Stoiximan Super League

Καντέ: «Στους κορυφαίους της Ευρώπης ο ΠΑΟ»!

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό Μέσο ο Σεντρίκ Καντέ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη! Ο κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε στην παροικία των «τρικολόρ» που έχει δημιουργηθεί στην Παιανία και τη συνύπαρξή του με τους Σισέ, Γκοβού και Μπουμσόνγκ.

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό Μέσο ο Σεντρίκ Καντέ χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη! Ο κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων» αναφέρθηκε στην παροικία των «τρικολόρ» που έχει δημιουργηθεί στην Παιανία και τη συνύπαρξή του με τους Σισέ, Γκοβού και Μπουμσόνγκ.

Ο Καντέ παραχώρησε τη συνέντευξη μετά το νικηφόρο φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με την Ίντερ και φυσικά ήταν σε πολύ καλή διάθεση.
Δείτε ένα απόσπασμα των όσων δήλωσε:

Πρώτα ο Σισέ και τώρα οι Γκοβού και Μπουμσόνγκ. Πώς νιώθεις με την παρουσία τόσων Γάλλων στον Παναθηναϊκό;

«Είναι ενδιαφέρον, δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο. Ο Σισέ ήρθε πέρυσι και δεν τον ήξερα πολύ καλά. Τώρα οι άλλοι δύο δεν βρίσκονται καιρό στην ομάδα, αλλά ήδη τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Δεν υπέγραψαν επειδή είναι Γάλλοι, αλλά το διότι ξέρουν το Champions League και έχουν διεθνείς εμπειρίες».

Νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι της μόδας για τους Γάλλους;

«Δεν μπορώ να ξέρω πώς ξεκίνησε αυτό. Είναι ιδιαίτερος προορισμός, αν εξετάσουμε τις συνθήκες που βρίσκει κανείς στην ομάδα. Πρώτα από όλα είναι το δέλεαρ του Champions League. Αν μιλήσεις με τον Σίντνεϊ ή με τον Ζαν Αλέν θα σου επιβεβαιώσουν ότι το επίπεδο στο κλαμπ είναι υψηλό και ο Παναθηναϊκός ανήκει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει γαλλική ομάδα με γήπεδο 70.000 θέσεων. Επίσης έχουμε παίκτες που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και με πολλούς τίτλους στη Γαλλία. Αυτό που κάνει την διαφορά δεν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες βλέπουν τι μπορούν να τους προσφέρει και έρχονται. Οι Γάλλοι έχουν καλό όνομα στην Ελλάδα. Στον Γκοβού και τον Μπουμσόνγκ πρόσφεραν καλά συμβόλαια. Η ομάδα είχε ανάγκη σε αυτές τις θέσεις και ήθελε να φέρει καλούς παίκτες για την Ευρώπη».

Πριν έρθει ο Σίντνεϊ και ο Ζεν Αλέν σου είχαν ζητήσει συμβουλές;

«Ναι. Περισσότερο μίλησαν με τον Τζιμπρίλ γιατί ο Γκοβού τον ήξερε από την Εθνική και ο Μπουμσόνγκ από την Οσέρ. Και εγώ είχα μιλήσει με τον Ζαν Αλέν που με ρώτησε πληροφορίες για τα πάντα. Για την πόλη, την ομάδα, τα σχολεία. Τον βοήθησα να έρθει σε επαφή με έναν μεσίτη και τώρα έχει να διαλέξει το σπίτι του αν θα είναι στα νότια ή τα βόρεια προάστια».

Δεν είναι πιο δύσκολο όμως να ακουστεί το όνομα κάποιου παίκτη όταν βρίσκεται στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, ο Σισέ δυσκολεύτηκε να βρει θέση στην εθνική Γαλλίας.

«Το αντίθετο. Αν αγωνιζόταν στη Σάντερλαντ θα του ήταν πιο δύσκολο. Με τον Παναθηναϊκό παίζει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Ο Σισέ ήδη το ξέρει καλά και ο Γκοβού σύντομα θα αντιληφθεί πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και η πίεση των οπαδών του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x