Stoiximan Super League

Υπογράφει, παρά τη «σφήνα»!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φρανσουά Μοντεστό στον Ολυμπιακό. Όλα δείχνουν ότι ο Γάλλος αμυντικός θα υπογράψει το διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκος», παρά τη σφήνα του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του! Οι Πειραιώτες αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση του Νενέ ή του Μουσά Ντεμπελέ. Για ποιον λόγο χάλασε του Σιμόν Βούκσεβιτς και τι δήλωσε ο μάνατζέρ του.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φρανσουά Μοντεστό στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος αμυντικός βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα και πήρε μια πρώτη γεύση από τις εγκαταστάσεις και το γήπεδο των Πειραιωτών. Επίσης, το βράδυ μίλησε με τον Έβαλντ Λίνεν και σήμερα το μεσημέρι θα υπογράψει στους «ερυθρόλευκους», αφού πρώτα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δεν σημειωθεί κάποιο απρόοπτο.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, οι ετήσιες απολαβές του 32χρονου παίκτη για τα επόμενα δύο χρόνια θα ανέρχονται στις 550.000 ευρώ και θα έχει πολύ καλά μπόνους (100.000 ευρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 50.000 ευρώ για την πρόκριση στους «16» του Europa League και 150.000 ευρώ για τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Champions League για τη σεζόν 2011/12).

Εν τω μεταξύ, για την απόκτηση του Μοντεστό φέρεται να κινήθηκε και ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με μερίδα του Τύπου, οι «πράσινοι» ήθελαν τον Γάλλο για αντικαταστάτη του Γιόσου Σαριέγκι και, μάλιστα, έκαναν τρία τηλεφωνήματα στον ίδιο και τον μάνατζέρ του. Εκείνος που ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο στόπερ ήταν ο Κάρλος Φρέιτας, ο νέος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού». Ωστόσο, η πλευρά του ποδοσφαιριστή ενημέρωσε ότι έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό και δεν σημειώθηκε κάποια έκπληξη.

Προσπάθεια για Νενέ ή Ντεμπελέ

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό συνεχίζουν την αναζήτηση για τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση γραμμή της ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται αυτή τη στιγμή να έχουν επικεντρωθεί σε δύο παίκτες. Συγκεκριμένα, στον Βραζιλιάνο Νενέ και τον Βέλγο Μουσά Ντεμπελέ.

Ο πρώτος είναι αριστερός μεσοεπιθετικός (28 ετών και παίζει στη Μονακό) και ο δεύτερος αγωνίζεται πίσω από το σέντερ φορ (23 ετών και ανήκει στο ρόστερ της Άλκμααρ). Οι πιθανότητες οι Πειραιώτες να κινηθούν και για τους δύο είναι ελάχιστες.

Για αυτό το λόγο αναμένεται να γίνει προσπάθεια, προκειμένου να αποκτηθεί ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών. Οι ετήσιες απολαβές του Νενέ ανέρχονται στο 1,2 εκατ. ευρώ και του Ντεμπελέ στο 1,5 (χωρίς τα μπόνους). Η Μονακό δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον Βραζιλιάνο με λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ, ενώ η Άλκμααρ κοστολογεί κοντά στα 3 εκατ. ευρώ τον Βέλγο φορ.

Για αυτό χάλασε του Βούκσεβιτς

Οικονομικοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους «χάλασε» η μεταγραφή του Σιμόν Βούκσεβιτς στον Ολυμπιακό. Οι Πειραώτες άφησαν να διαρρεύσει ότι η πλευρά του παίκτη έθιξε την αξιοπιστία της διοίκησης σε ένα οικονομικό ζήτημα, ενώ χθες υποστήριζαν ότι η πλευρά του Μαυροβούνιο και του ξένου μάνατζέρ του προέβαλαν αξιώσεις για μια προμήθεια που δεν είχε συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του 24χρονου μεσοεπιθετικού υποστήριξε ότι οι Πειραιώτες - με τη συμβουλή του δικηγόρου του συλλόγου, Θοδωρή Γιαννίκου - δεν δέχθηκε το συμβόλαιο του Βούκσεβιτς, που έστειλε με φαξ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ζήτησε το πρωτότυπο, το οποίο θα έκανε δύο ημέρες να φτάσει από την Πορτογαλία.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι αμφισβήτησαν τα όσα υποστήριζε ο Βούκσεβιτς για τις αμοιβές του. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» έλεγαν ότι η μεταγραφή έπρεπε να κοστίσει 700.000 ευρώ και οι μάνατζερ την έφταναν συνολικά στις 950.000 για τον δανεισμό ενός έτους.

Χθες, ο μάνατζερ του Μαυροβούνιου, Ζόραν Στογιαντίνοβιτς, δήλωσε στον πορτογαλικό Τύπο: «Η συμφωνία είχε υπογραφεί και από τα τρία μέρη. Ο Ολυμπιακός, όμως, την έσπασε. Και δεν έχω ιδέα για ποιον λόγο το έκανε. Μπορούμε να ζητήσουμε την παρέμβαση της FIFA. Ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι καμία συμφωνία δεν έχει με εμένα και τον παίκτη, κάτι που δεν είναι αλήθεια».

* Διαψεύδεται από τον Ολυμπιακό η φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον μέσο της Λιόν Κιμ Κάλστρομ και περί πρότασης στη Σαχτάρ για τον Νέρι Καστίγιο.

* Ακόμη μία επαφή με τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού, Πέτρο Θεοδωρίδη, θα επιδιώξουν στον Ολυμπιακό, ώστε να αποκτήσουν τον Τάσο Παπάζογλου. Αν οι Σερραίοι αξιώσουν πάνω από 300.000 ευρώ, τότε θα χαλάσει και αυτή η μεταγραφή.

* Στην κορυφή της λίστας φέρεται να βρίσκεται ο Σίντνεϊ Γκοβού, όμως οι Πειραιώτες δεν έχουν εγκαταλείψει το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση του Μάουρο Καμορανέζι για το δεξί άκρο της μεσαίας τους γραμμής. Επίσης, πάντα στα υπ’ όψιν βρίσκεται η περίπτωση του Ντένις Ρόμενταλ, όμως δύσκολα θα κατατεθεί πρόταση για τον Δανό.

* Στην Ελλάδα αναμενόταν αργά χθες το βράδυ ο μάνατζερ του Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλα δείχνουν πως ο 31 ετών μέσος θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x