Stoiximan Super League

Το φεύγω-μένω του Νιόπλια και τα… εξαπτέρυγα του «Ζαγόρ»

Η νίκη 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια και η παραίτηση του Νίκου Νιόπλια, την οποία ανακάλεσε τελικά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν τα δύο σημαντικότερα πράγματα στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. To www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει: Τι μας άρεσε και τι όχι στην αγωνιστική που πέρασε.

Η νίκη 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια και η παραίτηση του Νίκου Νιόπλια, την οποία ανακάλεσε τελικά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ήταν τα δύο σημαντικότερα πράγματα στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στο εντυπωσιακό 4-1 επί του Εργοτέλη, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχαν κάνει για τελευταία φορά το 2007. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με το 3-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά από πέρυσι το φθινόπωρο. Στα αξιοσημείωτα και η πρώτη νίκη του Πανσερραϊκού, που έβαλε τους τρεις πρώτους βαθμούς στο σακούλι, όπως και οι 500 συμμετοχές του Νίκου Νταμπίζα σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει λάβει μέρος.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος



Το «ξεμπούκωμα» Παναθηναϊκού και Κατσουράνη
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση και έδειξε στο «Παγκρήτιο» μέρος των δυνατοτήτων του, που αποδεδειγμένα έχει. Οι πρωταθλητές «ξεμπούκωσαν» πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, εκ των οποίων ένα σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης, που επίσης ήταν μετά από πολύ καιρό εξαιρετικός. Ο Πατρινός άσος εκτός από το γκολ, «σέρβιρε» τα άλλα τρία στους συμπαίκτες του. Στις ασίστ του ποντάρουν πολλά οι «πράσινοι».

Η απλότητα του Ιμπαγάσα και η δεινότητα του Μιραλάς
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δείχνει ότι είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός ήταν απλός στις κινήσεις του, μοίραζε σωστά τη μπάλα και με μια λέξη «νοστίμισε» το παιχνίδι. Ο Βέλγος με δύο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην κορυφή της επίθεσης και, όπως φαίνεται, θα είναι μαζί με τον Πάντελιτς οι πρώτες επιλογές του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η «αργοναυτική εκστρατεία» και ο «Σούπερ Μάριο»
Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Καβάλα «ανέβασε στροφές» και διατηρεί το αήττητο για τέσσερα παιχνίδια (αρχικά δύο ισοπαλίες και στη συνέχεια δύο νίκες). Η δουλειά του Ντράγκαν Οκούκα βγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι και οι «Αργοναύτες» θυμίζουν σιγά-σιγά την περυσινή ομάδα που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο. Όσο για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο Κροάτης «κίπερ», έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα και αν σε κάθε αγώνα έχει τέτοια απόδοση, η μακεδονική ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτε.

Το παράδειγμα του Δώνη
Μπορεί ο Ατρόμητος να «φωνάζει» για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, ο Γιώργος Δώνης δικαιολόγησε τον διαιτητή Αμπάρκιολη (ναι, καλά θυμάστε, αυτόν για τον οποίο ζήτησε την διαγραφή του ο Σταύρος Αδαμίδης), λέγοντας ότι: «οι διαιτητές πάνω στην εξέλιξη, μπορεί να χάσουν κάποια φάση. Γενικότερα, όμως, είχε καλή παρουσία». Αν ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του Έλληνα τεχνικού, πιθανότατα να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά τα σφυρίγματα.



Το φεύγω-μένω του Νιόπλια
Ο Νίκος Νιόπλιας φορτισμένος από τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Νικόλας Πατέρας τον έπεισε να παραμείνει, αλλά ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους που ξέρουν όσο αυτός το αντικείμενο, ο Κοζανίτης τεχνικός έδειξε ότι λειτούργησε περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο επαγγελματικά. Έδειξε ευάλωτος στην πίεση και ο «πράσινος» πάγκος χρειάζεται ανθρώπους που να αντέχουν. Ο Τεν Κάτε και ο Μαλεζάνι στο παρελθόν έπρεπε να έχουν φύγει πολύ νωρίτερα από όταν τελικά αυτό έγινε.

Ο «χαρτοπόλεμος» και τα… εξαπτέρυγα του «Ζαγόρ»
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επιδόθηκαν σε χαρτοπόλεμο για τη διαιτησία είτε με τη μορφή ανακοινώσεων, είτε με τη μορφή δηλώσεων από κύκλους των διοικήσεων τους, πράγματα που μόνο καλό δεν κάνουν. Ούτε που θέλω να φανταστώ τι θα γίνει αν η υπόθεση-τίτλος παραμένει ανοιχτή μέχρι το τέλος. Στο παιχνίδι μπήκε αυτή την αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να μιλάει για ξενοδόχους και εξαπτέρυγα και να ζητάει την διαγραφή του Τσινιάρη, ανακαλώντας την δήλωση ότι η ομάδα του πάει για πρωτάθλημα. Μάλλον θα πρέπει να ψάξει περισσότερο γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του εξαπατήθηκαν από την ομάδα, όπως ανέφερε. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε οι διαιτητές για την φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ.

«Αυτοπυροβολήθηκε» ο Μήτρογλου
Είναι απαράδεκτο να αντιδρά ο Κώστας Μήτρογλου με… γαλλικά επειδή έμεινε για πρώτη φορά εκτός αποστολής και ενώ είχε επτά συμμετοχές (δύο βασικός και πέντε ως αλλαγή) σε οχτώ επίσημους αγώνες του Ολυμπιακού. Ευτυχώς που το μετάνιωσε και δεν θα κάνει πράξη την αρχική σκέψη του να ζητήσει ακρόαση από την διοίκηση. Θα ήταν το ανέκδοτο της χρονιάς. Δηλαδή ο Ρόμενταλ, με τις τόσες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, που έβλεπε μέχρι τώρα να του «τρώει» τη θέση κάποιος Φετφατζίδης τι έπρεπε να κάνει; Να πλακώσει τον Βαλβέρδε;

Το προβληματικό πρόσωπο της ΑΕΛ
Πέντε βαθμοί σε πέντε αγωνιστικές και με αντιπάλους (Ατρόμητος, Καβάλα, Ηρακλής, Κέρκυρα και Πανσερραϊκός) που είναι στα μέτρα της, μόνο θετικός απολογισμός δεν είναι για τη Λάρισα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σε ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο μπορεί να αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες, είχε χτυπητές αδυναμίες και μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Παρά τις ηχηρές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει πειστικές εμφανίσεις, ενώ πλέον έχει την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με όλα κι όλα δύο γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x