Stoiximan Super League

«Κόβει» και πάει σε Ντίμι-Χέλγκασον

Η μειωμένη κίνηση στα διαρκείας αλλά και στην ανταπόκριση των οπαδών στο κίνημα των «Supporters» υποχρεώνει την ΑΕΚ να ψαλιδίσει κι άλλο τον προϋπολογισμό της. Φαβορί ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο Έλφαρ Χέλγκασον για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα και του αναπληρωματικού στόπερ αντίστοιχα. Εκκρεμεί η απόκτηση επιθετικού, πιθανώς και αριστερού μπακ.

Η μειωμένη κίνηση στα διαρκείας αλλά και στην ανταπόκριση των οπαδών στο κίνημα των «Supporters» υποχρεώνει την ΑΕΚ να ψαλιδίσει κι άλλο τον προϋπολογισμό της. Έτσι παρότι ο αρχικός στόχος ήταν το κόστος της ομάδας να μειωθεί από τα 15 στα 11 εκατ. ευρώ, οι υπάρχουσες συνθήκες οδηγούν σε περαιτέρω μείωση κατά 2 εκατ. ευρώ και μπάτζετ που δεν θα ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Άλλωστε ήταν εξ αρχής σαφές από τη διοίκηση πως η «Ένωση» θα έχει φέτος την ομάδα που θα της επιτρέπουν τα έσοδα από διαρκείας και Supporters.

Στο πλαίσιο των νέων περικοπών εγκαταλείπονται οι ακριβότερες λύσεις για την ενίσχυση στις θέσεις που υπάρχουν εκκρεμότητες. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι το μεγάλο φαβορί για τη θέση του τερματοφύλακα και η ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένη να πλησιάσει τις απαιτήσεις της Κέρκυρας (περί τα 150.000 ευρώ) για να τον κάνει δικό της. Ο Κρίστοφερ Νόρντφελντ έχει χάσει έδαφος, η λύση της επιστροφής του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη δεν έχει τον πρώτο λόγο, ενώ οι Ντάνιελ Φερνάντες, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ και Μάριο Γκαλίνοβιτς που έχουν προταθεί δεν «συγκινούν» για διαφορετικούς λόγους.

Ανάλογα οικονομική λύση θα είναι αυτή που θα δοθεί και στην άμυνα. Ο Έλφαρ Χέλγκασον, που αποτελεί επιλογή του Άρναρ Γκρέταρσον, είναι το φαβορί για να πλαισιώσει στους στόπερ τους Δέλλα, Μανωλά και Κάλα ως εναλλακτική λύση. Για τον 22χρονο Ισλανδό και την ομάδα του (Μπρέινταμπλικ) η ΑΕΚ δεν διατίθεται να προσφέρει πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ αναζητεί έναν ακόμη επιθετικό και πιθανώς έναν αριστερό μπακ εφόσον φύγει ο Κλαούντιο Νταντόμο. Για την πρώτη θέση το ενδιαφέρον για τον Κίνι έχει «παγώσει» και τα χρήματα που διατίθενται δεν είναι πολλά, ενώ εφόσον αποδεσμευτεί ο Ουρουγουανός, η «Ένωση» θα επανεξετάσει την περίπτωση του Κάρλες Πλάνας που ανήκει στην Μπαρτσελόνα Β’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x