Stoiximan Super League

Ο ρόλος του Κλέιτον και τα μαθήματα στον Νίνη

Αν θέλει κανείς σώνει και καλά να σταθεί σε πρόσωπα στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν, αυτό είναι σίγουρα ο Σίλβα Κλέιτον. Στις προπονήσεις της Τρίτης νόημα –για συμπεράσματα- είχε μόνο αυτή που έγινε το απόγευμα, διότι το πρωί οι «πράσινοι» δούλεψαν μόνο στην φυσική κατάσταση. Ουσιαστικά έκαναν αποθεραπεία.

Αν θέλει κανείς σώνει και καλά να σταθεί σε πρόσωπα στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν, αυτό είναι σίγουρα ο Σίλβα Κλέιτον.

Στις προπονήσεις της Τρίτης νόημα –για συμπεράσματα- είχε μόνο αυτή που έγινε το απόγευμα, διότι το πρωί οι «πράσινοι» δούλεψαν μόνο στην φυσική κατάσταση.

Ουσιαστικά έκαναν αποθεραπεία.

Αποστολή στο Κιτσμπούελ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ


Το απόγευμα αντίθετα, ο Φερέιρα δούλεψε στην τακτική. Χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες και θέλησε να δει ορισμένα στοιχεία τόσο στην επιθετική ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική λειτουργία. Συμπεριέλαβε επίσης στο πρόγραμμα και κάποιες κομπίνες με τη συμμετοχή των Νίνη και Λέτο. Να αναφέρουμε όμως πρώτα απ’ όλα τους έντεκα πιθανούς να ξεκινήσουν στο φιλικό με το Κιτσμπούελ την Τετάρτη (19.30-Nova3), σύμφωνα με το πώς τους χώρισε ο Φερέιρα.

Στη μία ομάδα ήταν τερματοφύλακας ο Ταμπάκης, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδη, αριστερό ο Ιωαννίδης, δεξί στόπερ ο Μπίερσμιρ και αριστερό ο Σαριέγκι. Ο Πλεσί ήταν αμυντικός χαφ, μπροστά του δεξιά ο Μαρίνος, αριστερά μπροστά του ο Καραγκούνης (αν βγάλει το πρωί τα ράμματα θα παίξει). Δεξί χαφ ήταν ο Μουν, αριστερά ο Δημούτσος και ο Κλέιτον κορυφή. Στην δεύτερη ομάδα ήταν ο Καρνέζης στο τέρμα, ο οποίος εκτός απροόπτου σήμερα θα ξεκινήσει και οι υπόλοιποι δέκα ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τη Λεχ Πόζναν.

Ο Φερέιρα κάποια στιγμή στην τακτική πήρε τον Κλέιτον από την μία ομάδα. Ο Βραζιλιάνος αντικατέστησε τον Σιμάο και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1 με δεκάρι τον Κλέιτον και τους Νίνη, Κατσουράνη αμυντικά χαφ. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν ο Κλέιτον έχει διάρκεια στην απόδοσή του, τότε σε ειδικές περιπτώσεις (αν ένα παιχνίδι δεν πάει καλά) μπορεί το αγαπημένο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού να αλλάξει για χάρη του. Εκτός κι αν προτιμηθεί δεξιά. Να παίξει ο Κλέιτον οκτάρι μοιάζει πιο δύσκολο, διότι το μαρκάρισμα δεν είναι το ατού του.

Ο Νίνης παράλληλα είναι ένας παίκτης πολύτιμος στο σύστημα του Φερέιρα, αφού ο 65χρονος τεχνικός τον έχει καθιερώσει σε αριστερό εσωτερικό χαφ. Στην προπόνηση ο Νίνης έκανε κάποιες λάθος κινήσεις και ο Πορτογάλος τρεις φορές του έκανε παρατηρήσεις μέχρι να γίνει αυτό που έπρεπε.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι «πράσινοι» δεν απέδωσαν το μάξιμουμ στην προπόνηση. Μετά τη νίκη επί της Λεχ Πόζναν ο έμπειρος τεχνικός είδε μία χαλάρωση και φυσικά να βγαίνει η κούραση και μία σύντομη ομιλία επιχείρησε να ταρακουνήσει λίγο τους παίκτες. «Δεν πήγατε καλά σήμερα. Θέλω να δίνετε το 100% στις προπονήσεις και να τις αντιμετωπίζετε όπως τα παιχνίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x