Stoiximan Super League

Το πήρε πάνω του!

Όχι μόνο δεν έμεινε εκτός για την άκομψη ενέργειά του όταν βγήκε αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά με μια μεστή εμφάνιση, ο Λεάλ, οδήγησε τον Εργοτέλη στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Λάρισας, δίνοντας στους Κρητικούς σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Όχι μόνο δεν έμεινε εκτός για την άκομψη ενέργειά του όταν βγήκε αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά με μια μεστή εμφάνιση, ο Λεάλ, οδήγησε τον Εργοτέλη στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Λάρισας, δίνοντας στους Κρητικούς σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Ο Αργεντινός ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα στο 27’, δημιούργησε το γκολ του Ρομάνο στο 9’ και παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος (σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα) ήταν ο κορυφαίος.

Η Λάρισα ισοφάρισε προσωρινά με τον Κανόμπιο στο 18’, ενώ από το 26’ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ταλ.



Τόπο στην οργή έδωσε ο Καραγεωργίου, αφού παρά την άκομψη αντίδραση του Λεάλ όταν βγήκε αλλαγή στο ματς με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο τον πήρε στην αποστολή, αλλά τον έριξε στην ενδεκάδα. Βλέπετε περιθώρια για... απώλειες δεν υπήρχαν.

Ο Αργεντινός σεβάστηκε… το συγχωροχάρτι και από δική του ενέργεια -κυρίως- ο Εργοτέλης πήρε το προβάδισμα. Κινήθηκε υπέροχα απ’ τα αριστερά, αναστάτωσε την άμυνα, έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, ο Αμπάρης έδιωξε με υπερένταση την μπάλα, όχι όμως και το κοντινό πλασέ του Ρομάνο που καιροφυλακτούσε στην περιοχή.

Την υπεροχή των γηπεδούχων διαδέχθηκε ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης από πλευράς Λάρισας, η οποία με πρωταγωνιστές τον Σίμιτς (έβγαλε την ασίστ) και τον Κανόμπιο (σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή) ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Εργοτέλης πήρε ξανά τα πάνω του, βγήκε μπροστά και με ένα πέναλτι… δώρο του Ταλ, ο οποίος «γκρέμισε» τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή, ανέκτησε το προβάδισμα -ο Λεάλ ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα- κερδίζοντας παράλληλα την αποβολή του αμυντικού των «βυσσινί».

Μια φάση που προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων της Λάρισας, που διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ό,τι έγινε, έγινε όμως, με το αριθμητικό πλεονέκτημα να φαντάζει απίστευτο βαρίδι για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι δεν είχαν καλή αμυντική λειτουργία μέχρι εκείνο το σημείο, ούτε όμως και μετά την είσοδο του Βελάσκο (βγήκε ο Βούζας).

Στο β’ ημίχρονο το τέμπο ήταν πολύ πιο αργό, με τις καλές στιγμές να είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ωστόσο, το παθητικό παιχνίδι του Εργοτέλη έδωσε μέτρα στη Λάρισα, η οποία με κινητήριους μοχλούς τον Μπλάζεκ (πήρε τη θέση του Σίμιτς) και τον Κανόμπιο προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. Μάταια, όμως, αφού το 2-1, που είχε διαμορφωθεί από το α’ ημίχρονο, έμεινε μέχρι το τέλος.

Μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν 3-1 αν ο Λεάλ δεν πήγαινε να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Ο Μπούντιμιρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Νταμπίζα μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός, εκτελώντας α λα Πανένκα, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76' Μπέτο), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ολίσε, Φραγκουλάκης (90+4' Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (89' Σαρρής).

Στον πάγκο: Αθανασίου, Βερπακόφσκις, Καρέλης, Χρυσοφάκης.

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46' Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28' Βελάσκο), Ρομέου, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78' Μακίνουα), Κουζέν.

Στον πάγκο: Βιέρα, Γκέρεμι, Κολοβέτσιος, Πούρι.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x