Stoiximan Super League

Οι επιλογές για την άμυνα

Μετά τη.. διαγραφή της πιθανότητας Κυργιάκου, τέσσερις περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών απασχολούν την ΑΕΚ. Τι ισχύει για Μόρα, Γιάλιενς, Κριμπάρι και Γίρανεκ. Προτάθηκε ο Ράικοβιτς. Ελπίδες για Σκόκο, μεγάλη η διαφορά με Μπλάνκο. Έδειξε Τζεμπούρ εν όψει Νταντί ο Μπάγεβιτς. .

Μετά τη.. διαγραφή της πιθανότητας Κυργιάκου, τέσσερις περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών απασχολούν την ΑΕΚ, χωρίς βέβαια να προκύψει κάποια έκπληξη από τη στιγμή που παρουσιαστεί κάποια καλύτερη και πιο συμφέρουσα λύση.

Ο Κεβ Γιάλιενς απασχολεί την «Ένωση», που καλύπτει τις απαιτήσεις του προσφέροντας 350-400 χιλ. ευρώ το χρόνο, αλλά δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και περιμένει να διαπιστώσει αν ο 32χρονος Ολλανδός μπορεί να μείνει ελεύθερος από την Άλκμααρ. Ομοίως και για τους Εμίλσον Σάντσες Κριμπάρι και Μάρτιν Γίρανεκ, με τους οποίους θα συζητήσει η ΑΕΚ μόνο αν μείνουν ελεύθεροι από Λάτσιο και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος με κοινοτικό διαβατήριο άσος μένει ελεύθερος από την ιταλική ομάδα σε ένα χρόνο, ενώ ο 31χρονος Τσέχος δεσμεύεται με τους Ρώσους μέχρι το Δεκέμβριο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα προτιμούσε σαφώς τον Βαγγέλη Μόρα, αλλά πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση. Ο Λαρισαίος αμυντικός δεσμεύεται από την Μπολόνια, η οποία δύσκολα θα τον αφήσει ελεύθερο άνευ αντιτίμου, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δύσκολα θα κατεβάσει το κασέ του στα επίπεδα που θέλει η ΑΕΚ (400 χιλ. ευρώ το χρόνο).

Στην ΑΕΚ προτάθηκε και ο 21χρονος Σέρβος Σλόμπονταν Ράικοβιτς, που ανήκει στην Τσέλσι και την τελευταία διετία δόθηκε δανεικός σε Αϊντχόφεν και Τβέντε. Ο δύο φορές διεθνής με τους Άνδρες της χώρας του είχε 10 συμμετοχές στην Eredivisie με τους πρωταθλητές Ολλανδίας.

Ελπίδες για Σκόκο, διαφορά με Μπλάνκο

Η ΑΕΚ προσφέρει 750.000 ευρώ που με τα μπόνους φτάνουν στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως στον Νάτσο Σκόκο για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013. Η διαφορά από τις απαιτήσεις του παίκτη (τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ πάγιες αποδοχές) δεν είναι απαγορευτική και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση στη συνάντηση που θα γίνει μετά τα ματς των πλέι οφ του Europa League παρουσία του Αργεντινού εκπροσώπου του παίκτη, Φαμπιάν Σολντίνι. Η πλευρά του Σκόκο θέλει, εφόσον προκύψει συμφωνία, να οριστεί μία χαμηλή ρήτρα που θα επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να μετακομίσει σε ένα ισχυρότερο πρωτάθλημα.

Αντίθετα, ο μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, όχι μόνο απέρριψε την ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση της ΑΕΚ (400 χιλ. ευρώ συν μπόνους), αλλά ζήτησε 2,6 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο, όπως είχε συμφωνήσει επί προεδρίας του Νίκου Θανόπουλου.

Έδειξε… Τζεμπούρ

Τον Ράφικ Τζεμπούρ αντί του Ίσμαελ Μπλάνκο δοκίμασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην κορυφή του 4-2-3-1 εν όψει του αγώνα με τη Νταντί Γιουνάιτεντ για τα πλέι οφ του Europa League. Πέρα από τον σέντερ φορ, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δείχνει να είναι σε δίλημμα για το αριστερό άκρο και τον δεύτερο κεντρικό χαφ. Καράμπελας και Λαγός ερίζουν για την πρώτη θέση αφού ο Νταντόμο είναι ανέτοιμος, ενώ εφόσον ο Ντιόπ μπορεί να δηλωθεί στην UEFA (πρέπει να δοθεί δανεικός ο Λούκατς), ενδέχεται να προτιμηθεί αντί του Μάκου, έστω κι αν δεν είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο. Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Σάχα, Δέλλας, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο και Λυμπερόπουλος, ενώ εκτός πλάνων είναι ο Γκέντσογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x