Stoiximan Super League

Το «στοίχημα» του Βαλβέρδε

Θετικό θεωρείται για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιχειρεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες, αλλάζοντας ουσιαστικά όλο τον τρόπο παιχνιδιού. Ταυτόχρονα οι Πειραιώτες «καίγονται» για τους βαθμούς, αφού στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, ο 46χρονος προπονητής γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως παρουσιάζεται σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Θετικό θεωρείται για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιχειρεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες, αλλάζοντας ουσιαστικά όλο τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό, όμως, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη και για αυτό η διοίκηση τόνισε ότι όλοι θα κριθούν σε τρεις-τέσσερις μήνες.

Ταυτόχρονα οι Πειραιώτες «καίγονται» για τους βαθμούς, αφού στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός δεν προτίθεται να θυσιάσει τίποτα από τα δύο και θα προσπαθήσει να πηγαίνει για το αποτέλεσμα, φτιάχνοντας την ομάδα στα δικά του μέτρα. Ο 46χρονος προπονητής γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως παρουσιάζεται σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται όσοι είχαν συνεργαστεί με τον Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, θυμούνται ότι υπήρξαν δυσκολίες το πρώτο διάστημα, όμως αργότερα η ομάδα είχε το δικό της στυλ παιχνιδιού. Το «στοίχημα» του Βαλβέρδε είναι να «δέσει» η ομάδα, χωρίς να υπάρξουν απώλειες στο πρωτάθλημα.

Ύστερα από το «χαστούκι» από τον Ηρακλή, ο Βαλβέρδε τονίζει ότι όλοι πρέπει να κοιτάξουν τα θετικά από το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, που ήταν πολλά, μια και για περίπου εβδομήντα λεπτά εκτός του γκολ οι Πειραιώτες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, και πρέπει να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο τέλος της αναμέτρησης. Το μόνο συστατικό της επιτυχίας είναι η δουλειά!

Στο σημερινό (19:00) φιλικό με την ομάδα Νέων ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσει χρόνο σε όσους παίκτες έχει στη διάθεσή του (λείπουν οι διεθνείς). Στόχος του Ισπανού είναι να ετοιμάσει τους παίκτες που προστέθηκαν τελευταίοι στο ρόστερ και να αποκτήσει σταδιακά ομοιογένεια η ομάδα. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος χθες προπονήθηκε πολύ στα τελειώματα των φάσεων. Εν τω μεταξύ, ο 46χρονος προπονητής σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως δεξί χαφ τον Φοιυστέρ, ο οποίος υπολογίζεται πρωτίστως για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ.

Περίπου 600.000 ευρώ ήθελε ο Όσκαρ για να λύσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πρότειναν 300.000 στον Ισπανό μέσος από τις 900.000 που προβλέπει για τη φετινή σεζόν το συμβόλαιό του. Όπως γράφει η «SportDay», ο 28χρονος παίκτης ζητούσε περισσότερο από το 50%, ενώ ήταν αρνητικός και σε προτάσεις που του βρήκε από άλλες ομάδες ο σύλλογος και συγκεκριμένα από τη Μακάμπι και από μία τουρκική.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x