Stoiximan Super League

Πηλαδάκης: «Θα κινηθούμε δικαστικώς…»

Προσφυγή κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας θα κάνει η Λάρισα, όπως υποστήριξε ο Κώστας Πηλαδάκης, κατά την πρώτη προπόνηση των «βυσσινί» ενόψει της νέας σεζόν. Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν σήμερα στο AEL FC ARENA για την ΕΠΟ, το σκεπτικό της επικύρωσης αλλά και για το αν σκοπεύει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Προσφυγή κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας θα κάνει η Λάρισα, όπως υποστήριξε ο Κώστας Πηλαδάκης, κατά την πρώτη προπόνηση των «βυσσινί» ενόψει της νέας σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν σήμερα στο AEL FC ARENA για την ΕΠΟ, το σκεπτικό της επικύρωσης αλλά και για το αν σκοπεύει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Διαβάστε όσα είπε ο Κώστας Πηλαδάκης:

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κινηθούμε δικαστικώς κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Εγώ θα διεκδικήσω για την ομάδα μου μέχρι και την τελευταία στιγμή ό,τι δικαιούμαστε για να τιμωρηθούν όσοι φαίνεται ότι έχουν υποπέσει σε παραβατικές συμπεριφορές».

Για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η ΑΕΛ: «Κατ’ αρχήν θα προσφύγουμε κατά της διαδικασίας επικύρωσης της βαθμολογίας. Ούτως ή άλλως δεν έχει εκπνεύσει ακόμη η προθεσμία για να απευθυνθούμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων. Αλλά αν δεν τελεσιδικήσει πρώτα σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε δεν μπορούμε να μιλάμε για το θέμα αυτό».

Για το πού πιστεύει ότι βασίστηκε το σκεπτικό της Σούπερ Λίγκας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία βάση. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν κάποιοι για το συμβόλαιο της NOVA δεν έχει καμία λογική. Μάλιστα συμφωνήσαμε, ύστερα από απαίτηση της NOVA, το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 27 με 28 Αυγούστου. Αυτό που ζητήσαμε είναι να γίνει επικύρωση λίγο αργότερα λόγω των εξελίξεων και να μετατεθεί η κλήρωση για λίγες ημέρες αργότερα. Όποιος χρησιμοποίησε αυτή τη δικαιολογία, το έκανε για τα μάτια του κόσμου. Η ουσία είναι ότι όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε το θέμα για το τι θα γίνει αύριο, όταν ασκηθούν διώξεις και το ζητούμενο της κοινής γνώμης είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ειπώθηκε από το νομικό τμήμα ότι εάν πρώτα δεν ασκηθούν οι διώξεις δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και αυτό είναι το σωστό, ως εκ τούτου εγώ δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω στην ψηφοφορία γιατί δεν ήταν νόμιμες οι διαδικασίες».

Για την στάση της ΕΠΟ: «Όπως βλέπουμε η ΕΠΟ αλλάζει γνώμη κάθε 15 ημέρες. Η θέση της Σούπερ Λίγκας ήταν όταν κάποια ομάδα εμπλέκονταν σε παραβατικές δραστηριότητες και τιμωρούνταν, τότε να παρέμενε ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα η ΕΠΟ δεν σεβάστηκε το χαρτί που είχε στείλει η UEFA, και 15 ημέρες μετά, με την υπόθεση του ΟΦΗ θυμηθήκαν ένα άλλο χαρτί που είχε στείλει η UEFA. Ή δέχεσαι τις εισηγήσεις της UEFA ή δεν τις δέχεσαι…»

Για τον κόσμο της ΑΕΛ: «Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο και ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Η Β’ Εθνική έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες όσον αφορά τους παίκτες που πρέπει να πάρουμε μια και οι περισσότεροι πρέπει να είναι Έλληνες».

Για τα ψυχικά αποθέματα που έχει για να παραμένει στο ποδόσφαιρο: «Η παρουσία μου εδώ σήμερα δείχνει ότι δεν έχω εξαντλήσει ακόμη όλα μου τα περιθώρια. Δεν ξέρω πότε θα έρθει η ώρα να αποχωρήσω, αλλά όταν ηρεμώ και το ξανασκέφτομαι λέω ότι αξίζει να επιμείνω ακόμη και να προσπαθήσω».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x