Stoiximan Super League

Το «A και το Ω» ο Ιμπαγάσα

Από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχώς επαναλαμβάνει τη σημασία κάθε νίκης του Ολυμπιακού με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύμφωνοι… Η σημερινή επικράτηση επί του Εργοτέλη όμως, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγουν αγωνιστικά συμπεράσματα και να διαπιστώσει κανείς το πόσο σημαντικοί είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές στο νέο οικοδόμημα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχώς επαναλαμβάνει τη σημασία κάθε νίκης του Ολυμπιακού με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύμφωνοι…

Η σημερινή επικράτηση επί του Εργοτέλη όμως, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγουν αγωνιστικά συμπεράσματα και να διαπιστώσει κανείς το πόσο σημαντικοί είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές στο νέο οικοδόμημα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Του Διονύση Καππάτου
dkappatos@hotmail.com


Ναι… Ο Μοντέστο μπορεί να ήταν ο κορυφαίος στο παιχνίδι. Μπορεί να πρόσθεσε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση σε αυτές που έχει μέχρι τώρα με τα ερυθρόλευκα, αλλά η διαφορετική εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο ημίχρονα οφείλεται αλλού.

Στο κάτω-κάτω ο Μοντέστο δεν διαφοροποίησε κάτι στην απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο από το πρώτο. Πού οφείλεται, λοιπόν, η τεράστια αλλαγή του Ολυμπιακού στην επανάληψη;

Μα, στον Αριέλ Ιμπαγάσα. Δεν είναι κάτι που δεν το είχαμε δει κι άλλες φορές, ούτε κάτι που δεν έχει παραδεχθεί ακόμη και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κάποια στιγμή όμως, ορισμένα πράγματα δίδονται τόσο εύκολα μπροστά στα μάτια σου που αναγκάζεσαι να τα αναφέρεις.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αργεντινός βλέπει το παιχνίδι από τον πάγκο και ο Ντουντού καλείται να παίξει τον ρόλο του.

Αποτέλεσμα; Οι «ερυθρόλευκοι» -για ένα διάστημα- δημιουργούν φάσεις, φτάνουν στη μεγάλη περιοχή, αλλά –πραγματικά- ποτέ με αξιώσεις για να πετύχουν ένα γκολ. Και το σημαντικότερο; Σε λίγες από τις φάσεις αυτές ο Βραζιλιάνος έχει συμμετοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα αλλάζουν. Ο Ιμπαγάσα περνάει στον αγωνιστικό χώρο, και μέσα σε δύο λεπτά ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει το σκορ. Εντάξει, στο πρώτο τέρμα η συμμετοχή του Αργεντινού σταματά μέχρι την καλή εκτέλεση του κόρνερ.

Στη συνέχεια όμως, τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα. Ο Ιμπαγάσα κάνει κάτι που έλειπε από το πρώτο ημίχρονο. Παίρνει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και συνεχώς τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, φέρνοντας τους –πάντα- σε πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους. Απλοποιεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν ταλαιπωρεί τη μπάλα, δεν την κουβαλάει αδικαιολόγητα και κινείται στο χώρο για να ανοίξει χώρους.

Ο Ολυμπιακός αλλάζει προς το καλύτερο, η μπάλα κυλάει συνεχώς, με τον Αργεντινό να εκμεταλλεύεται τον κενό χώρο στην άμυνα του Εργοτέλη.

Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάζεται για άλλη μια φορά να πλέξει το εγκώμιο του Ιμπαγάσα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί και χωρίς τον Αργεντινό. Όμως όταν ο «Ιμπα» πατάει στο χόρτο, τότε, σαν… να γίνονται όλα πιο εύκολα.

Πρέπει να παραδεχθούμε. Ο Ιμπαγάσα είναι το «Α και το Ω» στον τομέα ανάπτυξης του Ολυμπιακού, ειδικά όταν απέναντί του έχει κλειστές άμυνες. Αυτό -φυσικά- το γνωρίζουν στον Πειραιά.

Ο Ιμπαγάσα είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που άλλον στην Ελλάδα δεν θα βρεις. Επάνω του ο Ολυμπιακός είναι λογικό και πρέπει να βασίζεται, αλλά -ταυτόχρονα- πρέπει να γνωρίζει πως οφείλει να βρει και κάποιον που να μπορεί να πάρει τα… ηνία όταν ο Αργεντινός κουραστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x