Stoiximan Super League

ΑΕΚ: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και εταιρία λαϊκής βάσης»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που πραγματοποίησε η «ΕΝΩΣΗ 1924» τη Δευτέρα (11/1). Το σύνθημα όλων όσων μίλησαν ήταν ξεκάθαρο: «Γήπεδο εδώ και τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και εταιρία λαϊκής βάσης στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα, με παράδειγμα τον ΠΑΟΚ του Θοδωρή Ζαγοράκη»! Ο Τάκης Κανελλόπουλος είχε προσκληθεί για να μιλήσει, αλλά δεν παρέστη, στέλνοντας, όμως, επιστολή στήριξης. Μομφές εναντίων των νυν μετόχων από τους περισσότερους ομιλητές!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα που πραγματοποίησε η «ΕΝΩΣΗ 1924» τη Δευτέρα (11/1), η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και εποικοδομητική από τους παρευρισκόμενους. Το σύνθημα όλων όσων μίλησαν ήταν ξεκάθαρο: «Γήπεδο εδώ και τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και εταιρία λαϊκής βάσης στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα, με παράδειγμα τον ΠΑΟΚ του Θοδωρή Ζαγοράκη»! Ο Τάκης Κανελλόπουλος είχε προσκληθεί για να μιλήσει, αλλά δεν παρέστη, στέλνοντας, όμως, επιστολή στήριξης: «Χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία. Ελπίζω να αποτελέσει την αρχή για μαζικότερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των ΑΕΚτζηδων στα διοικητικά δρώμενα σε όλα τα αθλήματα. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα αποκτήσει την δυναμική που της αναλογεί και θα επανέλθει στην κορυφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του κ. Κανελλόπουλου έκλεινε με τη φράση: «Για να υλοποιηθεί το όραμα αυτό απαιτούνται ενωτικές διεργασίες χωρίς αποκλεισμούς ατόμων ή οργανώσεων. Με την πίστη ότι οι προσπάθειες σας θα ευοδωθούν μέσω ενός ενωτικού κλίματος, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση σας».

Ο εκ των παρευρισκομένων, Βασίλης Βάσσιος, πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, μίλησε και για το τμήμα καλαθοσφαίρισης, το οποίο κυριολεκτικά νοσεί: «Για το μπάσκετ πρέπει να βρούμε αρκετούς ΑΕΚτζηδες και να βάζουμε από ένα ευρώ στην ομάδα, ώστε κάθε χρόνο να έχουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από εκεί. Βέβαια, καλύτερο θα ήταν να είχαμε 10-15 μεγαλοπαράγοντες να βάζουμε από 50.000 ευρώ ο καθένας. Δεν μπορεί, πρόσφατα, να κάναμε πρωταθλητισμό και τώρα να κινδυνεύουμε με διάλυση. Πρέπει να καταλάβει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ότι άλλο είναι να είσαι ιδιοκτήτης μανάβικου και άλλο ομάδας! Το σημαντικότερο, όμως, είναι υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια που δεν υπάρχουν τώρα στο μπάσκετ, αλλά ούτε και στο ποδόσφαιρο».

Εκείνη τη στιγμή, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος έδωσε το παρών και ήταν ιδιαίτερα ...ορεξάτος, κάνοντας διευκρινιστικές ερωτήσεις στο σύνολο των ομιλητών, παρενέβη και ρώτησε πόσα λεφτά χρειάζονται για να «ανασάνει» η ΚΑΕ. Όταν ο κ. Βάσσιος του επιβεβαίωσε ότι χρειάζονται 2 με 2,5 εκατ. ευρώ, μάλλον έμεινε έκπληκτος...

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι Παντελής Γαμπιεράκης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων ΑΕΚ), Χαράλαμπος Γιώτης (εκπρόσωπος κλαμπ Πατησίων), Αμαλία Θερμογιάννη (αντιπρόεδρος «ΕΝΩΣΗΣ 1924»), Βασίλης Καπετανόπουλος (δικηγόρος - Πανεπιστημιακός Διδάκτωρ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων), Γιάννης Κουρκουμέλης (φίλαθλος), Νίκος Καραβάνατζης (φίλαθλος - πήρε την πρωτοβουλία της δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης πριν λίγο καιρό), η ομιλία του οποίου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς, όπως τόνισε, «η ΟΥΕΦΑ σε δύο χρόνια ξεκινάει έλεγχο σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης, επειδή το 50% αυτών παρουσιάζουν έλλειμμα και απ' αυτές, το 25% βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Μάλλον κάπου εκεί είναι και η ΑΕΚ...».

Παράλληλα, στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Νίκος Μάλλιαρης που είναι μέλος του Δ.Σ. των φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, καθώς είναι γνωστό ότι η «Μπάρτσα» λειτουργεί από τη βάση της, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα από τον Γιάννη Βούρο (βουλευτή ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είναι δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ και ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας που γίνεται.

Εκτός των παραπάνω, παρόντες ήταν και οι Κώστας Μακρυδάκης (πρόεδρος Σ.Φ. ΑΕΚ Λαμίας), Δημήτρης Μουρίκης (οργανωτικός γραμματέας ΑΕΚ την περίοδο 1976/79), Νίκος Σταθάκος (μέλος της Ερασιτεχνικής και πρώην αντιπρόεδρος 'ΕΝΩΣΗΣ 1924') -δήλωσε πως «Ψωμιάδης γέννησε Νικολαΐδη και Νικολαΐδης το σημερινό έκτρωμα»- Ιούλιος Συναδινός (μέλος Δ.Σ. Ερασιτεχνικής), Μάκης Τουμάσης (δημοσιογράφος και πολιτικός μηχανικός), Δημήτρης Χατζάκης (πρόεδρος Σ.Φ. ΑΕΚ Ηρακλείου Κρήτης), Μιχάλης Συμιγδαλάς (Σύνδεσμος βετεράνων ΑΕΚ), Μιχάλης Τροχανάς, Κυριάκος Χήνας (πρόεδρος «ΕΝΩΣΗΣ 1924») και ο παλαίμαχος, Στέλιος Σεραφείδης.

Πάντως, στο σύνολό τους, οι ομιλητές τόνισαν πως για να συσπειρωθεί ο κόσμος, η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει άμεσα γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν και στα «πηγαδάκια» μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι περισσότεροι ανέφεραν πως αυτό είναι δύσκολο μέσα στην επόμενη πενταετία. Μάλιστα, ένας εκ των φιλάθλων που μίλησαν και καταχειροκροτήθηκε, τόνισε πως «μεγαλύτερη ηλιθιότητα από το γκρέμισμα του γηπέδου της ΑΕΚ δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του συλλόγου».

Όσον αφορά τη θέση της «ΕΝΩΣΗΣ 1924», η οποία χαρακτηρίστηκε ουτοπική από τον κ. Καπετανόπουλο, είναι να μην αποτελεί προϋπόθεση για ένα αθλητικό σωματείο να γίνεται ανώνυμη εταιρεία, ώστε να λαμβάνει μέρος στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x