Stoiximan Super League

ΠΑΟ για τον τίτλο!

Τη νίκη, με την οποία θα έρθει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) κόντρα στην ΑΕΚ. Στο «τριφύλλι» θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των οχτώ βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να απομακρυνθούν από τον Ολυμπιακό. Πώς θα παρατάξει ο Νιόπλιας τους «πράσινους» απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». «Υποχρέωσή σας η νίκη», το μήνυμα του Νικόλα Πατέρα.

Τη νίκη, με την οποία θα έρθει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία στην έδρα του Άρη και με τη βοήθεια των περίπου 50.000 οπαδών τους θα προσπαθήσουν να «αγκαλιάσουν» τον τίτλο.

Στο «τριφύλλι» θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των οχτώ βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να απομακρυνθούν περισσότερο από τον Ολυμπιακό (στην περίπτωση που εκείνος «στραβοπατήσει» με τον Πανιώνιο). Ο Νίκος Νιόπλιας επιθυμεί οι παίκτες του να μπουν δυνατά στο ντέρμπι, να εμφανιστούν σοβαροί και με το κατάλληλο πάθος να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Ο 45χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριάδα στο κέντρο θα αποτελέσουν ο Ζιλμπέρτο, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης. Στα δεξιά θα παίξει ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Κλέιτον, Σιμάο και Δάρλας. Εκτός έμειναν οι Νίνης (έχασε αρκετές προπονήσεις, αλλά θα επιστρέψει στο παιχνίδι με την Καλλιθέα για το Κύπελλο Ελλάδας), Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μαχλελής (έπαιξε χθες με τους Νέους) και Καρνέζης.

Πατέρας: «Υποχρέωσή σας η νίκη»

Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας πήγε χθες ο Νικόλας Πατέρας και μίλησε στον Γιώργο Καραγκούνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (είναι οι αρχηγοί της ομάδας).

«Εχουμε ένα ντέρμπι, ο κόσμος θα έρθει ενθουσιασμένος στο γήπεδο και πρέπει να παίξουμε με πάθος για τη νίκη, για να του δώσουμε μία ακόμα χαρά και να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας. Είναι υποχρέωσή σας η νίκη. Να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι οι παίκτες διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ. Θα έρθει να κάνει το παιχνίδι της, γι' αυτό εμείς οφείλουμε να τα δώσουμε όλα. Είναι δύσκολος αγώνας και χρειάζεται προσοχή. Μη δώσουμε δικαιώματα», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ και ζήτησε να το μεταφέρουν στους συμπαίκτες τους.

Εκείνο που θέλουν τεχνικό επιτελείο και διοίκηση είναι οι ποδοσφαιριστές να μην αποπροσανατολιστούν από τον στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, έπειτα από έξι χρόνια.

«Νικώντας την ΑΕΚ, ερχόμαστε κοντά στον τίτλο»

Την άποψη ότι αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει απόψε της ΑΕΚ θα αγκαλιάσει το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Σίλβα Κλέιτον, μιλώντας στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα terra.com.

«Η ομάδα προπονείται πολύ καλά κι εγώ επίσης. Ελπίζω να έχω μία ευκαιρία σ' αυτό το ματς. Μία νίκη εναντίον της ΑΕΚ θα μας φέρει πολύ κοντά στον τίτλο. Πρώτον, διότι μία επιτυχία σε ένα ντέρμπι σού ανεβάζει πολύ το ηθικό και δεύτερον, διότι θα διατηρήσουμε το προβάδισμα των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

* Όσοι οπαδοί του Παναθηναϊκού θελήσουν να βρεθούν στο γήπεδο μπορούν τα προμηθεύονται από τα εξής σημεία: από τη Λ. Αλεξάνδρας από τις 10:00 έως τις 13:00, από τη Λ. Κύμης και τον σταθμό «Ειρήνη» από τις 11:00 έως τις 19:00 και από τη ΒΑ είσοδο στη Λ. Κηφισίας από τις 16:00 έως τις 19:00. Στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι στο ΟΑΚΑ σήμερα θα βρεθούν 55.000 θεατές.

Κατάσκοπος της Ρόμα θα βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο για να δει το «τριφύλλι», μια και πλησιάζουν οι αναμετρήσεις του Europa League. Παρόντες θα είναι επίσης οι Φύσσας, Τοπαλίδης, κατάσκοπος του ΠΑΟΚ και σκάουτερ πολλών ομάδων, κυρίως από Ιταλία και Γερμανία.

Στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ντέρμπι θα είναι σήμερα και ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιτζάκ Σουμ.

* Ο Αλέξανδρος Τζιόλης βρίσκεται από χθες στη Ρώμη, όπου η νέα του ομάδα, η Σιένα, θα αντιμετωπίσει την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x