Stoiximan Super League

Ζαϊρί: «Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό»

«Δε θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Αν δε με ήθελε ο Ολυμπιακός, θα συνέχιζα την καριέρα μου στο εξωτερικό», δηλώνει ο Ζαουάντ Ζαϊρί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό TOP SCORER και προδημοσιεύτηκε στο www.arcadia-sports.gr. Ο Μαροκινός μέσος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την ομάδα του, αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης και την πορεία της καριέρας του

«Δε θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Αν δε με ήθελε ο Ολυμπιακός, θα συνέχιζα την καριέρα μου στο εξωτερικό», δηλώνει ο Ζαουάντ Ζαϊρί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό TOP SCORER και προδημοσιεύτηκε στο www.arcadia-sports.gr. Ο Μαροκινός μέσος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για την ομάδα του, αλλά και για τον Αστέρα Τρίπολης και την πορεία της καριέρας του. Διαβάστε τα κυριότερα μέρη της συνέντευξης.

Έρχεσαι στον Ολυμπιακό και προορίζεσαι για backup του Γκαλέτι. Σε προβλημάτισε αυτό;

«Είμαι από τη φύση μου αγωνιστής. Μπορεί να λένε ότι ήρθα για αναπληρωματικός του Γκαλέτι, αλλά απέδειξα μέσα στο γήπεδο, πάνω στο χορτάρι, ότι παίζω καλά, με την ψυχή μου. Στόχος μου να παίζω για την ομάδα. Παίζουμε στο Champions League, έχουμε βαρύ πρόγραμμα και νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι χρήσιμοι. Δεν νομίζω ότι είμαι αναπληρωματικός κανενός. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι απαραίτητοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Με τον Ολυμπιακό έπαιξες στο Champions League, με τον Ολυμπιακό πέτυχες το πρώτο σου γκολ στο πρωτάθλημα. Θα κατακτήσεις με τον Ολυμπιακό τον πρώτο σου τίτλο;

«Κυριολεκτικά, έχω πάρα πολύ μεγάλη όρεξη και δίψα να πανηγυρίσω την κατάκτηση ενός τίτλου με τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που μου λείπει».

Θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό ή φιλοδοξείς να παίξεις σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα;

«Έχω συμβόλαιο δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Κάθε χρονιά τη βλέπω ξεχωριστά, προσπαθώ για το καλύτερο και δεν κοιτάζω τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, προσπαθώ για το καλύτερο, νιώθω καλά στον Πειραιά».

Θα άλλαζες τη φανέλα του Ολυμπιακού με εκείνην του Παναθηναϊκού; Θα συνέχιζες την καριέρα σου στον αιώνιο αντίπαλο, όπως έκανε ο Λέτο;

«Δε θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Αν δε με ήθελε ο Ολυμπιακός, θα συνέχιζα την καριέρα μου στο εξωτερικό».

Επιλέγεις να φοράς τη φανέλα με το 11, που φορούσε ο κορυφαίος σε προσφορά ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Τι σε οδήγησε σε αυτή την επιλογή; Σε γεμίζει μεγαλύτερη ευθύνη, σε αγχώνει περισσότερο;

«Βασικά, μου αρέσει ο αριθμός 11. Πέρα απ' αυτό, ήταν ένα από τα νούμερα που ήταν ελεύθερα όταν ήρθα στην ομάδα. Το γεγονός ότι ήταν η φανέλα του Τζόρτζεβιτς την κάνει πιο βαριά, αλλά αυτό δε με ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα, αποτελεί κίνητρο για μένα να παίζω όσο καλύτερα μπορώ».

Η ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Μπορντό. Τι μπορεί να πετύχει;

«Στο άκουσμα του ονόματος «Μπορντό» πιστεύεις ότι είναι καλή κλήρωση. Αν όμως κοιτάξουμε τα αποτελέσματα στη φάση των ομίλων, όπου είχαν πέντε νίκες και μία ισοπαλία, θα δούμε ότι είναι μία από τις ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως το Σαμάκ, τον Ντιαρά και βέβαια τον Γκορκίφ. Νομίζω ότι επειδή κι εμείς έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, μπορούμε να προκριθούμε. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη προσοχή».

Ο Αστέρας Τρίπολης πώς προέκυψε;

«Ένιωθα ότι πρέπει να κάνω ένα βήμα στην καριέρα μου και έκανα αυτή την επιλογή που αποδείχτηκε σωστή. Ο κ. Κάραμα μου πρότεινε να πάω στον Αστέρα. Αρχικά, είχα ενδοιασμούς, εκείνος όμως επέμεινε. Τελικά, με έπεισε και αποδείχτηκε πετυχημένη επιλογή».

Τι έχεις να πεις για τους κ.κ. Μπάκο και Καϋμενάκη;

«Είναι οι άνθρωποι που μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα μου. Τους εκτιμώ και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή».

Η ομάδα δε διαθέτει αριστερό χαφ και αναγκάζεσαι να παίζεις αριστερά. Πόσο δύσκολο είναι για σένα;

«Στον Αστέρα Τρίπολης έπαιζα συχνά από την αριστερή πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι δε με προβληματίζει καθόλου να παίζω είτε δεξιά είτε αριστερά. Θέλω να παίζω, αυτή είναι η δουλειά μου!».

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x