Stoiximan Super League

«Τώρα τα δύσκολα για Νιόπλια»

Την άποψη ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Νιόπλια εξέφρασε ο Στράτος Αποστολάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μετά το καλοκαίρι θα φανεί τι μπορεί να κάνει ο Νιόπλιας. Τι επιλογές θα κάνει στις μεταγραφές, στο σύστημα της ομάδας και τι μπορεί να γίνει τη νέα σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού». «Πλέον ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Την άποψη ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νίκο Νιόπλια εξέφρασε ο Στράτος Αποστολάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Μετά το καλοκαίρι θα φανεί τι μπορεί να κάνει ο Νιόπλιας. Τι επιλογές θα κάνει στις μεταγραφές, στο σύστημα της ομάδας και τι μπορεί να γίνει τη νέα σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού». «Πλέον ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Ο Στράτος Αποστολάκης μίλησε NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Σωτήρη Ταμπάκο, Βαγγέλη Νερατζιά

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό: «Δεν είδαμε υπερθέαμα στο συγκεκριμένο ματς, αλλά το υπόλοιπο σκηνικό ήταν πολύ καλό. Ο Άρης προσπάθησε να κοντράρει τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι κύλησε καλά για τον Παναθηναϊκό και η χρονιά κλείνει καλά για εκείνον. Όχι, όμως, τόσο καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό χρειάζεται να προσέξουμε για την επόμενη ημέρα του τελικού. Πρέπει να έχουμε πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα κάνει πιο προσεγγίσιμο το προϊόν για τον κόσμο».

Για τις διαφορές που είχε το «τριφύλλι» με τον Άρη: «Ο Άρης έκανε μία υπερπροσπάθεια. Είναι μία καλά γυμνασμένη ομάδα, έχει τον Κούπερ στον πάγκο της, έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Σε τέτοια ματς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο. Πρέπει να έχει την απαραίτητη ψυχολογία, την πίστη και οι παίκτες πρέπει να είναι έμπειροι. Αυτό έλειπε από τον Άρη. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που να έχουν ταλέντο και να κάνουν καριέρα σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Αν στον Άρη “χτίσουν” σε αυτά που πέτυχαν, τότε έχουν πολλά ακόμα να κάνουν. Σε δεύτερη μοίρα περνάει το τακτικό κομμάτι. Αν δεν υπάρχουν έμπειροι παίκτες, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει από τέτοιους είδους ματς, κράτησε εύκολα το 1-0 και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και μετά το γκολ όλα είχαν τελειώσει. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον Άρη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπήκε χαλαρά στον τελικό: «Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού ήταν το πρωτάθλημα και μετά υπήρξε μία χαλάρωση. Πιστεύω ότι θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε στον τελικό την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστευαν ότι θα κατακτήσουν το Κύπελλο και αυτό τους έκανε να χαλαρώσουν. Αν ο Άρης πετύχαινε πρώτος γκολ, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα».

Για το «στοίχημα» του προπονητή του Παναθηναϊκού: «Είχε τη δυνατότητα να καλύψει πολλά αγωνιστικά κενά που είχε η ομάδα. Μπόρεσε να κρατήσει τις ισορροπίες, ώστε να είναι πρωταγωνιστής ο Παναθηναϊκός στις δύο διοργανώσεις. Είχε πολύ καλή πορεία στο Europa League. Η ομάδα είχε καλή φυσική κατάσταση από τη δουλειά που είχε γίνει από τον Τεν Κάτε. Αυτά πιστεύω ότι έπαιξαν ρόλο. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές προετοιμασίες εξαιτίας των αρκετών αλλαγών που υπήρξαν με τους προπονητές του. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είχε καλή φυσική κατάσταση και ο Νιόπλιας έπρεπε να αλλάξει άλλα πράγματα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Νιόπλια. Υπάρχει μία παραφιλολογία ότι σε ενδεχόμενη αποτυχία, θα τα χρέωναν όλα στον Τεν Κάτε. Μετά το καλοκαίρι θα φανεί τι μπορεί να κάνει ο Νιόπλιας. Τι επιλογές θα κάνει στις μεταγραφές, στο σύστημα της ομάδας και τι μπορεί να γίνει τη νέα σεζόν. Πλέον ο κόσμος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις».

Για το υλικό του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα έχει ποιότητα. Έχει πολύ καλούς ξένους παίκτες, όπως είναι ο Ζιλμπέρτο, ο Σισέ και ο Λέτο. Αυτοί οι ικανοί ξένοι με τον Σαλπιγγίδη, τον Καραγκούνη, τον Τζόρβα, τον Νίνη, τον Σπυρόπουλο και τον Βύντρα έδεσαν και κατάφεραν πετύχουν όλα αυτά. Αξίζει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός και ανταγωνιστικός. Αν ο ανταγωνιστής σου είναι καλός, τότε βγαίνουν προβλήματα που μπορούν στη συνέχεια να μεγαλώσουν. Το σκηνικό τη φετινή σεζόν ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Καθοριστικός παράγοντας για τη φετινή σεζόν ήταν η χημεία των επιλογών των παικτών και του προπονητή. Το θέμα είναι πώς θα επιστρέψουν οι παίκτες από το Μουντιάλ. Για αυτούς είναι μια “οδύσσεια”, αφού χρειάζεται να δώσουν το κάτι παραπάνω ακόμα και από το Champions League. Αυτά τα ταξίδια και οι συνθήκες στη Νότιο Αφρική είναι μια πρόσθετη ταλαιπωρία. Ειδικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες θα ταλαιπωρηθούν και θα έχουν μία παραπάνω κόπωση στις προπονήσεις».

Για την ανάγκη ενίσχυσης του Παναθηναϊκού: «Ο Νιόπλιας πρέπει να πει στον κόσμο της πραγματικότητα, αφού ο καθένας, ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός, μπορεί να διακρίνει τα λάθη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και πρέπει να λέει την αλήθεια. Πρέπει να λες ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στα σέντερ μπακ. Όταν έχει αυτό το πλούσιο ρόστερ, δεν μπορεί να έχει ελλείψεις στην άμυνα. Παραδείγματος χάρη, στο πρώτο ματς με τη Σταντάρ αν ήταν ο Τζόρβας και όχι ο Γκαλίνοβιτς θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα του αγώνα. Αυτά τα πράγματα, τα βλέπει ο Νιόπλιας, πονάει την ομάδα και θέλει το καλύτερο για εκείνη. Δεν είναι καλό να λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ελλείψεις και δεν χρειάζεται να ενισχυθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x