Stoiximan Super League

Ματεντζίδης: «Δάσκαλος ο Δέλλας»

Αποτελεί -ομολογουμένως- μία από τις επενδύσεις της ΑΕΚ για το μέλλον, έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι της «Ένωσης». Ο Σπύρος Ματεντζίδης, που έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή από τον Πανθρακικό στον «Δικέφαλο», «άνοιξε την καρδιά του» στην πρώτη του, μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από το Ζέεφελντ, όπου προετοιμάζεται η ομάδα και μίλησε για τον «δάσκαλο», όπως τον χαρακτήρισε», Τραϊανό Δέλλα, για το παρόν και το μέλλον του.

Αποτελεί -ομολογουμένως- μία από τις επενδύσεις της ΑΕΚ για το μέλλον, έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι της «Ένωσης».

Ο Σπύρος Ματεντζίδης, που έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή από τον Πανθρακικό στον «Δικέφαλο», «άνοιξε την καρδιά του» στην πρώτη του, μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από το Ζέεφελντ, όπου προετοιμάζεται η ομάδα και μίλησε για τον «δάσκαλο», όπως τον χαρακτήρισε», Τραϊανό Δέλλα, για το παρόν και το μέλλον του.



Αναλυτικά η συνέντευξη του από το Ζέεφελντ:

Πρώτες μέρες στη νέα σου ομάδα, στην προετοιμασία. Τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση; Πολλοί μιλούν για το καλό κλίμα, το βλέπεις κι εσύ;

«Ναι, βλέπω ότι είναι φοβερό το κλίμα. Αυτό μας βοηθάει κι εμάς τους μικρούς να δουλεύουμε με όρεξη και είναι πολύ καλό για την ομάδα».

Ποιες διαφορές έχεις διαπιστώσει στην προετοιμασία της ΑΕΚ σε σχέση με αυτή που έκανες με τον Πανθρακικό;

«Σίγουρα είναι πιο δύσκολα γιατί οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Εδώ κάνουμε πρωταθλητισμό. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα των συμπαικτών και αυτό ανεβάζει το επίπεδο πολύ και είναι εμφανείς οι διαφορές μιας μεγάλης ομάδας με μια μικρή».

Σε πολλές ασκήσεις παίζεις δίπλα στον Δέλλα. Πόσο σημαντικό είναι για σένα ένας τέτοιος παίκτης να είναι δίπλα σου και τι σου λέει για να σε κατευθύνει και για να διορθώσεις τις αδυναμίες σου;

«Είναι δάσκαλος ο Δέλλας. Πραγματικά όταν είσαι δίπλα σε έναν τέτοιο παίκτη όλα γίνονται πιο απλά. Σε κατευθύνει, σε βοηθάει και μόνο με την ομιλία του παίρνεις ψυχολογία. Είναι φανταστικό να έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου».

Το περίμενες ότι θα έπαιζες δίπλα του;

«Δεν το είχα στο μυαλό μου, γιατί όταν ο Τράι πετύχαινε το γκολ με την Τσεχία το 2004 εγώ ήμουν 14 ετών και πανηγύρισα στους δρόμους. Τώρα είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι δίπλα του».

Αν έπρεπε να συστηθείς στον κόσμο της ΑΕΚ, ποιο θα έλεγες ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύναμο;

«Η ταχύτητα, η δύναμη και το πάθος με το οποίο παίζω. Από εκεί και πέρα πρέπει να διορθωθώ σε θέματα τακτικής και να μπορώ να βοηθάω και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω».

Το γεγονός ότι ο Μανωλάς πέρυσι ήρθε στην ΑΕΚ σε παρόμοια ηλικία και πήρε θέση στην 11άδα, είναι φάρος για σένα;

«Πιστεύω ότι αφού έχουν πάρει πολλοί παίκτες ευκαιρίες, θα πάρουν κι άλλοι κι αυτό είναι καλό. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Περιμένω την ευκαιρία μου και το να μπορέσω να την εκμεταλλευτώ όπως οι Κώστας, Σάββας».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον προπονητή; Δεν είχες δουλέψει με άλλον τέτοιου βεληνεκούς. Είναι δίπλα σου;

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, είναι πολύ καλός, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές. Ό,τι μας πει είναι σωστό, πρέπει να τον ακούμε, να κάνουμε ό,τι μας λέει και με βοηθάει αρκετά».

Με συμπαίκτες σου στον Πανθρακικό ή με τον πρώην προπονητή σου έχεις επαφές και τι σε συμβουλεύουν;

«Με πολλούς συμπαίκτες μου έχουμε επαφές τηλεφωνικά, με τον προπονητή όχι και τόσο, αλλά μου έδωσε πολλές συμβουλές και πιστεύω με βοηθάνε».

Μία από αυτές;

«Ότι πολύ εύκολα ανέβηκα ψηλά και πρέπει να το κρατήσω αυτό. Με πολλή δουλειά να προσπαθήσω να κρατηθώ σε αυτό επίπεδο, γιατί πέφτεις πολύ εύκολα αν δε δουλέψεις σκληρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x