Stoiximan Super League

Αποφάσεις και εκκαθαρίσεις

Ιδιαίτερα κρίσιμο σε όλα τα επίπεδα είναι το επόμενο διάστημα για τον Ολυμπιακό. Η ανάγκη για ριζικές αλλαγές είναι επιβεβλημένη, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει αμέσως στις επιτυχίες. Προτεραιότητα η πρόσληψη προπονητή, ακολουθούν εκκαθαρίσεις στο ρόστερ. Ποιες οι επιλογές Κόκκαλη για να «σηκώσει» το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ. Πολλά τα προβλήματα εν όψει Άρη.

Ιδιαίτερα κρίσιμο σε όλα τα επίπεδα είναι το επόμενο διάστημα για τον Ολυμπιακό. Η ανάγκη για ριζικές αλλαγές είναι επιβεβλημένη, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει αμέσως στις επιτυχίες.

Κεφάλαιο προπονητής: Προτεραιότητα της διοίκησης, που τηρεί σιγή ιχθύος μετά τα γεγονότα της Τετάρτης, είναι η πρόσληψη προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει να συνεφέρει το φετινό συνονθύλευμα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί μία καλή και δοκιμασμένη λύση, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την ηρεμία, μιας και αποτελεί τον εκλεκτό και του κόσμου. Ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Ισπανός τεχνικός είναι διατεθειμένος να επιστρέψει, τόσο λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο σύλλογο, όσο και για τις εγγυήσεις ενίσχυσης που θα ζητήσει και τις οποίες είναι αμφίβολο αν είναι διατεθειμένη να του παρέχει η διοίκηση. Προτάσεις από μάνατζερ για ξένους προπονητές υπάρχουν πολλές, αλλά το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα, καθώς η αναστήλωση της ομάδας χρειάζεται χρόνο, ενώ οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι πιθανό να αρχίσουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Κεφάλαιο ρόστερ: Στο δυναμικό προμηνύονται μεγάλες εκκαθαρίσεις, γιατί πολλοί από τους παίκτες δεν δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να γίνουν προτάσεις για μείωση αποδοχών σε παίκτες με υψηλά συμβόλαια.

Στη θέση του τερματοφύλακα, όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Αντώνη Νικοπολίδη. Αν αποφασίσει να αποσυρθεί, θα αποκτηθεί ένας έτοιμος γκολκίπερ για βασική επιλογή, ενώ όλα δείχνουν πως θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Ούρκο Πάρντο από την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Δεδομένη είναι η αποχώρηση του Κόβατς που μένει ελεύθερος. Στην άμυνα, που είναι η λιγότερο προβληματική γραμμή της ομάδας, δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Η πώληση Τοροσίδη είναι πάντα πιθανή, ενώ φαίνεται πως αναζητείται ομάδα στη Βραζιλία για τον Λεονάρντο.

Οι περισσότερες εκκαθαρίσεις αναμένονται στη μεσαία γραμμή, όπου σίγουροι θεωρούνται μόνο οι Ντουντού, Ζαϊρί και Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο ακριβός Μαρέσκα ίσως επιστρέψει στην πατρίδα του, όπως και ο Λεντέσμα, ο Στολτίδης δύσκολα θα συνεχίσει, ο Ντάτολο επιστρέφει στη Νάπολι, ενώ είναι αμφίβολο αν ο Γκαλέτι θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται αντιληπτό πως είναι αναγκαίες τρεις ή και περισσότερες προσθήκες στο κέντρο.

Σε ό,τι αφορά στην επίθεση, Μήτρογλου και Ντάρμπισαϊρ είναι ακλόνητοι, ο Ντιόγο θα φύγει μόνο αν προκύψει πολύ καλή πρόταση από την πατρίδα του, ενώ για τον Λούα Λούα (που το Δεκέμβριο είχε υπογράψει για έξι μήνες συν δύο χρόνια) δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά είναι δεδομένος ο προβληματισμός περισσότερο για το χαρακτήρα του.

Κεφάλαιο διοίκηση: Ασφαλώς όλες οι παραπάνω κινήσεις είναι σε άμεση συνάρτηση των αποφάσεων του Σωκράτη Κόκκαλη. Τα έσοδα θα είναι σημαντικά μειωμένα καθώς το Europa League αποτελεί (τουλάχιστον από οικονομικής άποψης) φτωχό συγγενή του Champions League. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναζητεί κάποιον «συμπαίκτη» για να μοιραστεί το βάρος, ενώ λιγότερο πιθανό μοιάζει το σενάριο της συνιδιοκτησίας και ακραίο αυτό της αποχώρησής του από τον σύλλογο μετά από 17 χρόνια παρουσίας. Όπως και να έχει, πολύ πιθανή είναι και η αλλαγή στελεχών της ΠΑΕ και συνεργατών του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x