμογελάσουμε", θα το κάνουμε την επόμενη σεζόν. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, όπως και ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια στο σύλλογο και θέλω να τους δώσω ότι μου έδωσαν».

Γιατί δεν συνέχισες στη Μαρσέιγ;

«Μου είπαν να φύγω από την ομάδα το 2008. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ήμουν καταδικασμένος να παίζω ως αλλαγή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπολογιζόμουν αφού είχα σκοράρει πολλές φορές την περασμένη περίοδο. Συμμετείχα και στην πρόκριση της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μ’ αρέσει να κάθομαι στον πάγκο. Μετά από αυτό με δάνεισαν στη Σάντερλαντ. Εκεί έβαλα δέκα γκολ, πράγμα δύσκολο αν αγωνίζεσαι σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στη κατηγορία. Με ήθελαν αλλά η μεταγραφή μου ήταν πολύ ακριβή για αυτούς. Έπειτα ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Όπως και να έχει, είμαι υπεύθυνος των επιλογών μου».

Γιατί δεν παρέμεινες στη Μαρσέιγ όταν επέστρεψες από τη Σάντερλαντ;

«Είχα μία συζήτηση με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και κατάλαβα πως είναι δύσκολα τα πράγματα για μένα. Δεν με υπολόγιζαν».

Θέλησες να μιμηθείς τον Ανελκά, που πήγε στην Τουρκία (σ.σ. Φενερμπαχτσέ) και ξαναβρήκε τον εαυτό του;

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία ομοιότητα. Τα πρωταθλήματα είναι παρόμοια, ειδικά όσον αφορά το πάθος με το οποίο αγωνίζονται εκεί. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι με υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο 3.000 άτομα. Η επιστροφή του Νικολά (σ.σ. Ανελκά) βοήθησε πολύ την Τσέλσι και είναι πολύ ισχυρή πλέον. Θα δούμε αν συμβεί το ίδιο με εμένα. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι και έχουμε διαφορετικό προφίλ».

Σκέφτεσαι ακόμη την επιστροφή σου στην Εθνική. Αυτοί υπολογίζουν σε σένα;

«Δεν ξέρω τι κάνουν, πάντως εγώ το σκέφτομαι. Αν πετύχω 20 ή 25 γκολ πιστεύω θα με υπολογίζουν. Το παν είναι το γκολ. Με γνωρίζουν καλά και ξέρουν πως έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Το μόνο που θέλω να τους πω είναι να μην με ξεγράφουν τόσο γρήγορα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x