Stoiximan Super League

«Προτιμώ Παναθηναϊκό από Premier League»

Την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια του προτάσεις από ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ταμίρ Κοέν. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του Σιμάο για να κινηθούν για την απόκτηση του Ισραηλινού μέσου, αλλά και αυτές των Πλεσί και Μπουμσόνγκ αναφορικά με τους Κάστρο και κεντρικό αμυντικό. Τον «επτά πνευμόνια» στέλνουν οι Γάλλοι.

Την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια του προτάσεις από ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος εξέφρασε ο Ταμίρ Κοέν.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του Σιμάο για να κινηθούν για την απόκτηση του Ισραηλινού μέσου, αλλά και αυτές των Πλεσί και Μπουμσόνγκ αναφορικά με τους Κάστρο και κεντρικό αμυντικό.

«Ασφαλώς και είμαι ενήμερος για τον Παναθηναϊκό. Έχει γίνει προσέγγιση προς την πλευρά μου και δεν κρύβω ότι είμαι κολακευμένος. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για μένα να πάω στην ελληνική ομάδα. Πρόκειται, άλλωστε, για μία πολύ γνωστή ευρωπαϊκή ομάδα. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για έναν σύλλογο που παίζει σε τοπ επίπεδο, που κάνει πρωταθλητισμό και σίγουρα είναι τιμητικό το γεγονός ότι ενδιαφέρεται για μένα» δήλωσε ο 27χρονος χαφ στην εφημερίδα “Goal”, αναφορικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ενώ για την επιλογή του να μην επιστρέψει στην Αγγλία εξήγησε:

«Αποφάσισα να απορρίψω κάποιες προτάσεις που είχα από ομάδες της Premier League διότι προτιμώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στην οικογένειά μου και το Τελ Αβίβ».

Ο Κοέν έχει μείνει ελεύθερος από την Μπόλτον και έχει έρθει σε επαφή με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο «τριφύλλι» και το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του Σιμάο, αλλά είναι διατεθειμένος να περιμένει για να αγωνιστεί στους «πράσινους».

Εκτός, βέβαια, από την περίπτωση του Κοέν, στον Παναθηναϊκό τρέχουν και τα θέματα των Πλεσί, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδη, αλλά και των Μουν, Λεοντίου, Δημούτσου, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πλεσί, ο οποίος έχει συμβόλαιο ύψους 350.000 ευρώ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του συλλόγου, αφού αν φύγει θα γίνει άμεσα η κίνηση απόκτησης του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο, τον οποίο έχει πλησιάσει και η Σπόρτινγκ Χιχόν και υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί». Το Γάλλο χαφ έχει πλησιάσει η Μονακό, που δεν δίνει χρήματα στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ζητούν ένα ποσοστό μεταπώλησης και 300.000 ευρώ περίπου, απαιτήσεις που δεν ικανοποιεί ούτε η Μόναχο 1860 που θέλει τον παίκτη.

Ο Δημούτσος θέλει να μείνει ελεύθερος για να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του, με τους Ατρόμητο και Μλάντα Μπόλεσλαβ να είναι στο προσκήνιο. Όσον αφορά τον Λεοντίου, αναζητείται ομάδα που θα καλύψει τις ετήσιες απολαβές του (180.000 ευρώ), αλλιώς θα παραμείνει μέχρι του χρόνου.

Η περίπτωση του Μπράις Μουν είναι λίγο διαφορετική. Ο Αφρικανός μπακ έχει προταθεί στον Παναιτωλικό, που όμως δεν εξετάζει την περίπτωσή του, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από ομάδες της πατρίδας του, οι οποίες δεν τον καλύπτουν οικονομικά.

Στη θέση του κεντρικού αμυντικού, όλα κινούνται βάσει της πώλησης του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ. Αν τελικά φύγει ο Γάλλος αμυντικός, τον οποίον θέλουν Βόλφσμπουργκ και Ρέιντζερς, θα γίνει κίνηση για την απόκτηση άλλου σέντερ μπακ ώστε να καλυφθεί το κενό του, με φήμες από την Καβάλα να θέλουν τον Ντουγκλάο να έχει ήδη συμφωνήσει. Ο Βραζιλιάνος στόπερ, όμως, δεν έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θέλει έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση.

Ματιές στον «επτά πνευμόνια»

Σενάρια περί απόκτησης του Κάρλος Καρμόνα από την Αταλάντα έχουν αναπτύξει γαλλικά ΜΜΕ. Ο Χιλιανός χαφ, ο οποίος έχει το παρατσούκλι « επτά πνευμόνια», αγωνίστηκε σε όλα τα ματς της χώρας του στο Κόπα Αμέρικα, είναι 24 χρονών και δεν πιάνει θέση ξένου αφού έχει ισπανικό διαβατήριο. Ο Καρμόνα βρίσκεται, όμως στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Λιλ, η Ρεν, η Βόλφσμπουργκ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γεγονός που δυσκολεύει πολύ την απόκτησή του. Η τιμή του φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα στο «τριφύλλι» να θέλουν να τον αποκτήσουν μόνο ως δανεικό.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x