Stoiximan Super League

Το «ναι μεν, αλλά» του Χιμένεθ

Τα ατομικά και ομαδικά λάθη που έγιναν στο φιλικό της ΑΕΚ με την Οντράντσι ανέλυσε στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ στη σημερινή πρωινή προπόνηση. Ο Ισπανός έμεινε ευχαριστημένος από τη γενικότερη εικόνα της «Ένωσης», βοήθησε σε αυτό και η χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου, αλλά εκτός από «μπράβο», μοίρασε και… παρατηρήσεις.

Τα ατομικά και ομαδικά λάθη που έγιναν στο φιλικό της ΑΕΚ με την Οντράντσι ανέλυσε στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ στη σημερινή πρωινή προπόνηση.

Ο Ισπανός έμεινε ευχαριστημένος από τη γενικότερη εικόνα της «Ένωσης», βοήθησε σε αυτό και η χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου, αλλά εκτός από «μπράβο», μοίρασε και… παρατηρήσεις.

Στον Γιάννη Κοντοέ ο Χιμένεθ είπε πως θα έπρεπε να συμμετέχει περισσότεροκαι πιο «έξυπνα» στο παιχνίδι. Ακόμη, του είπε πως θα πρέπει να βγαίνει στα άκρα και να δέχεται την μπάλα κι εφόσον δει ότι έχει χώρο μπροστά του και μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, τότε να ξεκινάει τις κούρσες.

Αλλιώς θα πρέπει να το αποφεύγει διότι μπορεί να μείνει εκτεθειμένη η άμυνα. Παρατηρήσεις έγιναν και στους Γκέντσογλου και Κλωναρίδη, που ξεκίνησαν ως τα δύο βασικά αμυντικά χαφ. Ο Χιμένεθ τους ζήτησε να έχουν πιο πολύ υπομονή στο παιχνίδι και να ψάχνουν την πλέον ενδεδειγμένη λύση, ακόμη κι αν αυτό είναι να επιστρέψουν την μπάλα πίσω.

«Γυρνάμε και παίζουμε στα σίγουρα με τα στόπερ ή με τα άκρα μέχρι να δημιουργηθούν χώροι και να κάνουμε το παιχνίδι μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τη συνολική επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδα, ο Χιμένεθ τόνισε πως όταν την μπάλα την έχουν τα αντίπαλα στόπερ, τότε ο επιθετικός θα πρέπει να καλύπτει χώρους ώστε να μην τους επιτρέπει να την περνούν αππο τον άξονα. Σε περίπτωση που ο αντίπαλος προσπαθεί να αναπτυχθεί από τα άκρα, θα πρέπει ο αντίστοιχος χαφ να πιέζει για να γίνει το λάθος. Παράλληλα, η άμυνα ανεβαίνει και όλες οι γραμμές έρχονται κοντά για να κλείσουν τους όλους τους διαδρόμους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x