Stoiximan Super League

Κίκε Ερνάντεθ: «Αισθάνομαι Αρειανός»

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Αρειανό», ο πρώην προπονητής του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Σέντρα στην Ενημέρωση». Ο 52χρονος Ισπανός, μίλησε επίσης για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των «κίτρινων» αλλά και για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο –όπως κρίνει ο ίδιος- είναι ικανοποιητικό.

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Αρειανό», ο πρώην προπονητής του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Σέντρα στην Ενημέρωση». Ο 52χρονος Ισπανός τεχνικός, μίλησε επίσης για τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των «κίτρινων» αλλά και για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο –όπως κρίνει ο ίδιος- είναι ικανοποιητικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κίκε Ερνάντεθ:

Αρχικά, ο πρώην κόουτς του Άρη στάθηκε στο ότι παρακολουθεί από κοντά την ομάδα του Άρη, όποτε βρίσκει την ευκαιρία, υπογραμμίζοντας:

«Αισθάνομαι μέλος της οικογένειας του Άρη. Θεωρώ τον εαυτό μου Αρειανό, γι’ αυτό σε όποιο σημαντικό γεγονός της ομάδας μπορώ, βρίσκομαι εκεί και θα συνεχίσω να βρίσκομαι και στο μέλλον».

Αναφορικά με τη νίκη του Άρη στο Βιθέντε Καλντερόν, σημείωσε:

«Αυτή η νίκη ήταν πολύ μεγάλη, ήταν ιστορική. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα κέρδισε ισπανική, στο έδαφος της Ιβηρικής χερσονήσου. Αυτή η νίκη, βέβαια, βοήθησε και τη δική μας ομάδα να ανέβει ψυχολογικά, αλλά και ποδοσφαιρικό επίπεδο γενικότερα. Όλος ο κόσμος περίμενε την Ατλέτικο ως φαβορί. Είναι μία ομάδα με ονόματα τεράστια, όπως Αγουέρο, ο Φορλάν και ο Σιμάο. Στο τέλος, όμως, αυτό που παραδέχτηκαν όλοι είναι ότι όσο μεγάλα ονόματα και να έχει μία ομάδα, αυτό που παίζει ρόλο είναι το πάθος και η καρδιά. Ο Άρης απέδειξε ότι μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου παίζεται το ποδόσφαιρο. Επιπλέον, η νίκη αυτή ανέβασε και τις μετοχές του Άρη στην Ευρώπη».

Επίσης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει ότι ο Άρης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Όλες οι ομάδες, ακόμη και στην Ισπανία που το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, που αγωνίζονται σε 2 ή 3 διοργανώσεις ταυτόχρονα, παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν είναι κάτι περίεργο ή δύσκολο για να το καταλάβουμε. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη θέλουν μεγάλη αφοσίωση, που σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν 3 παιχνίδια τη βδομάδα, κουράζονται πολύ ψυχολογικά. Με το που θα τελειώσουν, όμως, οι υποχρεώσεις του Άρη στην Ευρώπη, η ομάδα θα επικεντρωθεί περισσότερο στο Πρωτάθλημα και στο δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για την ομάδα της Ρόζενμποργκ και για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Ερνάντεθ απάντησε:

«Παρόλο που η Ρόζενμποργκ έχει μεγάλη εμπειρία, νομίζω ότι όταν ο Άρης παίζει στην έδρα του και με την τρομακτική στήριξη του κόσμου του, είμαι πεπεισμένος 100% ότι η ομάδα θα προκριθεί, νικώντας κιόλας τη Ρόζενμποργκ».

Σχετικά με το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ισπανία, ο Ισπανός κόουτς είχε να πει:

«Παλιότερα, όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα, η γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου μπροστά στην Ισπανία ήταν κατώτερη. Με τον καιρό, όμως, αυτή η διαφορά ψαλιδίστηκε. Έχουν έρθει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας σε όλες τις ομάδες με καλή τεχνική, αποδίδοντας, μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο. Με σκληρή δουλειά και προπόνηση νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν να σταθούν στο ισπανικό Πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του Άρη, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά».

Τέλος, ο Κίκε Ερνάντεθ μίλησε για τα προσωπικά και επαγγελματικά του σχέδια:

«Θέλω να προπονήσω κάποια στιγμή, αλλά τώρα δεν κάνω κάτι σχετικό. Βρίσκομαι σε συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ και ταξιδεύω συνεχώς».

«Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα είμαι στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω το παιχνίδι του Άρη με τη Ρόζενμποργκ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x