Stoiximan Super League

Αν είσαι… ΑΕΚ, ξέρεις!

Η Τούμπα είναι… Τούμπα, αλλά και η ΑΕΚ του τελευταίου τριμήνου κάτι (έστω) θυμίζει απ’ τον παλιό καλό της εαυτό. Με ολοφάνερο αέρα απ’ την κατάκτηση του Κυπέλλου κι απ' τα οκτώ γκολ που έχει «φιλοδωρήσει» τον ΠΑΟΚ -πριν και μετά απ’ αυτή- η «Ένωση» ξέρει, αν μη τι άλλο, τι (και πως) πρέπει να κάνει στη Θεσσαλονίκη για να μετατραπεί σε απόλυτο φαβορί για το Champions League.

Η Τούμπα είναι… Τούμπα, αλλά και η ΑΕΚ του τελευταίου τριμήνου κάτι (έστω) θυμίζει απ’ τον παλιό καλό της εαυτό.

Με ολοφάνερο αέρα απ’ την κατάκτηση του Κυπέλλου κι απ' τα οκτώ γκολ που έχει «φιλοδωρήσει» τον ΠΑΟΚ -πριν και μετά απ’ αυτή- η «Ένωση» ξέρει, αν μη τι άλλο, τι (και πως) πρέπει να κάνει στη Θεσσαλονίκη για να μετατραπεί σε απόλυτο φαβορί για το Champions League.

Η άνετη (όπως εξελίχθηκε) νίκη της περασμένης Κυριακής δεν έδωσε στην ΑΕΚ μόνο την πρώτη θέση της βαθμολογίας των play-off. Της έδωσε και ένα ακόμα ψυχολογικό αβαντάζ (μετά την πρόκριση απ’ τα ημιτελικά του Κυπέλλου και την «τεσσάρα» του πρωταθλήματος) απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά».

Μπορεί, λοιπόν, εκείνος να την περιμένει πώς και πώς πλέον στη (δεδομένα καυτή) Τούμπα, ωστόσο το να… περιμένει και η ίδια στο παιχνίδι (επιδιώκοντας την ισοπαλία που θα την κρατήσει πρώτη) ενδεχομένως να λειτουργήσει εναντίον της -όπως έχει συμβεί συχνά, άλλωστε, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως και να ‘χει, οι προθέσεις του Χιμένεθ για το αν θα ρισκάρει μια τέτοια προσέγγιση του ματς (με περισσότερο αμυντικογενή τακτική) δεν έγιναν φανερές στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης. Με δεδομένη, ωστόσο, την αποδοτικότητα του 4-4-2 με ρόμβο ΚΑΙ στα κρίσιμα παιχνίδια (πέρα από αυτά με κατώτερους αντιπάλους), πιθανότατα ο Ανδαλουσιανός δεν θα… βρει κάποιον λόγο να το αλλάξει στην Τούμπα.

Οι βασικοί του αγώνα της Κυριακής, λοιπόν -με εξαίρεση τον Παντελή Καφέ, που έμεινε στην Αθήνα για να προφυλαχθεί μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του- αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Το μόνο ερωτηματικό, δε, φαντάζει το ποιος θα καλύψει εκείνη του Έλληνα χαφ στην ενδεκάδα. Η… απάντηση, πάντως, θα είναι είτε ο Λεονάρντο (που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στα πρώτα ματς των play-off), είτε ο Γκερέιρο (που έχει αγωνιστεί περισσότερες φορές ως επιτελικός στην κορυφή του ρόμβου).

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, στην άμυνα η -σταθερά αποτελεσματική- ελληνική τετράδα (Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας) και μπροστά τους ο φορμαρισμένος Ντιόπ (ως «σκούπα») μαζί με τους Μάκο και Μίτσελ. Μπροστά, δε, από τον επιτελικό (Λεονάρντο ή Γκερέιρο) θα διατηρήσουν πιθανότατα τις θέσεις τους οι Σκόκο και Μπαχά.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ για το κρίσιμο παιχνίδι της Τούμπας αποτελείται από τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Δέλλας, Καράμπελας, Μανωλάς, Νταντόμο, Ντιόπ, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Κλωναρίδης, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Νασούτι, Έντερ, Σκόκο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x