Stoiximan Super League

Όσα τον κρατούν κι όσα τον διώχνουν

Από τις προτάσεις που θα προκύψουν και τη συμμετοχή ή όχι του Παναθηναϊκού στο Champions League θα εξαρτηθεί η παραμονή του Τζιμπρίλ Σισέ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της «L’ Equipe». «Το -13 από τον Ολυμπιακό δεν αντιπροσωπεύει τη διαφορά των δύο ομάδων», υποστήριξε. «Δεν θέλω να μιλάω με τέτοιους ανθρώπους», το σχόλιό του για την κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Κάτι άλλαξε μετά τις δηλώσεις μου», ανέφερε.

Από τις προτάσεις που θα προκύψουν και τη συμμετοχή ή όχι του Παναθηναϊκού στο Champions League θα εξαρτηθεί η παραμονή του Τζιμπρίλ Σισέ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της «L’ Equipe». «Το -13 από τον Ολυμπιακό δεν αντιπροσωπεύει τη διαφορά των δύο ομάδων», υποστήριξε. «Δεν θέλω να μιλάω με τέτοιους ανθρώπους», το σχόλιό του για την κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Κάτι άλλαξε μετά τις δηλώσεις μου», ανέφερε.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς ένιωσες για την απώλεια του πρωταθλήματος και την κατάκτησή του από τον Ολυμπιακό;
«Είναι κρίμα, γιατί μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Οι 13 βαθμοί που μας χωρίζουν στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική διαφορά. Το πρόβλημα είναι πως χάσαμε ανόητους βαθμούς απέναντι σε ομάδες πιο αδύναμες από μας. Είμαι πολύ απογοητευμένος».

Οι τελευταίες τοποθετήσεις σου στα ΜΜΕ ήταν με σκληρά λόγια. Έχεις αηδιάσει με όσα γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά. Γι’ αυτό έκανα αυτές τις δηλώσεις. Προκάλεσαν πολύ θόρυβο όσα είπα, εισακούστηκα και πιστεύω πως υπήρχε αντίκτυπος. Ήθελα ο κόσμος στην Ελλάδα και το εξωτερικό να μάθει τι συμβαίνει. Έκτοτε έχω δει μία μικρή διαφορά, ιδιαίτερα στη συμπεριφορά των οπαδών των αντιπάλων ομάδων, αλλά και της ομάδας μου. Αυτό είναι καλό».

Έκανες αγωγή σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, όπως κι εκείνος εναντίον σου...
«Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Να εξηγήσω τι; Δεν θέλω να μιλάω με τέτοιους ανθρώπους».

Είχες πει πως θέλεις να φύγεις το καλοκαίρι. Παραμένει αυτό στις προθέσεις σου;
«Και ναι και όχι. Αν έρθει μια καλή πρόταση, θα την εξετάσω, αλλά δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό... Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θα παίξουμε στα play-offs και μέσω αυτών μπορεί να κερδίσουμε μία θέση στο Champions League. Είπα κάποια πράγματα πάνω στα νεύρα μου. Δεν το μετανιώνω, αλλά έκτοτε έχω ηρεμήσει».

Μετανιώνεις που δεν έφυγες το χειμώνα; Η Μπορντό,για παράδειγμα, ενδιαφερόταν για σένα...
«Όχι, δεν μετανιώνω. Εξέτασα αυτή την περίπτωση, αλλά είναι πάντα δύσκολο να φύγεις το Δεκέμβριο και να πας σε μία έτοιμη ομάδα. Άλλωστε και η πρόταση της Μπορντό δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού».

Στην Ελλάδα δεν σου λείπει η προβολή;
«Είναι αλήθεια. Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν μεταδίδεται στο εξωτερικό, που δεν το συζητούν πολύ στη Γαλλία. Πάντως στα ΜΜΕ είναι πολλές φορές καλό να σε ξεχνάνε. Εγώ, για παράδειγμα, έζησα ήσυχα την περίοδο μετά το Μουντιάλ».

Κατάφερες να γυρίσεις σελίδα από τότε;
«Όχι, παραμένει μια ανοικτή πληγή για μένα. Όμως ένας παίκτης πρωταθλητής πρέπει να γυρίζει σελίδα και αυτό προσπαθώ να κάνω καθημερινά. Πάντως παραμένει ένα κεφάλαιο που θα μείνει χαραγμένο στην καριέρα μου».

Πιστεύεις ακόμη στην εθνική Γαλλίας;
«Φυσικά, μου λείπει και δεν την έχω παρατήσει. Θα το κάνω μόνο όταν αποσυρθώ, όχι νωρίτερα. Για την ώρα περιμένω. Αν και δεν έχω επαφή με το τεχνικό τιμ, λέω στον αυτό μου πως αν καταφέρω να παίξω καλά με την ομάδα μου του χρόνου ή αν κάνουμε μια καλή πορεία στο Champions League με τον Παναθηναϊκό, έχω ελπίδες να επιστρέψω».

Πώς είδες την επιστροφή των Αμπιντάλ, Εβρά και Ριμπερί;
«Χάρηκα γι’ αυτούς γιατί αγαπούν την εθνική ομάδα κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιστρέψουν. Για μένα δεν άλλαξαν πολλά. Δεν είπα ‘Γιατί όχι κι εγώ;’. Δεν θεωρώ πως είμαι αποκλεισμένος».

Έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τους επιθετικούς που εμπιστεύεται τώρα ο Λοράν Μπλαν;
«Όχι, παρότι είναι καλοί επιθετικοί, πιστεύω πως χωράω στην εθνική ομάδα. Με ξέρετε, είμαι πολύ επίμονος».

Η Λάτσιο εξετάζει την περίπτωσή σου για του χρόνου. Πώς θα έβλεπες από την πλευρά σου τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα;
«Έχω ακούσει για τη Λάτσιο, αλλά δεν μπορώ να πω αν είναι αλήθεια ή ψέματα. Βάσει της επιθυμίας μου, θα έλεγα Αγγλία ή Γερμανία. Η Bundesliga είναι ένα πρωτάθλημα που μπαίνουν πολλά γκολ και μου ταιριάζει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x