Stoiximan Super League

Μπουμσόνγκ: «Νίκη, νίκη, νίκη…»!

Ξεκάθαρος, σε ό,τι αφορά το στόχο του Παναθηναϊκού σε κάθε αγώνα, εμφανίστηκε ο σκόρερ του πρώτου γκολ του «τριφυλλιού» στη νίκη 2-0 επί του Πανσερραϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός τόνισε: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Νίκη, νίκη, νίκη…», «Μεγάλος επαγγελματίας ο Γκοβού», είπε για τον συμπατριώτη του, ενώ για τον Φερέιρα δήλωσε: «…θα συνεχίσει την καλή δουλειά του Νίκου Νιόπλια».

Ξεκάθαρος, σε ό,τι αφορά το στόχο του Παναθηναϊκού σε κάθε αγώνα, εμφανίστηκε ο σκόρερ του πρώτου γκολ του «τριφυλλιού» στη νίκη 2-0 επί του Πανσερραϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός τόνισε: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Νίκη, νίκη, νίκη…»,

«Μεγάλος επαγγελματίας ο Γκοβού», είπε για τον συμπατριώτη του, ενώ για τον Φερέιρα δήλωσε:

«…θα συνεχίσει την καλή δουλειά του Νίκου Νιόπλια».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Μπουμσόνγκ:

Πως ένιωσες που πέτυχες το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

«Πάντα είναι ωραία να σκοράρεις. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν αυτό συμβαίνει εντός έδρας, μπροστά στους φιλάθλους και συνοδεύεται από νίκη της ομάδας σου. Πρώτα απ' όλα, όμως, είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε, αν και ήταν δύσκολο το παιχνίδι».

Παιχνίδια σαν και αυτό με τον Πανσερραϊκό, υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα κερδίζει εύκολα. Γιατί, όμως, δυσκολεύτηκε αρκετά;

«Δεν νομίζω ότι το κάναμε εμείς δύσκολο. Πλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένα παιχνίδι δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και προσπαθούν να παίξουν καλά. Ο Πανσερραϊκός, για παράδειγμα, ήταν πολύ καλός στην τακτική και εμείς λίγο κουρασμένοι. Μου φάνηκε σαν να έχουμε χάσει τη δύναμή μας για να είμαστε επιθετικοί. Κόντρα στον Πανσερραϊκό, ακόμη και το ένα γκολ, θα ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Νίκη, νίκη, νίκη… Κερδίζοντας τα παιχνίδια, θα έρθει η αυτοπεποίθηση. Το παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό ήταν ένα καλό μάθημα. Ο Πανσερραϊκός μας δυσκόλεψε αρκετά, αν και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Μετά από δύο εβδομάδες με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ποια είναι η γνώμη σου για το νέο προπονητή;

«Μας έχει δώσει πολλές συμβουλές, σε όλους. Έχει μεγάλη εμπειρία και μαθαίνουμε πολλά από αυτόν. Θα συνεχίσει τη δουλειά που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας, γιατί πρέπει να πούμε ότι και αυτός έκανε πολύ δουλειά».

Είσαι ένας Γάλλος ποδοσφαιριστής και νέος στην Ελλάδα, όπως είναι ο Σίντνεϊ Γκοβού. Πως τον βλέπεις στις προπονήσεις, τι σκέφτεται για το μέλλον του, τι σου λέει; Η ομάδα, αλλά και ο κόσμος, τον στήριξαν…

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο Σίντνεϊ Γκοβού είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας. Φυσικά και έκανε λάθος που έβγαινε έξω, αλλά είναι ένας καλός άνθρωπος. Είναι πολύ χαρούμενος που, τόσο οι φίλαθλοι, όσο και ο σύλλογος, τον υποστήριξαν. Αυτό, άλλωστε, χρειάζεται για να δείξει τις ικανότητές του, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης. Και πιθανότατα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί την εμπειρία και το ταλέντο του. Μέρα με τη μέρα θα γίνεται καλύτερος και σε μερικές εβδομάδες, ίσως και ημέρες, θα δούμε τον πραγματικό Σίντνεϊ Γκοβού. Με την εμπειρία και τις ικανότητές του, θα μας προσφέρει πολλά».

Τον είδαμε πάντως, να έχει πολύ πάθος στο παιχνίδι του. Να τρέχει πάνω κάτω συνέχεια, λες και προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που τον θεωρούσαν "τελειωμένο"…

«Είναι πολύ καλός επαγγελματίας και πολύ δυνατός πνευματικά. Τον ξέρω πάνω από 10 χρόνια και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Είναι παίκτης που μπορείς να βασιστείς πάνω του, σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Άλλωστε, αν θέλουμε να είμαστε μία δυνατή ομάδα, κάθε παίκτης πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα. Ο Γκοβού, πάντως, είναι ένας τέτοιος παίκτης».

Την Τρίτη υπάρχει το τελευταίο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κοπεγχάγη, το οποίο είναι αδιάφορο βαθμολογικά…

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, άρα πρέπει να πάμε για να κερδίσουμε. Δεν θα έχουμε πίεση και πρέπει να πάμε να παίξουμε καλά και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση».

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x