Stoiximan Super League

Όταν θυμάται πως είναι ΑΕΚ…

…όχι μόνο νικά. Όχι μόνο κάνει διπλά (το δεύτερο μόλις στο πρωτάθλημα). Παίζει και ωραία μπάλα! Με το δίδυμο Μπλάνκο-Λυμπερόπουλου να ξυπνά -με γκολάρες- τις αναμνήσεις και τον Γεωργέα να συνεχίζει το επιθετικό του… κρεσέντο (κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο του «Λύμπε»), η ΑΕΚ πέρασε με στιλ (3-1) από τις Σέρρες! Η «ζωγραφιά» του Γεωργιάδη -με την οποία μείωσε το σκορ- ήταν το μόνο που αντιπαρέταξε ο Πανσερραϊκός στην επιβλητική εμφάνιση της «Ένωσης».

…όχι μόνο νικά.

Όχι μόνο κάνει διπλά (το δεύτερο μόλις στο πρωτάθλημα).

Παίζει και ωραία μπάλα!

Με το δίδυμο Μπλάνκο-Λυμπερόπουλου να ξυπνά -με γκολάρες- τις αναμνήσεις και τον Γεωργέα να συνεχίζει το επιθετικό του… κρεσέντο (κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο του «Λύμπε»), η ΑΕΚ πέρασε με στιλ (3-1) από τις Σέρρες!

Η «ζωγραφιά» του Γεωργιάδη -με την οποία μείωσε το σκορ- ήταν το μόνο που αντιπαρέταξε ο Πανσερραϊκός στην επιβλητική εμφάνιση της «Ένωσης».

Πώς έπαιξε

Με την αναμενόμενη ενδεκάδα -και τους Γκερέιρο και Λαγό να επιστρέφουν σε αυτή- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Έτσι, στο 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ήταν οι Μάκος-Γκερέιρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Να ‘ταν πάντα έτσι…

Στη… μελαγχολία βύθισε το πρώτο μέρος τους φίλους της ΑΕΚ. Αυτή τη φορά, όχι λόγω σύγκρισης της σημερινής ομάδας με παλιότερες. Αλλά λόγω… σκέψεων του πόσο λιγότερες πίκρες θα τους είχε «ποτίσει», αν έπαιζε πάντα έτσι. Με τον Γκερέιρο να «δένει», όπως δεν το έκανε ποτέ μέχρι σήμερα, κέντρο και επίθεση και την τελευταία να… αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν ενός μεγάλου διδύμου (Μπλάνκο-Λυμπερόπουλος), η «Ένωση» έκανε παρέλαση.

Τα εξαιρετικά γκολ των δύο (προϊόντα σχεδόν… μεταφυσικής κεφαλιάς του Αργεντινού και ιδανικού τελειώματος από τον Μεσσήνιο σε όμορφη ομαδική ενέργεια) έδωσαν άλλον αέρα στη ομάδα του Χιμένεθ. Έναν αέρα, όμως, που… έκοψε άμεσα ο Γεωργιάδης, κρατώντας -με την ανάλογου βεληνεκούς γκολάρα του- τον Πανσερραϊκό στο παιχνίδι.

Έκλεισε με… Καλαματιανό!

Το «παστέλι» του Γεωργιάδη φάνηκε να ανοίγει την όρεξη του Πανσερραϊκού. Αφού, λοιπόν, ο Γκερέιρο δεν μπόρεσε να τον… επαναφέρει στην τάξη (ο Ράντμαν τον νίκησε στο τετ α τετ), οι γηπεδούχοι έφτιαξαν ένα δεκάλεπτο υπεροχής που λίγο (όσο έξω πέρασε το γυριστό του Μπέλιτς) έλειψε να τη δικαιώσει. Κάπου εκεί, όμως, η ΑΕΚ ξαναπήρε το τιμόνι στα χέρια της.

Βγαίνοντας ωραία στις αντεπιθέσεις (με τον ορεξάτο Σκόκο και τον… αναγεννημένο θαρρείς, Γκερέιρο), η «Ένωση» φαινόταν πολύ πιθανότερο να πετύχει, παρά να δεχθεί γκολ. Μπορεί, λοιπόν, αρχικά, τα ελάχιστα εκατοστά που ήταν εκτεθειμένος να το στέρησαν από τον Λυμπερόπουλο (οφσάιντ στην μπαλιά του Σκόκο). Ωστόσο, λίγο αργότερα του το έκανε δώρο (κερδίζοντας πέναλτι και ανταποδίδοντας του την ασίστ στη Λάρισα) ο… νέος δεξιός χαφ, Νίκος Γεωργέας!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Κάστρο, Σουμπίνιο (80' Τάντιτς), Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (72' Ανάκογλου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλσαμάκης, Κέρλα, Βοσκόπουλος, Τριανταφύλλου, Γαλανόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (93' Έντερ), Μπλάνκο (87' Λεονάρντο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Γιάχιτς, Νταντόμο, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Ελευθερίου (Αθηνών)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x