Stoiximan Super League

«Κάποια παιδιά είδαν το θάνατο με τα μάτια τους»

Τις τραγικές στιγμές που πέρασαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τη μέρα που έγινε το δυστύχημα της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη πριν 30 χρόνια θυμήθηκε ο Τάκης Νικολούδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο παλαίμαχος παίκτης των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και στη φετινή Σούπερ Λίγκα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Τις τραγικές στιγμές που πέρασαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τη μέρα που έγινε το δυστύχημα της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη πριν 30 χρόνια θυμήθηκε ο Τάκης Νικολούδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο παλαίμαχος παίκτης των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και στη φετινή Σούπερ Λίγκα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο Τάκης Νικολούδης στους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Μιχάλη Λεάνη:

«Ήταν μια μεγάλη νίκη του Oλυμπιακού με 6-0, πανηγυρίζαμε στα αποδυτήρια, αλλά μία ώρα μετά το ματς ερχόντουσαν τα πρώτα μηνύματα από τα ραδιόφωνα. Εμείς το μάθαμε αφού φτάσαμε στα σπίτια μας. Ήταν φοβερό για κάποια παιδιά που είδαν το θάνατο με τα μάτια τους, ήταν κάτι που του χαράχτηκε στη μνήμη τους, όπως άλλωστε και σε όλους τους φιλάθλους και τον Ολυμπιακό.

Κάθε μέρα μαθαίναμε κι άλλα πράγματα. Τελικά μάθαμε την όλη αλήθεια. Προσωπικά περίμενα και ένα γειτονάκι μου να γυρίσει σπίτι επειδή του είχα δώσει εισιτήριο και είναι αναστατωθεί. Όλη τη βδομάδα πηγαίναμε σε νοσοκομεία και επισκεπτόμασταν φίλους του Ολυμπιακού που ήταν εκεί για να τους συμπαρασταθούμε. Κάτι παρόμοιο κάναμε και σε άλλους που παραλίγο να βρεθούν στην θέση των θανόντων
».

Για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα σήμερα: «Μας πιάνει τα τρέλα και δεν βλέπουμε τι γίνεται. Μόλις βλέπω πέτρες ή φωτοβολίδες παίρνω το γιο μου και φεύγουμε αμέσως για να μάθει πότε πρέπει να αποχωρεί από το γήπεδο. Δεν πρέπει να περιμένεις το τελευταίο δευτερόλεπτο για να φύγεις από το γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ για παράδειγμα, αν φύγεις μόλις σηκωθεί το ταμπελάκι με τον χρόνο των καθυστερήσεων, θα φύγεις μόνος σου. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει από ένα λεπτό στο άλλο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι νέοι ειδικά που είναι πιο ενθουσιώδεις».

Για το τι έχει αφήσει το δυστύχημα μετά από 30 χρόνια: «Μετά από τόσα χρόνια βαραίνει την οικογένεια του Ολυμπιακού και όλο τον αθλητικό κόσμο. Το Καραϊσκάκη ήταν το σπίτι του Ολυμπιακού και για αυτό είχε μεγάλη σημασία».

Για τα γήπεδα: «Τα σημερινά γήπεδα είναι στολίδια. Αν θέλουμε να ανέβει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να έρθουν μεγάλοι ξένοι παίκτες πρέπει να γίνουν καινούργια γήπεδα, όπως το Καραϊσκάκη και της Λάρισας για όλες τις ομάδες, με οποιοδήποτε κόστος. Έτσι θα μπορούν να έρθουν και οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια πρωταθλητής είναι μόνο ο Έλληνας φίλαθλος».

Για το πρωτάθλημα: «Είναι λίγο περίεργο το πρωτάθλημα. Δεν βλέπουμε καλή μπάλα, ειδικά από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει μεταπτώσεις, αλλά είναι και καινούργια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δύναμη του λαού του. Εξαιρούνται οι μικρές ομάδες, όπως ο Βόλος και η Καβάλα, οι οποίες πάνε να μπουν σφήνα για την 5η θέση. Προσπαθούν να παίξουν σωστά και επιθετικά. Έχουν κάνει καλές επιλογές και σε προκαλούν να πας να τις δεις.

Το ντέρμπι αν το πάρει ο Ολυμπιακός θα κλείσει το θέμα τίτλου. Αν αποδράσει από το Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός θα πάει μέχρι το τέλος
».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x