Stoiximan Super League

Γιαννακόπουλος: «Δεν υπάρχει εμφύλιος»

Ενωτικός και πεπεισμένος ότι άπαντες στον Παναθηναϊκό θα βάλουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας παρουσιάστηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν δέχθηκε ότι υπάρχει εμφύλιος στο σύλλογο και -παρόλο που χαρακτήρισε τον Νικόλα Πατέρα πετυχημένο- τάχθηκε ενάντια στις αποδοκιμασίες κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ενωτικός και πεπεισμένος ότι άπαντες στον Παναθηναϊκό θα βάλουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας παρουσιάστηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν δέχθηκε ότι υπάρχει εμφύλιος στο σύλλογο και -παρόλο που χαρακτήρισε τον Νικόλα Πατέρα πετυχημένο- τάχθηκε ενάντια στις αποδοκιμασίες κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε φυσικά και για μπάσκετ και αφού κατέθεσε την άποψή του για το θέμα Σπανούλη, «απείλησε» ότι ο Παναθηναϊκός «δεν χορταίνει να κατακτάει κούπες».


Αναλυτικά η συνέντευξή του Παύλου Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ»:

-Κύριε Γιαννακόπουλε, καταρχάς, θα ήθελα να μου σχολιάσετε τον «εμφύλιο» που υπάρχει στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Δεν υπάρχει εμφύλιος. Όλοι μαζί θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, παρ' όλα αυτά όλοι μαζί θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού και να τον ξαναδούμε να κατακτά το νταμπλ και να προελαύνει στην Ευρώπη».

-Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Τζένοα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν τα όρια, αφού άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον Τζίγκερ και την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πώς σας φάνηκε αυτή η εικόνα;

«Δεν μου άρεσε καθόλου. Όποιοι και να ήταν αυτοί, τους καταδικάζω για αυτό που έκαναν. Αυτές οι σκηνές δεν βοηθάνε το καλό του Παναθηναϊκού και τη βελτίωση της ομάδας. Πρέπει να εκλείψουν αυτές οι σκηνές από την ομάδα, διότι μόνο προβλήματα της προκαλούν».

-Τελικά υπάρχει πολυμετοχικότητα ή όχι στον Παναθηναϊκό;

«Στον Παναθηναϊκό εξακολουθεί και υπάρχει πολυμετοχικότητα, Απλά, υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις ανάμεσα στους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα. Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε ισχυρούς ανθρώπους. Όλες όμως, έχουν μια κοινή συνισταμένη. Το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλοι όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και έχουν στο μυαλό τους την πρόοδο του Παναθηναϊκού».

-Πρόσφατα ο Νικόλας Πατέρας έκανε επίθεση στην εφημερίδα «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» για τα δημοσιεύματά της, στην οποία εκδότης είναι ο γιος σας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πώς το σχολιάζετε;

«Ο γιος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Στην εφημερίδα δουλεύουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι οποίοι πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν ασχολούμαι εγώ μ’ αυτά τα πράγματα. Μόνο για το καλό του Παναθηναϊκού».

-Πώς φαίνεται στα μάτια σας η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στο «Derby» και την «Πράσινη», δύο εφημερίδες «πράσινων» συναισθημάτων;

«Αυτά δεν έχουν σημασία. Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και πρέπει να την κάνουν σωστά. Αυτό που πρέπει να έχουμε μπροστά στο μυαλό μας είναι η πρόοδος του Παναθηναϊκού. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι καλύτερο να σταματήσουν, γιατί δεν προσφέρουν κάτι καλό στην ομάδα».

-Θα ήθελα να μας μιλήσετε για την περίοδο της προεδρίας του Νικόλα Πατέρα στον Παναθηναϊκό. Θα τον θέλατε και τώρα πρόεδρο;

«Ο Πατέρας ήταν ένας πετυχημένος πρόεδρος, αφού η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ. Εμείς, του ζητήσαμε να παραμείνει, αλλά αυτός για τους δικούς του λόγους δεν δέχτηκε, θέλοντας να αποχωρήσει από την προεδρία. Εμείς σεβαστήκαμε την απόφασή του και βρήκαμε έναν άνθρωπο, τον κύριο Κωνσταντόπουλο που μπορεί να φέρει εις πέρας τις αρμοδιότητές του. Είναι σοβαρός άνθρωπος, μετρημένος και ικανός να οδηγήσει την ομάδα. Μπορεί να τα καταφέρει και τον στηρίζω».

-Εσείς, γιατί δεν γίνατε πρόεδρος της ΠΑΕ;

«Μου ζητήθηκε να γίνω και το ήθελα πάρα πολύ. Όμως, ο φόρτος εργασίας που έχω με ανάγκασε να αρνηθώ την συγκεκριμένη πρόταση. Βέβαια, παραμένω κοντά στον Παναθηναϊκό και θα τον βοηθάω πάντα και όταν χρειαστεί».

-Ας περάσουμε στα αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια εντός έδρας γκέλα τον μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα τον επηρεάσει στη συνέχεια;

«Δεν είναι καλό, αναμφίβολα που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μια εντός έδρας ισοπαλία. Ήταν ένα αποτέλεσμα εκτός προγράμματος. Όμως, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και πιστεύουμε ότι μπορεί η προσπάθειά τους να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τις μεταγραφές που πραγματοποίησε το «τριφύλλι»;

«Για μια ακόμη φορά, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι. Μέχρι και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου πήρε παίκτες που θα βοηθήσουν στην συνέχεια. Νομίζω ότι το ρόστερ είναι πλούσιο και ποιοτικό και ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να δουλέψει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

-Μιλήσατε για τον Νίκο Νιόπλια. Συμφωνείτε με την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας;

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την αρχή ήθελα έναν ξένο τεχνικό, εγνωσμένης αξίας. Όμως, ο Νίκος Νιόπλιας έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Έχει, σίγουρα, μερίδιο στην επιτυχία του νταμπλ. Είναι θετικό ότι παρέμεινε στην θέση του και θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του. Τον στηρίζω στο έργο του. Μαζί με τον Βαζέχα έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ καλό προπονητικό δίδυμο»

-Ποια είναι η άποψή σας για τον Κάρλος Φρέιτας;

«Δεν τον γνωρίζω καλά, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Δεν ήταν αρμοδιότητά μου. Άλλωστε, δεν ρωτήθηκα για την επιλογή του, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι που δεν αποφάσισα εγώ να γίνει».

-Κλείνοντας το κομμάτι της ΠΑΕ, θεωρείτε ότι και φέτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να επαναλάβει τη κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα να πετύχει πολλά και την φετινή σεζόν. Με την πολύ καλή ομάδα που έχει δημιουργήσει και τον κόσμο που βρίσκεται πάντα δίπλα του σε όλα τα ματς και τον βοηθάει, οι «πράσινοι» μπορούν να πετύχουν και άλλες επιτυχίες. ‘Όσον αφορά το Champions League, είναι θέμα ημέρας. Εφόσον οι «πράσινοι» είναι βρεθούν σε καλή μέρα, γιατί όχι να μην κερδίσουν και την Μπαρτσελόνα. Διαφορετικά, είναι δυνατόν να χάσουν και από την Κοπεγχάγη».

-Ας περάσουμε και στο αγαπημένο σας μπάσκετ. Τι πρέπει να περιμένουν φέτος οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την ομάδα;

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι ένας κάθε χρόνο. Η κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και της Ευρωλίγκα. Δεν χορταίνουμε ποτέ να κατακτάμε κούπες».

-Το καλοκαίρι έγινε η μεταγραφή που έκανε αίσθηση. Η μετακίνηση του Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Σας πείραξε η συγκεκριμένη μεταγραφή;

«Ο Σπανούλης είναι επαγγελματίας παίκτης και έκανε την επιλογή του. Ο Ολυμπιακός του προσέφερε πολλά λεφτά. Εμείς, την στιγμή που στην Ελλάδα τα οικονομικά των πολιτών είναι σε δύσκολη κατάσταση και οι μισθοί «κόβονται» συνέχεια, δεν επιθυμούσαμε να προκαλέσουμε το κοινό αίσθημα, δίνοντάς του τόσα πολλά χρήματα. Είναι καλός παίκτης αλλά έκανε την επιλογή του. Εμείς ως Παναθηναϊκός, αποκτήσαμε τους παίκτες που έπρεπε, φτιάξαμε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να κατακτήσουμε και πάλι τίτλους».

-Είναι εγγύηση για την επιτυχία η παραμονή του Ομπράντοβιτς στον πάγκο της ομάδας;

«Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Έχει συμβάλει σε πάρα πολλές επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Θέλαμε πολύ να παραμείνει στην ομάδα όπως ήθελε και αυτός και από εκεί και πέρα όλα ήταν διαδικαστικά. Θέλω να πιστεύω ότι για μια ακόμη σεζόν θα πανηγυρίσουμε «πράσινες» επιτυχίες».

-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παλέψουν και πάλι για τον τίτλο;

«Δυστυχώς οι δύο ομάδες έχουν ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Έχουν ενισχυθεί και οι δύο και αυτό δίνει εγγυήσεις ότι θα παρακολουθήσουμε πολλά καλά παιχνίδια, πραγματικά ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τους τίτλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x