Stoiximan Super League

Ούτε πρωτάθλημα, ούτε δικαιολογίες…

Τι κι αν ήταν ισοπαλία; Κόστισε στον Παναθηναϊκό (σχεδόν) τα πάντα! Οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 με τον Πανιώνιο και δεν έχασαν μόνο τον Ολυμπιακό από τα μάτια τους (+7). Με το ανύπαρκτο πέναλτι -που ο Σισέ ισοφάρισε το γκολ του Μήτρογλου- έχασαν και το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το (αντίστοιχης αμφισβήτησης) πέρασμα του «αιωνίου» από την Τρίπολη.

Τι κι αν ήταν ισοπαλία;

Κόστισε στον Παναθηναϊκό (σχεδόν) τα πάντα!

Οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 με τον Πανιώνιο και δεν έχασαν μόνο τον Ολυμπιακό από τα μάτια τους (+7).

Με το ανύπαρκτο πέναλτι -που ο Σισέ ισοφάρισε το γκολ του Μήτρογλου- έχασαν και το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το (αντίστοιχης αμφισβήτησης) πέρασμα του «αιωνίου» από την Τρίπολη.

Πώς έπαιξε

Σε… νορμάλ σύνθεση (μετά τις «αλχημείες» του Κυπέλλου με την ΑΕΚ) επανήλθε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Έτσι, στο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα.

Στα χαφ βρέθηκαν οι Ζιλμπέρτο (σε ρόλο «σκούπας»), Χριστοδουλόπουλος, Κατσουράνης και στην επίθεση οι Λέτο (αριστερά), Γκοβού (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).



Άνευροι και… άκαπνοι!

Απρόσμενα «τζούφιο» αποδείχθηκε το πρώτο μέρος στη Νέα Σμύρνη. Όχι επειδή τα «πιστόλια» των δύο αντιπάλων δεν όπλισαν. Αλλά επειδή Μάχο και Τζόρβας φορούσαν… αλεξίσφαιρα! Σε ένα μέτριο παιχνίδι -που η έλλειψη φαντασίας του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεπε να φέρει στα μέτρα του- γκολ (παρόλα αυτά) πλησίασε πολύ κοντά στο να επιτευχθεί.

Όχι μόνο στην περίπτωση του Γκοβού, που (έχοντας όλη την πολυτέλεια να σκεφτεί τις επιλογές του) σπατάλησε το ωραίο στρώσιμο του Βύντρα. Αλλά κυρίως σε αυτές των… «βαριών χαρτιών» των ομάδων. Διότι, δεν ήταν μόνο ο Μήτρογλου -που είδε τον Τζόρβα να επανέρχεται (αφού τον είχε περάσει) και να του παίρνει την μπουκιά απ’ το στόμα. Ήταν και ο Σισέ, που είδε τον Μάχο να αποτρέπει τη… συνηθισμένη -σε ανάλογα τετ α τετ του Γάλλου- κατάληξη.

Νο Djibril, no… party!

Όση αποτελεσματικότητα έλειψε στα 45 πρώτα λεπτά, δεν χρειάστηκε περισσότερα από 10 -μετά την ανάπαυλα- για να ξεδιπλωθεί. Πρώτα, λοιπόν, το κεφάλι του Καντέ (που παρεμβλήθηκε στη σέντρα του Όμο) επέτρεψε στον Μήτρογλου να ξεγυμνώσει -αρχικά την άμυνα του Παναθηναϊκού κι έπειτα… τον εαυτό του. Λίγο μετά, δε, η αυστηρότητα του Κάκου (στο μαρκάρισμα του Κουμορτζί στον Λέτο), επέτρεψε στον Σισέ να καρφώσει -κυριολεκτικά- την μπάλα στα δίχτυα.

Ο -άξιος θαυμασμού- ποδοσφαιρικός εγωισμός του Γάλλου, μάλιστα, (του) έφτιαξε τρεις ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να το επαναλάβει. Ωστόσο, είτε ο Μάχο (σε εκτέλεση φάουλ), είτε το δοκάρι (σε φοβερό σουτ από πλάγια θέση), είτε η αστοχία (σε κοντινή κεφαλιά) τον εμπόδισαν να βγάλει -κι αυτή τη φορά- το φίδι από την τρύπα. Η λήξη του αγώνα, άλλωστε (χωρίς άλλον «πράσινο» να απειλεί το καταδικαστικό αποτέλεσμα) επιβεβαίωσε ξανά πως μόνο εκείνος μπορούσε να το καταφέρει.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Κοντοές, Ριέρα (88' Σάμαρης), Γουνδουλάκης (72' Σβέρκος), Κουμορτζί (88' Αναστασόπουλος), Τσότσαλιτς, Μήτρογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπέλιτς, Βαρό, Κούκετς, Σαλαλί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (82' Μαυρίας), Κατσουράνης, Γκοβού (76' Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Σιμάο, Πετρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x