Stoiximan Super League

Με Βεκρή και Νιόπλια στο τιμόνι

Ο Γιάννης Βεκρής θα πάρει θέση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου μέχρι τις 18 Ιουνίου, όταν θα γίνει γενική συνέλευση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα κληθεί να βρει μία μόνιμη λύση. Επικυρώθηκε η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, ενώ θα προχωρήσει ο σχεδιασμός ανεξάρτητα από την εκλογή προέδρου. Αρνήθηκε την προεδρία ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που εξέφρασε την πικρία του για την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και έκανε κάλεσμα για ενότητα.

Ο Γιάννης Βεκρής θα πάρει θέση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου μέχρι τις 18 Ιουνίου, όταν θα γίνει γενική συνέλευση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα κληθεί να βρει μία μόνιμη λύση. Στο ΔΣ που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, χωρίς την παρουσία των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλου Γιαννακόπουλου και Νικόλα Πατέρα, καθώς και του Ανδρέα Βγενόπουλου που αποχωρεί από το σχήμα της πολυμετοχικότητας, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να καθίσει στον προεδρικό θώκο. Έτσι ο Γιάννης Βεκρής από τη θέση του αντιπροέδρου θα ασκεί καθήκοντα προεδρεύοντος αντιπροέδρου μέχρι η Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουνίου, που θα κληθεί να βρει μια μόνιμη λύση.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο σχεδιασμός της ομάδας θα σταματήσει, καθώς ο κ. Βεκρής μαζί με μία εκτελεστική επιτροπή που θα απαρτίζουν ο νέος αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας και οι κ.κ. Νίκας και Βουτσαράς, θα συνεργάζονται με το τεχνικό τιμ για τα ζητήματα της ομάδας. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Νίκος Νιόπλιας παραμένει στον πάγκο της ομάδας, αφού αυτή ήταν η απόφαση του ΔΣ και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συζητήσεις για να υπογράψει συμβόλαιο.

«Δυστυχώς και σήμερα δεν εξελέγη πρόεδρος», δήλωσε ο Γιάννης Βεκρής και πρόσθεσε: «Ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε την τιμή που του έγινε για προσωπικούς λόγους. Για να λειτουργήσει η ΠΑΕ θα ασκώ εγώ καθήκοντα προέδρου ως αντιπρόεδρος του συλλόγου μέχρι τις 18 Ιουνίου και θα συζητάμε τα πράγματα με την εκτελεστική επιτροπή που θα αποτελείται από μένα και τους κ.κ. Γόντικα, Νίκα και Βουτσαρά. Το ΔΣ εισηγήθηκε σύσσωμη την παραμονή του Νίκου Νιόπλια και θα συζητηθούν μαζί του οι όροι για την ανανέωση του συμβολαίου του».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εξήγησε πως δεν δέχτηκε την προεδρία και πρόσθεσε: «Είμαι Παναθηναϊκός πάνω από οποιονδήποτε Παναθηναϊκό και προσπαθώ πάντα για το συμφέρον της ομάδας», ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από το πολυμετοχικό σχήμα. «Μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές, αλλά πρέπει πάνω από όλα να βάζουμε το συμφέρον του Παναθηναϊκού κι αυτό ήταν να συνεχίσουν όλοι οι άνθρωποι που θα συνεχίσουν την πολυμετοχικότητα. Πήραμε το νταμπλ, αλλά μπορούμε να γίνουμε δυναστεία. Αδιέξοδο δεν υπάρχει, προβλήματα υπάρχουν, αλλά υπάρχουν, προσωπικά για μένα, και οι λύσεις».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην απόφαση για ανανέωση συμβολαίου του Νίκου Νιόπλια. «Ο κύριος Νιόπλιας απέδειξε πως πραγματικά αξίζει να είναι προπονητής. Παραμένει προπονητής στην ομάδα. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αφού αυτός κατέκτησε τον τίτλο, δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον αλλάξουμε».

Τέλος, ο Δημήτρης Γόντικας έκανε κάλεσμα για συστράτευση δυνάμεων: «Θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους για την τιμή που μου γίνεται. Αναλαμβάνω ένα δύσκολο έργο. Θέλω να καλέσω σε συστράτευση όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού. Έχουμε δύσκολα πράγματα να κάνουμε. Δεν μένει τίποτα πίσω. Υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

Η ανακοίνωση του ΔΣ για τις αποφάσεις:

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Στην κενωθείσα θέση του μέλους του ΔΣ που προέκυψε εξελέγη ως νέο μέλος ο κ. Δημήτρης Γόντικας.

2. Ύστερα από την απόρριψη της ομόφωνης πρότασης για εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ εκ μέρους του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, το ΔΣ αποφάσισε οι αρμοδιότητες του προέδρου, μέχρι την επερχόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, να ασκούνται από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ, κ. Ιωάννη Βεκρή.

3. Έπειτα από την παραίτηση του κ. Αντώνη Αντωνιάδη από το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του ΔΣ εξελέγη ομόφωνα στο αξίωμα αυτό ο κ. Δημήτρης Γόντικας.

4. Δεδομένων των αλλαγών στις θέσεις του ΔΣ η Διοικούσα Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε με τα ακόλουθα μέλη: Ιωάννης Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Γιώργος Νίκας και Φάνης Βουτσαράς.

5. Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Νίκο Νιόπλια, ο οποίος θα κληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για συζητήσεις σχετικά με τους όρους της συνεργασίας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x