Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Θέλω μόνο να κερδίζω»

Στην νοοτροπία νίκης που διαθέτει ως άνθρωπος και ως προπονητής αλλά και στο κόλλημά του για αυτήν, στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, ανέλυσε το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα άλλα δύο που ακολουθούν ενώ θεωρεί πως υπάρχει ακόμη δρόμος για το πρωτάθλημα, αλλά και για να φτιάξει το «τριφύλλι» την «ταυτότητά» του. Πράγμα, που είναι το σημαντικότερο για τον ίδιο ώστε να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του.

Στην νοοτροπία νίκης που διαθέτει ως άνθρωπος και ως προπονητής αλλά και στο κόλλημά του για αυτήν, στάθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, ανέλυσε το ερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα άλλα δύο που ακολουθούν ενώ θεωρεί πως υπάρχει ακόμη δρόμος για το πρωτάθλημα, αλλά και για να φτιάξει το «τριφύλλι» την «ταυτότητά» του.

Πράγμα, που είναι το σημαντικότερο για τον ίδιο ώστε να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova.

-Μπορεί η ομάδα να διατηρήσει τα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης κι απέναντι στον ΠΑΟΚ;
«Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ταυτότητα στην ομάδα, επειδή κάθε αγώνας είναι διαφορετικός μια και αλλάζουν οι αντίπαλοι. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Εργοτέλης και επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε έναν αγώνα εκτός έδρας, σ' ένα γήπεδο στο οποίο υπάρχει εκπληκτική ατμόσφαιρα υπέρ της ομάδας τους. Ο αντίπαλος και οι συνθήκες διαφέρουν, θα πρέπει ωστόσο να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια λογική και την ίδια ποιότητα στον τρόπο παιχνιδιού για να διατηρήσουμε την ίδια καλή πορεία γινόμενοι πιο σταθεροί σαν ομάδα».

-Από άποψη τακτικής, τι αλλάζει εν όψει αυτού του αγώνα;
«Το σημαντικό είναι να είμαστε πιο δυνατοί και να προσαρμοστούμε απέναντι στον αντίπαλο. Για αυτό το λόγο πρέπει κάθε εβδομάδα να γινόμαστε πιο δυνατοί ως προς τη δική μας ταυτότητα, προκειμένου να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αναμέτρησης».

Υπάρχει κάποιο ειδικό πλάνο για τον ΠΑΟΚ ή για τα δυνατά του όπλα, όπως είναι ο Βιεϊρίνια;
«Θα επαναλάβω, πως εάν εμείς δεν συγκεκριμενοποιήσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα διακριτή, δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε αντιπάλου. Παίζουμε πάντοτε με σκοπό τη νίκη. Από τη μεριά του και ο αντίπαλός μας θα κοιτάξει να προσαρμόσει το παιχνίδι του στις δικές μας ιδιαιτερότητες. Μοιάζει λίγο με τη γάτα και το ποντίκι. Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια, είναι ένας καλός παίκτης, αλλά ο ΠΑΟΚ σαν σύνολο, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σαν σύνολο…».

Αν ο Παναθηναϊκός βγει νικητής από αυτά τα τρία derby πιστεύετε ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα έχουμε παίξει οκτώ αγώνες και θα υπάρχουν άλλοι 22 μέχρι τους 30. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έγινε πρωταθλητής επειδή κέρδισε ή το αντίθετο επειδή έχασε έναν αγώνα στις πρώτες αγωνιστικές. Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας λοιπόν, δεδομένου ότι από την όγδοη αγωνιστική, σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να ξέρεις ποιος πρόκειται να αναδειχθεί πρωταθλητής».

Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός αποκτά πλέον την ταυτότητά του;
«Δεν ξεχνώ το δύσκολο ξεκίνημα. Είχαμε κακή αρχή και δεν μπορέσαμε να προκριθούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι, που μου έχει προκαλέσει πικρία. Και τούτο, διότι πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Αυτά όμως μας έκαναν πιο δυνατούς. Η ομάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως, με τους τραυματισμούς. Στον αγώνα με τον Εργοτέλη, η ομάδα που αγωνίστηκε είχε μόνο δύο νέους παίκτες, τον Ζέκα και τον Κουίνσι σε σχέση με αυτούς που ήταν εδώ πέρσι. Παρόλα αυτά, βλέπουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι.

Άρα, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Πέραν τούτου, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι μια σκληρή δουλειά. Προπονούμαστε με ένταση και δουλεύουμε σωστά. Είμαστε όμως ακόμα μακριά από την ομάδα που θα παίζει συνεχώς κατ' αυτόν τον τρόπο. Με ενδιαφέρει να κερδίζω και οι παίκτες που δουλεύουν μαζί μου, ξέρουν ότι αν έχουν τον ίδιο στόχο με εμένα θα τα καταφέρουν.

Πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και όσους εργάζονται για το σύλλογο. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Κλείνοντας λοιπόν επαναλαμβάνω: Θέλω να κερδίζω αλλά χρειάζεται δουλειά από όλους γιατί μόνος του δεν κερδίζει κανείς».

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x