Stoiximan Super League

Σάββας Θεοδωρίδης μαινόμενος!

Καταστροφικό χαρακτήρισε το πέρασμα του Ζίκο από τον Ολυμπιακό ο Σάββας Θεοδωρίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην γενικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων» απέδωσε ευθύνες στον Βραζιλιάνο προπονητή για την πορεία της ομάδας, αλλά και στη διοίκηση για την επιλογή του. «Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τους πιάσει όλους πνευμονία. Φτάνει να το θέλει», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για διαιτητική εύνοια του Παναθηναϊκού. «Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα», είπε.

Καταστροφικό χαρακτήρισε το πέρασμα του Ζίκο από τον Ολυμπιακό ο Σάββας Θεοδωρίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρώην γενικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων» απέδωσε ευθύνες στον Βραζιλιάνο προπονητή για την πορεία της ομάδας, αλλά και στη διοίκηση για την επιλογή του. «Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τους πιάσει όλους πνευμονία. Φτάνει να το θέλει», τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για διαιτητική εύνοια του Παναθηναϊκού. «Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα», είπε.

Αναλυτικά, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για τον Ζίκο: «Δεν σημαίνει πως κάποιος που είναι καλός ποδοσφαιριστής είναι και καλός προπονητής. Δεν τον φέραμε για να μας πιστοποιήσει τον μύθο του καλού παίκτη, αλλά για να είναι καλός προπονητής. Έγινε πολύ μεγάλο κακό στον Ολυμπιακό με αυτή την ιστορία. Από ό,τι έδειξε στην Ελλάδα, ήταν ό,τι χειρότερο για την ομάδα και το είχα πει από την πρώτη μέρα. Είχα πει ότι θα διαλυθεί ο Ολυμπιακός. Δεν μπορείς να τον αφήσεις ξεκρέμαστο και να μην βάλεις δίπλα του κάποιους ανθρώπους που ξέρουν πράγματα. Βέβαια έμαθα πως εκείνος το ζήτησε από τη διοίκηση. Όμως έπρεπε να του βάλεις δίπλα τον Μπάντοβιτς και τον Νινιάδη. Αυτά θα κέρδιζαν τίτλους από τον Ιανουάριο. Τα αποδυτήρια μαζεύονται. Γι’αυτό ήθελα τον Νινιάδη και τον Μπάντοβιτς. Είχαμε καταφέρει μαζί να είναι ιερός χώρος τα αποδυτήρια. Ο Ζίκο δεν ήξερε τις ιδιαιτερότητες αγώνων όπως με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο».

Για τα λάθη του Ζίκο: «Στις συνθέσεις που παρέτασσε δεν υπήρχε συνοχή μεταξύ τους. Δεν μιλούσε στους παίκτες, δεν τους ξεσήκωνε. Έδινε την εντύπωση πως ασχολείτο μόνο με τον εαυτό του. Είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε, ήταν το ίδιο. Ο γυμναστής είχε κάνει δηλώσεις πως σε 20 μέρες θα πετά η ομάδα και είδαμε τι έγινε. Με τον Παναθηναϊκό ο Ζαϊρί ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης και μετά τον ξεχάσαμε για τα επόμενα τέσσερα ματς. Ο Γκαλέτι δεινοπαθούσε στο γήπεδο και το είχα επισημάνει. Κατέβαζε την ομάδα με τέσσερις χαφ, χωρίς κανένας να είναι ανασταλτικός. Είχαμε δύο τέτοιους παίκτες και έμεναν απέξω. Δεν μπορεί να βάζει από το πουθενά τους μικρούς. Έτσι τους καις. Χρησιμοποιούσε απίθανες συνθέσεις. Κατορθώσαμε και τα εκμηδενίσαμε όλα σε χρόνο μηδέν. Ήρθε και το δεκαήμερο της άδειας για να τα ισοπεδώσουμε όλα. Όλοι οι προπονητές έδιναν άδειες 4 και 5 μέρες, ενώ τους έδιναν όργανα και του έλεγχαν πλήρως. Τώρα έφυγαν χωρίς έλεγχο, ενώ ακολουθούσαν τα δύσκολα ματς».

Για την αποχώρησή του από την ομάδα με την έλευση του Ζίκο: «Δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Έχω το όνομα και το επίθετό μου και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού με ξέρει σαν Σάββα Θεοδωρίδη. Πάντα παραμένω κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήθελα να φορτωθώ στον Ζίκο».

Για το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού: «Ακόμη και ο Πατσατζόγλου, ο Μενδρινός και ο Λέτο που έφυγαν, δεν αντικαταστάθηκαν από τους ανάλογους παίκτες. Ειδικά για τη θέση του Τζόρτζεβιτς, αν είχαμε πάρει κάποιον, όλα θα ήταν διαφορετικά».

Για τις συνεχείς απολύσεις προπονητών: «Είχα πει πως θα γυρίσει ο Ολυμπιακός 150 χρόνια πίσω αν δεν πάρει ισπανόφωνο προπονητή. Ο Βαλβέρδε σε δίδασκε, ήταν δουλευταράς και η δουλειά του θα φαινόταν φέτος. Ήμουν υπέρ του Βαλβέρδε, όπως ήμουν υπέρ του Σόλιντ και υπέρ του Μπάγεβιτς, γιατί έβλεπα τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει σκαλιά και ξαφνικά να υποβιβάζεται. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Κετσπάγια. Στο αμυντικό παιχνίδι ήταν καταπληκτικός γιατί έτσι είχε μάθει. Η ιστορία για τον Κετσπάγια έγινε γιατί είχαν παραγκωνιστεί παίκτες που κοστίζουν εκατομμύρια και την προηγούμενη σεζόν πετούσαν. Δεν τους έφαγαν οι παίκτες τους προπονητές. Φαγώθηκαν μόνοι τους».

Για το αν είναι εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Εγώ ποτέ δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι εκτός πρωταθλήματος. Κι όταν ήμασταν δέκα βαθμούς μπροστά, έλεγα πως το πρωτάθλημα κρίνεται μαθηματικά. Απομένουν δώδεκα αγωνιστικές και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν παιχτεί το πρωτάθλημα 50-50. Με τον καλό και πεισμωμένο Ολυμπιακό δεν υπολογίζω το ματς που θα γίνει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού και τη διαιτησία: «Για το πώς βρίσκεται πρώτος ο Παναθηναϊκός, επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες. Πρέπει ο Ολυμπιακός να επανέλθει και να δει τι γίνεται στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Δεν είναι δυνατό να γίνονται αυτά που γίνονται. Κατέχω τα μητρώα όλων των διαιτητών και αν συμβεί το παραμικρό και δεν αποδίδεται το 50% σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Δεν μπορούν να διαμορφώνονται αποτελέσματα από εξωγενείς παράγοντες».

Για το αν ο Σωκράτης Κόκκαλης προετοιμάζεται να φύγει από την ΠΑΕ: «Δεν νομίζω. Είναι προσωπικό θέμα, αλλά δεν νομίζω. Δεν πιστεύω ότι ποτέ θα αφήσει έκθετο τον Ολυμπιακό. Έχει κάνει τόσα πράγματα, έχει βάλει τόσα εκατομμύρια. Σαφώς και έχουν γίνει σφάλματα, τεράστια σφάλματα. Και στον Παναθηναϊκό που έχουν μπει τόσοι νέοι μέτοχοι, δεν έφυγε ο Βαρδινογιάννης. Αυτός έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι μέτοχοι. Σημασία έχει ποιος έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Έχετε ακούσει εσείς τη μειοψηφία να διοικεί; Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τους πιάσει όλους πνευμονία. Είμαι σίγουρος για αυτό. Έχει τις δυνατότητες να το κάνει, φτάνει να το θέλει. Και δεν πιστεύω πως, μετά από όσα έχει κάνει για τον Ολυμπιακό, θα τον αφήσει έτσι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x