Stoiximan Super League

Μια ενδεκάδα από δύο… ενδεκάδες!

Σκοράροντας πέντε φορές στο πρώτο ημίχρονο και έξι στο δεύτερο, οι δύο ενδεκάδες του Παναθηναϊκού που χρησιμοποίησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε κάθε ένα απ’ αυτά, ξεμούδιασαν κόντρα στην -ερασιτεχνικής κατηγορίας- Κίτσμπουελ, επικρατώντας 11-0! Από δύο γκολ πέτυχαν οι Πετρόπουλος και Μαρίνος, μία φορά σκόραραν οι Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης, Λεοντίου, Καραγκούνης, Κλέιτον και Μουν, που είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν.

Σκοράροντας πέντε φορές στο πρώτο ημίχρονο και έξι στο δεύτερο, οι δύο ενδεκάδες του Παναθηναϊκού που χρησιμοποίησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε κάθε ένα απ’ αυτά, ξεμούδιασαν κόντρα στην -ερασιτεχνικής κατηγορίας- Κίτσμπουελ, επικρατώντας 11-0!

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Πετρόπουλος και Μαρίνος, μία φορά σκόραραν οι Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης, Λεοντίου, Καραγκούνης, Κλέιτον και Μουν, που είχε πετύχει και το μοναδικό γκολ στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν.

Πως έπαιξε:

Τους βασικούς ποδοσφαιριστές του επέλεξε να χρησιμοποιήσει -από την αρχή, τελικά- ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Για του… λόγου το αληθές, εκτός από μία έκπληξη, καθώς άφησε στον πάγκο τον Τζόρβα και… γάντια φόρεσε ο Καρνέζης, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τους: Σαριέγκι (στη θέση του Μπουμσόνγκ, που έμεινε εκτός αποστολής), Καντέ στο κέντρο της άμυνας, στο δεξί άκρο τον Βύντρα και στο αριστερό τον Σπυρόπουλο, στη μεσαία γραμμή, ως… σκούπα, μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, τον Σιμάο, αριστερά του τον Νίνη, δεξιά του τον Κατσουράνη και μπροστά τους, ως αριστερό εξτρέμ τον Λέτο, ως δεξί τον Χριστοδουλόπουλο και στην κορυφή της επίθεσης τον Πετρόπουλο.



Από το ξεκίνημά του, ο αγώνας φάνηκε ότι θα έχει προπονητικό χαρακτήρα… Οι «πράσινοι», πριν καλά καλά… ακουμπήσουν μπάλα, άνοιξαν το σκορ στο 13ο δευτερόλεπτο(!) με τον Κατσουράνη, ο οποίος -γενικά στο πρώτο ημίχρονο- ήταν πολύ θετικός. Οργάνωνε το παιχνίδι του «τριφυλλιού» και μάλιστα, στο 14' δημιούργησε, με συρτή σέντρα από δεξιά, το δεύτερο γκολ της ομάδας του, που πέτυχε με ωραίο πλασέ ο Πετρόπουλος. Ουσιαστικά, ό,τι πήγαινε προς την εστία της αυστριακής ομάδας… έγραφε! Στο 26', ο Πετρόπουλος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά έπρεπε να περάσουν 14… σβηστά λεπτά για να δούμε άλλη φάση στο ματς -για την ακρίβεια… γκολ και μάλιστα, δύο! Στο 40', από όμορφη κίνηση και πλασέ του Λέτο, ο Παναθηναϊκός «έγραψε» το 4-0, για να κλείσει το… χορό των γκολ στο πρώτο 45λεπτο ο Νίνης, στο 44' (5-0). Γενικά, αν και η δυναμική του αντιπάλου επέτρεπε μόνο… ξεμούδιασμα και όχι (τόσο πολλά) συμπεράσματα, οι «πράσινοι» ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός του Κατσουράνη, που είπαμε, ήταν πολύ θετικός, όρεξη είχαν και οι Λέτο, Νίνης, αλλά και ο Πετρόπουλος. Για τους αμυντικογενείς, δεν χωρούν και πολλά σχόλια, αφού το «τριφύλλι» δεν κινδύνεψε… ποτέ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, περνώντας στο ματς τους Ταμπάκη, Ιωαννίδη, Σεϊταρίδη, Μπιάρσμιρ, Τριανταφυλλόπουλο, Πλεσί, Καραγκούνη, Μαρίνο, Λεοντίου, Μουν και Κλέιτον. Ωστόσο, οι -θεωρητικά- «ρεζέρβες» του, τον έβγαλαν… ασπροπρόσωπο! Οι «πράσινοι» σκόραραν άλλες έξι φορές, με τους Μαρίνο, Μουν και Κλέιτον να ξεχωρίζουν. Ο πρώτος σκόραρε δύο φορές και από μία οι άλλοι δύο και γενικά, έδειξαν… ορεξάτοι και έτοιμοι να αρπάξουν οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιαστεί. Στους διακριθέντες και ο Σεϊταρίδης, που έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Μαρίνο στο 6-0 (66'), στα highlight, η -«όλα τα λεφτά»- ασίστ του Κλέιτον στον Μουν στο 68', για το 7-0 του «τριφυλλιού».

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

- στο πρώτο ημίχρονο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Νίνης, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος.

- στο δεύτερο ημίχρονο: Ταμπάκης, Ιωαννίδης, Σεϊταρίδης, Μπιάρσμιρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πλεσί (75' Φουρλάνος), Καραγκούνης, Μαρίνος, Λεοντίου, Μουν (75' Δημούτσος), Κλέιτον

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x