Stoiximan Super League

«Ερυθρόλευκη»… μεταγραφολαγνεία

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αποπνέει ως σωματείο υγεία και όπως ήταν αναμενόμενο η μεταγραφολογία ή, αν προτιμάτε, η μεταγραφολαγνεία, έχει πάρει φωτιά. Διαβάστε στο www.sport-fm.gr τα περισσότερα ονόματα που έχουν απασχολήσει το ρεπορτάζ των «ερυθρολεύκων» το τελευταίο διάστημα. Πέρα από όσα ακούγονται βέβαια, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλάνο, εκείνο του Βαλβέρδε και πάνω σε αυτό θα βαδίσουν.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αποπνέει ως σωματείο υγεία και όπως ήταν αναμενόμενο η μεταγραφολογία ή, αν προτιμάτε, η μεταγραφολαγνεία, έχει πάρει φωτιά.

Οι «ερυθρόλευκοι», έπειτα από μία επιτυχημένη χρονιά, έχουν καταστρώσει το πλάνο τους για το πώς θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι και αν μέχρι τώρα έχουν ήδη παρελάσει δεκάδες ονόματα από το ρεπορτάζ τους, φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι.

Μαρινάκης και Βαλβέρδε έχουν ορίσει το πώς θα κινηθούν σχετικά με το μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά ως γνωστόν, ένα πλάνο για να φτάσει στην υλοποίησή του συνήθως περνάει από… σαράντα κύματα. Κι αυτό διότι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους…

Κύριο μέλημα των διοικούντων τον σύλλογο του Πειραιά είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποδεσμεύσεις και τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών που ανήκουν στην ομάδα. Για όσο καιρό δεν συμβαίνει αυτό, τα… χέρια θα παραμένουν δεμένα. Βέβαια, από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι αν παρουσιαστεί μία ευκαιρία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα την αρπάξουν από τα μαλλιά.

Οι θέσεις που θέλουν να καλύψουν, εντάσσοντας νέους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους, είναι λίγο- πολύ γνωστές. Ας θυμηθούμε τα ονόματα που έχουν «παίξει» πιο έντονα το τελευταίο διάστημα. Το www.sport-fm.gr κάνει τη… σούμα.

Ας ξεκινήσουμε από τον «άσο», που τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πάρα πολλά, ξεκινώντας από αυτό του Γκιγέρμο Οτσόα, περνώντας από αυτά των Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Γιούργκεν Μάχο, Ελντίν Γιακούποβιτς και καταλήγοντας στα τελευταία σενάρια που ακούγονται και αφορούν τους Κλαούντιο Μπράβο της Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σέι Γκίβεν της Μάντσεστερ Σίτι.

Στο κέντρο της άμυνας αυτός που φέρεται ως βασικός στόχος είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μία περίπτωση που είναι εξαιρετικά δύσκολη, οπότε ακούγεται και ως εναλλακτική ο Βαγγέλης Μώρας. Στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής, ο Γιώργος Τζαβέλας μονοπώλησε το ενδιαφέρον, όμως τελευταία ακούστηκε και ο Ταγιέ Ταϊβό.

Στον άξονα έπειτα από την απομάκρυνση και του Ντουντού γίνεται πραγματικά χαμός… Ο Ολυμπιακός, είναι δεδομένο, ότι θα αποκτήσει έναν αμυντικό χαφ με τα ονόματα που «παίζουν» πιο έντονα να είναι αυτά των Κάρλος Σάντσες της Βαλανσιέν (μία περίπτωση που λόγω του οικονομικού είναι αρκετά δύσκολη), του Ν’ Γκουεμό της Νανσί που μένει ελεύθερος και του Μ’ Μπαμί, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Αλμερία ως το 2012.

Όπως κάθε καλοκαίρι, οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν από τη διοίκηση της ομάδας τους το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ». Η διάθεση των Πειραιωτών στο φετινό μεταγραφικό παζάρι είναι να προχωρήσουν σε μεταγραφές ουσίας και να κάνουν κινήσεις απ’ αυτές που οι ποδοσφαιρόφιλοι τις χαρακτηρίζουν «έξυπνες».

Παρ’ όλα αυτά, το μεγάλο «μπαμ» το ψάχνουν και ήδη έχουν κυκλοφορήσει ονόματα ικανά να στείλουν τον κόσμο στο αεροδρόμιο. Σίγουρα, ένα από αυτά είναι του Ντελγκάδο της Λιόν, ενώ τελευταία έντονα έχει ακουστεί και ο Πισάρο της Ρόμα.

Βέβαια, το αγαπημένο «παιδί» του ερυθρόλευκου ρεπορτάζ, που ακούει στο όνομα Μίλαν Γιοβάνοβιτς, δεν απουσιάζει ούτε τώρα από τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τους Πειραιώτες.

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα ονόματα που αναφέρθηκαν είναι μία μερίδα αυτών που ακούγονται και όπως είναι αναμενόμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ακουστούν… τόσα κι άλλα τόσα!

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x