Stoiximan Super League

Εκκαθαρίσεις

Ξεδιάλεγμα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αναμένεται να κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα αποφασίσει ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει, σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο, ώστε να «χτίσει» την ομάδα ενόψει του δεύτερου γύρου. Ομαδικά κι όχι ατομικά ζήτησε ο Πορτογάλος τεχνικός να συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές.

Ξεδιάλεγμα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αναμένεται να κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα αποφασίσει ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει, σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο, ώστε να «χτίσει» την ομάδα ενόψει του δεύτερου γύρου. Ομαδικά κι όχι ατομικά ζήτησε ο Πορτογάλος τεχνικός να συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές.

«Σκούπα και φαράσι» αναμένεται να πάρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά και το παιχνίδι της Τετάρτης με τα Τρίκαλα, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει μιλήσει με τους Αντωνίου και Φρέιτας για τις προσθήκες που θέλει η ομάδα σε συγκεκριμένες θέσεις και σε συνδυασμό με αυτούς που υπολογίζει από το υπάρχον ρόστερ, θα προσπαθήσει να «χτίσει» εξ αρχής την ομάδα, πάνω στο 4-3-3 ώστε να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο.

Οι πρώτοι προς αποχώρηση, αν όχι τώρα, το καλοκαίρι είναι οι Γκοβού, Γκαρσία και Πλεσί, οι οποίοι δεν έχουν δικαιολογήσει την απόκτησή του από τους «πράσινους». Θέμα υπάρχει και με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ενώ ίσως το καλοκαίρι αποχωρήσει και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Στο μεταγραφικό κομμάτι πολύ κοντά, όπως όλα δείχνουν, στους πρωταθλητές βρίσκεται ο Πέτσκο, ενώ θεωρείται σίγουρη η απόκτηση και ενός μέσου. Στα χαφ του Παναθηναϊκού είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί κι ο Φάμπιο Ρόσεμπακ, αν το «τριφύλλι» συναινέσει στην πρόταση της Γκρέμιο για ανταλλαγή του Βραζιλιάνου με τον Γκάμπριελ. Στην ομάδα επιστρέφει ο Χρήστος Μελίσσης, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μαρίτιμο, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο του Αντρέας Ίβανσιτς.

Να λυθούν οι παρεξηγήσεις

Τις προσωπικές τους σχέσεις ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να εξομαλύνουν, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έχει διακρίνει πως δεν υπάρχει ομαδικότητα και αντί να δουλεύουν ως σύνολο, παίζουν ο καθένας για τον εαυτό του. «Αυτό το διάστημα που είμαι στην ομάδα συζητούν όλοι για τα αποδυτήρια. Το κλίμα σε μία ομάδα πρέπει να είναι καλό για να προχωρήσει. Οι σχέσεις μεταξύ σας είναι κάτι που πρέπει να το λύσετε. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα, αλλά σε όλες τις δουλειές και σε όλες τις ομάδες καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους. Δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλοι μεταξύ τους, είναι όμως απαραίτητο για να πάει καλά να είναι όλοι μία ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει ο ένας να παίζει για τον άλλον και αυτό δεν το βλέπω» ήταν τα λόγια του προπονητή των νταμπλούχων Ελλάδος.

Το έμαθαν σε όλον τον κόσμο

Τα …κατορθώματα των οπαδών του Παναθηναϊκού έγιναν γνωστά σε κάθε γωνιά του πλανήτη από τα ξένα μέσα, ιδίως της Πορτογαλίας λόγω Φερέιρα. «Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυνηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς της ομάδας τους μετά την ήττα-σοκ από τον νεοφώτιστο Ολυμπιακό Βόλου», έγραφαν τα ξένα δίκτυα. «Δύσκολη η ζωή για τον Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, που έχασε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό Βόλου. Το γκολ άναψε τη σπίθα στον αγωνιστικό χώρο, με τους οπαδούς να πετούν αντικείμενα στους παίκτες. Ο Φερέιρα έχασε και έτρεξε να γλιτώσει» τόνιζαν τα πορτογαλικά ΜΜΕ.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x