Stoiximan Super League

Βαλβέρδε: «Τέτοια ματς κρίνουν πρωταθλήματα»

Στην θέληση και στην δύναμη που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Πανσερραϊκό στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός τεχνικός παράλληλα διέψευσε ότι η επίσκεψη του μάνατζέρ του δεν έχει να κάνει με μεταγραφικά, χαρακτηρίζοντάς την…φιλική.

Στην θέληση και στην δύναμη που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τον Πανσερραϊκό στάθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός τεχνικός παράλληλα διέψευσε ότι η επίσκεψη του μάνατζέρ του δεν έχει να κάνει με μεταγραφικά, χαρακτηρίζοντάς την…φιλική.

Ερωτηθείς για την δύναμη που δίνει στον Ολυμπιακό, η έδρα του, σχολίασε:

«Σίγουρα θα μας άρεσε να κερδίσουμε και τα 15 παιχνίδια. Θα θέλαμε να κάνουμε το απόλυτο, αλλά έρχονται πιο δύσκολα ματς και το φυσιολογικό είναι να σκοντάψουμε σε κάποιο από αυτά. Όπως πήγε να γίνει δηλαδή σήμερα. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι παιχνίδια σαν το σημερινό που τα πράγματα δεν ξεκινούν καλά, είναι παιχνίδια που κρίνονται τα πρωταθλήματα. Σίγουρα θα έρθουν πιο δύσκολα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Άρη, αλλά σε ματς σαν το σημερινό είναι ωραία να τα βλέπει ο κόσμος και δίνουν το πρωτάθλημα. Και σίγουρα μας αρέσει να κερδίζουμε στην έδρα μας κυρίως για τον κόσμο γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε».

Σχετικά με την άφιξη του μάνατζέρ του στην Ελλάδα και το αν αυτή έχει να κάνει με μεταγραφικά θέματα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν κάθετος. «Όχι, δεν έχει να κάνει. Ο μάνατζέρ μου έχει έρθει για να με επισκεφθεί και να με χαιρετήσει. Δεν έχει να κάνει με κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ως ένα από τα δυσκολότερα μέχρι τώρα, ενώ στάθηκε στη μεγάλη συμβολή του κόσμου του Ολυμπιακό ώστε να έρθει η νίκη για τους Πειραιώτες.

«Ο αντίπαλος στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός. Εμείς δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε. Ήμασταν υπερβολικά αργοί. Έτσι το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό για εμάς. Στο β' ημίχρονο βρήκαμε τον εαυτό μας, αυξήσαμε το ρυθμό, βάλαμε το πρώτο γκολ, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να σκεφτούμε ότι από την αρχή του παιχνιδιού θέλουμε αυτόν τον ρυθμό. Είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι, ευτυχώς το καταφέραμε. Αυτό αποδεικνύει ότι η ομάδα έχει θέληση, έχει δύναμη και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη βοήθεια του κόσμου μας σήμερα. Έχω βρεθεί σε πολλά γήπεδα, όπως το Σαν Μαμές. Το κοινό της Αθλέτικ (Μπιλμπάο) υποστηρίζει πολύ την ομάδα, είναι ωραία ατμόσφαιρα. Αυτό όμως που συμβαίνει στο Καραϊσκάκη, κάνει πολύ δύσκολο το έργο των αντιπάλων. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου γυρίσαμε το παιχνίδι», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό που προσπαθούμε είναι κανείς να μην μπορεί να τα βάλει μαζί μας. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Πανσερραϊκός έπαιξε μπάλα, άλλωστε έχει καλούς επιθετικούς όπως τον Γεωργιάδη».

Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, περιστράφηκαν στη συνέχεια γύρω από τους Ανάκογλου και Γεωργιάδη, που φέρονται να είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και απάντησε. «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Είδαμε ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Είναι δύο παίκτες του Πανσερραϊκού που γενικά ήταν καλός. Εμείς κοιτάμε περισσότερο τους δικούς μας. ΤΙ έκαναν οι Φετφατζίδης, Μιραλάς. Τι δεν έκαναν σωστά για να το βελτιώσουμε. Κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι, να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Αναγνωρίζουμε ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές».

Κλείνοντας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σχολίασε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας: «Είναι δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο, αλλά αυτά τα ματς είναι παιχνίδια που οι παίκτες είναι πολύ παθιασμένοι. Έχουν μεγάλο κίνητρο. Παρόλα αυτά είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Κι αν καταφέρουμε να είμαστε ψύχραιμοι και τελειώσουμε τα ματς με έντεκα παίκτες, έχουμε πολλές πιθανότητες. Παρόλα αυτά ένας δύσκολος προκριματικός για εμάς. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο ματς εδώ, μέχρι που έμεινε με δέκα παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x