Stoiximan Super League

«Προχωράμε στο πρωτάθλημα»

Ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως μπορεί να έχει μείνει η πικρία για τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, όμως πλέον άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Κλέιτον, αλλά και στους Λέτο και Νίνη.

Ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως μπορεί να έχει μείνει η πικρία για τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, όμως πλέον άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Κλέιτον, αλλά και στους Λέτο και Νίνη.

«Θα προτιμούσα ένα καλύτερο ξεκίνημα στην Ευρώπη. Μακάρι. Σήμερα παίξαμε κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, οργανωμένο, με ποιότητα. Σταθήκαμε καλά στο γήπεδο, αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, όμως μετά κάναμε ευκαιρίες. Δεχτήκαμε ένα ασυγχώρητο γκολ. Για την Ευρώπη αισθάνομαι πικραμένος και θα το κρατάω μέσα μου. Όμως προχωράμε στο πρωτάθλημα».

Για την παρουσία του Κλέιτον, τόνισε: «Ο Κλέιτον έπαιξε σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του. Είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα έπαιζε με έναν τρόπο όχι ανταγωνιστικό. Θα δούμε εάν μπορεί να ανασυνταχτεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στη δομή της ομάδας, στους ποδοσφαιριστές.

Χάσαμε με τραυματισμό τους δύο πιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τον Λάζαρο και τον Νίνη. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπως ο Ζέκα, που παίζει στα χαφ, βασιζόμαστε στους Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σιμάο, Βιτόλο που είναι η ραχοκοκαλιά μας. Κάθε παίκτης πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να βοηθήσει τον εαυτό του και την ομάδα.

Θα συνεχίσουμε να έχουμε αλλαγές παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ένας τρόπος που δουλεύω. Έχω 20 παίκτες και τους θέλω όλους ετοιμοπόλεμους να βοηθήσουν όταν χρειαστεί. Αυτοί θα εναλλάσσονται στην ενδεκάδα και στον πάγκο. Έτσι θα έχω μία ομάδα έτοιμη, ισορροπημένη, ώστε όλοι να έχουν ετοιμότητα, αυτοπεποίθηση, να είναι στις επάλξεις.

Δουλεύω κάθε μέρα με όλους, για να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μου για την ομάδα. Ήρθε και ο Ρούντολφ, που τώρα ξεκουράζεται γιατί νιώθει κάποιες ενοχλήσεις. Θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μας. Έχει μεγάλες ικανότητες και θέλω να τον αξιοποιήσω.

Σκοπός μου είναι να κάνω το παν για να γίνει ο Παναθηναϊκός μία επιθετική ομάδα. Σήμερα είδατε ένα διαφορετικό 4-3-3 και στο τέλος παίξαμε ένα 4-4-2, ένα διαφορετικό σύστημα. Θα προσπαθήσω να βρω τη βάση μας, όμως χάρη στα χαρακτηριστικά των παικτών, μπορώ να μετατρέπω το παιχνίδι μας.

Για να τελειώσω με το θέμα. Όλοι συμφωνείτε ότι με τις αλλαγές που επιτελούνται, χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η ομάδα έχασε την πρόκριση γιατί χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Τώρα είναι σημαντικό να γίνουμε επιθετική ομάδα με ισορροπία, το ίδιο και στην άμυνα και αναφέρομαι σε όλη την ομάδα.

Πρέπει να σκοράρουμε τη μπάλα και όταν δεχόμαστε γκολ να αντιδράμε. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη κινητικότητα όταν χάνουμε τη μπάλα, να αλλάζουμε την ένταση και το ρυθμό μας. Με δουλειά θα το πετύχουμε. Θέλουμε αυτοπεποίθηση, υπομονή, νίκες. Και φυσικά, θέλουμε θετικό κλίμα από την εξέδρα όπως σήμερα
».

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το γκολ ήταν ιδιαίτερα καλή, πράγμα για το οποίο ρωτήθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός: «Έρχεται με το χρόνο, την υπομονή, την αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη. Θα συνηθίσουμε να το κάνουμε. Με διαφορετική ομάδα και διαφορετικούς παίκτες. Οι παίκτες ξέρουν ότι τη θέση τους θα τη κερδίζουν και θα τη χάνουν ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν».

Για την απόδοση του Λέτο, τόνισε: «Ο Λέτο είναι ως προσωπικότητα ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Ουσιαστικά μπορεί να παίξει ως δεύτερος φορ. Εξήγησα ότι μεγάλοι παίκτες με ικανότητες, πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά τις τρεις θέσεις της επίθεσης. Με τα χαρακτηριστικά και την επιθετικότητα του, ο Λέτο πρέπει να κατανοήσει ότι αυτό πρέπει να είναι το παιχνίδι του.

Να μην χάνεται σε φάσεις και μέρη που δεν έχουν αντίκτυπο για τον ίδιο και την ομάδα. Ανεβάζοντας τον Λέτο πιο επιθετικά, πρέπει να ενισχύσουμε τα χαφ. Αυτά ζητώ από τους ποδοσφαιριστές μου και σταδιακά, θα γίνουμε μία ισορροπημένη ομάδα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x