Stoiximan Super League

Μπλάνκο: «Να μείνω πολλά χρόνια»

Την επιθυμία να πανηγυρίσει τίτλους τα επόμενα χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ εξέφρασε ο Ισμαέλ Μπλάνκο. «Θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα, να πετύχω κι άλλα γκολ και να πανηγυρίσω τίτλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Ζορό». «Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μου επιτρέπει να λάμψω. Πρέπει να κοιτάξω το καλύτερο για μένα», δήλωσε ο Ράφικ Τζεμπούρ στην πατρίδα του. .

Την επιθυμία να πανηγυρίσει τίτλους τα επόμενα χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ εξέφρασε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής «Concepto AM». «Θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα, να πετύχω κι άλλα γκολ και να πανηγυρίσω τίτλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Ζορό» και πρόσθεσε: «Στοχεύουμε στην είσοδο στα πλέι οφ για να μπορέσουμε να παίξουμε και του χρόνου στην Ευρώπη».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μπλάνκο:

Δείχνεις ικανοποιημένος στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ.

«Η χώρα είναι φοβερή. Στην ΑΕΚ δεν περνάμε την καλύτερη περίοδο, αλλά ελπίζω να είναι μια παρένθεση η φετινή χρονιά, γιατί έχουμε τις δυνατότητες να πάμε πολύ καλύτερα. Η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει για τίτλους, το αξίζουν και η ομάδα και ο κόσμος της».

Θα πανηγυρίζεις γκολ για πολλά χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Μακάρι. Εχω συμβόλαιο για άλλον ενάμιση χρόνο κι ελπίζω να το εξαντλήσω. Είμαι κάπως απογοητευμένος με τη διοίκηση, γιατί ξεκίνησε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου μου στις αρχές του καλοκαιριού και το θέμα έχει ''παγώσει''. Από την πλευρά μου θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια στην ομάδα, να πετύχω κι άλλα γκολ και να πανηγυρίσω τίτλους. Οι τίτλοι είναι το απωθημένο μου, γιατί έχουμε φτάσει κοντά δύο φορές στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα καταφέραμε».

Γιατί άλλαξε στάση η διοίκηση; Θέλει να σε πουλήσει;

«Δεν νομίζω. Υπήρχαν κάποιες προτάσεις στο παρελθόν, αλλά η ΑΕΚ δεν με αφήνει να φύγω. Υπάρχουν κάποιες διοικητικές ανακατατάξεις αυτή την περίοδο, υπήρχαν και οικονομικά προβλήματα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν διαφορετικές προτεραιότητες, το καταλαβαίνω, απλώς μου έχει μείνει απογοήτευση για το γεγονός ότι ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την ανανέωση, αλλά δεν προχώρησαν».

Eίναι γεγονός ότι έχετε οικονομικά προβλήματα στην ομάδα;

«Τώρα είμαι ήρεμος. Είχαμε προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, αλλά το θέμα λύθηκε και τώρα όλοι οι παίκτες είναι καλά από αυτή την άποψη. Σε κάθε περίπτωση, στην Ελλάδα όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα φέτος. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με άλλες ομάδες εδώ, στη δική μας περίπτωση η διοίκηση το έλυσε το θέμα και είμαστε όλοι πιο ήρεμοι».

Αγωνιστικά πώς πηγαίνει η ομάδα;

«Η ΑΕΚ δεν κάνει καλή χρονιά και, δυστυχώς, δεν έχουμε ελπίδες να πλησιάσουμε τον πρωτοπόρο. Κανείς μας δεν χαίρεται που μείναμε νωρίς εκτός τίτλου, αλλά υπάρχουν στόχοι και πρέπει να τους διεκδικήσουμε. Τώρα στοχεύουμε στην είσοδο στα πλέι οφ για να μπορέσουμε να παίξουμε και του χρόνου στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Τζεμπούρ: «Θα ήθελα να παίξω στη Γερμανία»

Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό θέλει ο Ραφίκ Τζεμπούρ, όπως δήλωσε στην αλγερινή εφημερίδα «Le Buteur». Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός θα ήθελε να αγωνιστεί στη Γερμανία, από την οποία είχε προκύψει τον Ιανουάριο η πρόταση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και απορρίφτηκε από την ΑΕΚ.

«Ο προπονητής δεν δουλεύει ιδιαίτερα στην τακτική. Η όποια δουλειά έχει γίνει σε αυτό το κομμάτι δεν με πείθει. Εμεινα, μάλιστα, έκπληκτος όταν κάποιοι δημοσιογράφοι τον βαθμολόγησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με οκτώ με άριστα το δέκα. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαμε αποτύχει τακτικά», δήλωσε ο διεθνής φορ.

«Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μου επιτρέπει να λάμψω. Πρέπει να κοιτάξω το καλύτερο για μένα και προσωπικά θα ήθελα να παίξω στη Γερμανία. Η Μπουντεσλίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει και πιστεύω ότι θα μου δώσει τη δυνατότητα να διακριθώ, όπως διακρίνονται κι άλλοι συμπαίκτες μου στην εθνική, ο Ματμούρ, ο Γιαχία, ο Ζιανί», δήλωσε ο 26χρονος στράικερ και πρόσθεσε: «Η πρόκληση της συμμετοχής στο Μουντιάλ με ωθεί να δουλέψω πιο σκληρά, διότι με ελκύει η προοπτική να δοκιμαστώ σε πιο υψηλό επίπεδο σε σχέση με αυτό που προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα».

Στην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος ενδέχεται να είναι στις κλήσεις του Ότο Ρεχάγκελ για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. «Ο Τζεμπούρ είναι πολύ γενναιόδωρος ως συμπαίκτης και ένας σούπερ ποιοτικός παίκτης, που βοηθά πολύ την επίθεσή μας. Χαίρομαι πολύ που θα είναι στο Μουντιάλ. Του έδωσα ραντεβού στη Νότιο Αφρική και μακάρι να βρεθούμε και αντίπαλοι», δήλωσε ο διεθνής μέσος.

Να σημειωθεί ότι ο απεσταλμένος της «Le Buteur» (Μουράντ Χασεμί) έγραψε «ότι ο Μπάγεβιτς αρνήθηκε να μιλήσει, λέγοντας μέσω του γραφείου Τύπου πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση που αφορά τον Τζεμπούρ. Πώς να μη σκεφτούμε μετά ότι η κόντρα τους είναι προσωπική, από τη στιγμή που από τεχνικής απόψεως ο Ραφίκ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ;». Επίσης, σημείωσε πως «η διαμάχη με τον προπονητή τον άφησε εκτός ομάδας για τρεις μήνες, αλλά η επιμονή του προέδρου τον κράτησε στην ΑΕΚ, όπως φανερώνει η απόρριψη προτάσεων από γερμανικές ομάδες τον Ιανουάριο από τη διοίκηση της ομάδας».

Έρχονται οι ανακοινώσεις…

Σύντομα (τις επόμενες ημέρες – ίσως και σήμερα) φέρονται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ να αποπληρώσουν το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ (οι μέτοχοι έχουν συμφωνήσει τι μερίδιο θα πληρώσει ο καθένας) και, όταν καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Σταύρος Αδαμίδης θα βρεθεί σήμερα στα γραφεία της ομάδας και θα παραμείνει στην Αθήνα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Ενα από τα ζητήματα που θα νέο (όπως όλα δείχνουν) πρόεδρο απασχολήσουν είναι αυτό του προπονητή, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την πορεία της ομάδας, θέλει όμως να τον αντιμετωπίσει με σεβασμό. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Νοτιάς και ο 36χρονος δικηγόρος θα έχουν από το 40% των μετοχών της ΠΑΕ, με τον δεύτερο να ασκεί διοίκηση.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x