Stoiximan Super League

Big deal

Ποσό της τάξεως των 2,8 εκατ. ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ από την πώληση του Νάτσο Σκόκο στην Αλ Αΐν, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια θα λάβει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. Τι κερδίζει και τι χάνει η «Ένωση». «Θα αντικατασταθεί επάξια», λένε από την ΠΑΕ. Τελειώνουν με Σιαλμά και Χιμτσίνσκι οι «κιτρινόμαυροι». Παθ και φήμες για Κάλα για την άμυνα.

Ποσό της τάξεως των 2,8 εκατ. ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η ΑΕΚ από την πώληση του Νάτσο Σκόκο στην Αλ Αΐν, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Η ομάδα από το Ντουμπάι κατέβαλε τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του Αργεντινού, ο οποίος συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο έναντι συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ! Έτσι κάμφθηκαν και οι αντιρρήσεις που είχε αρχικά για να μετακομίσει στα Αραβικά Εμιράτα, καθώς προτιμούσε εφόσον αποχωρούσε από την «Ένωση» να αγωνιστεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα. Πέραν των 2,8 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει η ΑΕΚ, θα βάλει στα ταμεία της επιπλέον 600.000 ευρώ εφόσον ο Σκόκο μεταπωληθεί.

Με τα χρήματα που εισπράττει από το deal αυτό η ΑΕΚ είναι πλέον κοντά στο να ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο για την αδειοδότηση, που απαιτεί 6 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, ωστόσο, χάνει τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της και παρότι από την ΠΑΕ λέγεται πως «θα αντικατασταθεί επάξια» είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί με πολύ λιγότερα χρήματα ένας παίκτης της ίδιας ποιότητας με τον Αργεντινό.

Η πώληση του Νάτσο Σκόκο πιθανώς να μην είναι η τελευταία. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε να ξεφορτωθεί και τα «βαριά» συμβόλαια των Λεονάρντο, Γκερέιρο και Γιάχιτς, ενώ εφόσον έρθει καλή πρόταση για Μανωλά ή Γκέντσογλου θα το συζητήσει.

Ανακοινώνει Σιαλμά

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του Δημήτρη Σιαλμά από την ΑΕΚ. Ο 25χρονος φορ, που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει ήδη συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο και θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Πρώτη επιλογή για τη θέση του βασικού φορ είναι ο Κίνι της Αλκορκόν, στον οποίο προσφέρεται διετές συμβόλαιο με περίπου 200.000 ευρώ ετησίως.

Η επόμενη μεταγραφή θα είναι πιθανότατα ο Φαμπιάν Χιμτσίνσκι, καθώς η συμφωνία με την Ουνιρέα Άλμπα για τον 17χρονο Ρουμάνο μεσοεπιθετικό είναι προ των πυλών. Όσο για την ενίσχυση στην άμυνα, ο 32χρονος Ισπανός Αμπραάμ Παθ που έμεινε ελεύθερος είναι μία καλή επιλογή, ενώ φήμες θέλουν τον Μανόλο Χιμένεθ να πιέζει τη Σεβίλλη για το δανεισμό του 22χρονου αμυντικού Χουάν Κάλα, που αγωνίστηκε φέτος δανεικός στην Καρταχένα.

Αναμονή για Μανωλά

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει το νέο ραντεβού μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Κώστα Μανωλά. Στον νεαρό αμυντικό έγινε πρόταση για τριετές συμβόλαιο με 230.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο και κλιμακωτή αύξηση των αποδοχών του που θα φτάσουν τις 330.000 ευρώ μέχρι το 2014. Ο νεαρός άσος αντιμετωπίζει πιο θετικά την πρόταση αυτή, αλλά θέλει να κερδίσει χρόνο και πιθανώς να ζητήσει νέα παράταση για να απαντήσει. Άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσει σε αυτό το ενδεχόμενο ο Σταύρος Αδαμίδης, που περιμένει και την απάντηση των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τραϊανού Δέλλα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, με τα μηνύματα να είναι θετικά για την παραμονή τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x