Stoiximan Super League

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε και μαθηματικά ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη, για την 28η αγωνιστική. Το σκορ για τον «Γηραιό» άνοιξε ο... συνήθης ύποπτος. Βίκτορ Ιάκομπ, στο 27΄(στο 82΄ ο Ρουμάνος είδε την κόκκινη κάρτα) και ο Ηλιάδης κλείδωσε τη νίκη στο 90΄+4. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Γιαννιώτες, είχαν διπλό δοκάρι με τον Ρόβα στο 11΄, πάλεψαν στο δεύτερο, αλλά η αποβολή του Σίσιτς στο 70΄ μείωσε τις ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα.

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε και μαθηματικά ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη, για την 28η αγωνιστική, κάνοντας μάλιστα άλμα για την έβδομη θέση! Το σκορ για τον «Γηραιό» άνοιξε ο... συνήθης ύποπτος, Βίκτορ Ιάκομπ, στο 27΄, -στο 82΄ ο Ρουμάνος είδε την κόκκινη κάρτα- και ο Ηλιάδης κλείδωσε τη νίκη στο 90΄+4. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Γιαννιώτες, είχαν διπλό δοκάρι με τον Ρόβα στο 11΄, πάλεψαν στο δεύτερο, αλλά η αποβολή του Σίσιτς στο 70΄ μείωσε τις ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα. Πολύ δύσκολη η υπόθεση της παραμονής, πλέον, για τους Ηπειρώτες.

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που καιγόταν για βαθμούς και η αναγκαιότητα για ένα θετικό αποτέλεσμα φάνηκε απ’ το πρώτο λεπτό. Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαν και μια απίστευτη ευκαιρία με τον Ρόβα στο 11΄, αλλά η μπάλα αφού χτύπησε και στα δύο δοκάρια, δεν του έκανε το χατίρι να καταλήξει και στα δίχτυα. Σε μία απ’ τις λιγοστές φάσεις, ο Ιάκομπ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι το μεγάλο επιθετικό όπλο του Ηρακλή και αφού πέρασε τον Ζαφειρόπουλο έκανε στο 27΄ το 1-0, σημειώνοντας το δέκατο γκολ του στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και βγήκαν μπροστά με τους Μπακαγιόκο και Σίσιτς, όμως πέραν κάποιων μικροευκαιριών, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Φερνάντεζ.

Ο κακός σήμερα Μάρα αντικαστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου απ’ τον Πίτου Γκαρσία, μιας και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο ήθελε κινητικότητα στο χώρο του κέντρου. Κάτι παρόμοιο ήθελε και ο Αναστάπουλος, ο οποίος πέρασε λίγο αργότερο τον Μενδρινό. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο σφιχτό και νευρικό, ενώ δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τις κίτρινες κάρτες να βγαίνουν η μία μετά την άλλη. Στο 70΄ ο Σίσιτς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τον ΠΑΣ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ιάκομπ είδε και αυτός την κόκκινη κάρτα, αλλά η εικόνα δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να στοιχίσει αυτό στην ομάδα του.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ηλιάδης ήρθε να σφραγίσει τη νίκη για τον Ηρακλή, που εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του. Αντίθετα, το έργο των φιλοξενούμενων για παραμονή έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές και παρέμειναν στην προτελευταία θέση, μ’ ένα βαθμό λιγότερο από Skoda Ξάνθη, δύο από Λεβαδειακό και πέντε από Αστέρα Τρίπολης και Εργοτέλη.

* Λίγη ώρα μετά το τέλος υπήρξε ένταση ανάμεσα σε οπαδούς και ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου, αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Γιόσεφ Μπουμπένκο): Φερναντέζ, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Καρλίνιος, Ηλιάδης, Κονέ (77' Μιλάνο), Μάρα (46' Πίτου Γκαρσία), Κομπαγιάσι (86' Επστάιν), Ιακομπ

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κανακούδης, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς (54' Μενδρινός), Ρόβας (84' Τζάνης), Καζναφέρης, Αρας (76' Ντιμπαλά), Σίσιτς, Μπακαγιόκο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x