Stoiximan Super League

ΑΕΚ, μαζέψου και… μάζευε!

Διοικητικά ψάχνεται. Οικονομικά ψάχνεται. Αγωνιστικά, όμως, μπορεί, να σταματήσει να ψάχνεται. Μια βελτιωμένη ΑΕΚ (όπως την έχει υποσχεθεί και όπως δουλεύει στη διακοπή για να την παρουσιάσει ο Νίκος Κωστένογλου) δεν μπορεί να «μαζέψει» μόνο την αλλοπρόσαλλη εικόνα της. Το πρόγραμμα των επόμενων εννέα αγωνιστικών σχεδόν την… υποχρεώνει να μαζέψει και πόντους που θα την κρατήσουν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διοικητικά ψάχνεται.

Οικονομικά ψάχνεται.

Αγωνιστικά, όμως, μπορεί, να σταματήσει να ψάχνεται.

Μια βελτιωμένη ΑΕΚ (όπως την έχει υποσχεθεί και όπως δουλεύει στη διακοπή για να την παρουσιάσει ο Νίκος Κωστένογλου) δεν μπορεί να «μαζέψει» μόνο την αλλοπρόσαλλη εικόνα της.

Το πρόγραμμα των επόμενων εννέα αγωνιστικών σχεδόν την… υποχρεώνει να μαζέψει και πόντους που θα την κρατήσουν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αλήθεια είναι πως για να εντοπίσει κανείς αισιόδοξα στοιχεία στην καθημερινότητα της ΑΕΚ πρέπει να προσπαθήσει αρκετά. Όσο κι αν αυτό φαντάζει… περίεργο, δε, (με βάση την τουλάχιστον ασταθή εικόνα της ομάδας στο γήπεδο) μόνο απ’ το αγωνιστικό κομμάτι μπορεί βάσιμα να τα περιμένει.

Όχι μόνο λόγω της σκληρής δουλειάς που όντως κάνει (ειδικά στο κομμάτι της τακτικής) ο Κωστένογλου κατά τη διάρκεια της διακοπής. Αλλά κι επειδή εφόσον αυτή αποδειχθεί αρκετή για να παρουσιάσει μια τουλάχιστον βελτιωμένη ΑΕΚ, το πρόγραμμα είναι… διατεθειμένο να συμμαχήσει για αρκετό καιρό μαζί της.

Καταρχάς διότι απ’ αυτό αρχίζουν να εκλείπουν πλέον οι βασανιστικές -όπως εξελίχθηκαν- ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (απέμειναν τα ματς της 1η Δεκεμβρίου με την Άντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και της 14ης Δεκεμβρίου τη με Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία). Και κυρίως διότι τα επόμενα παιχνίδια της (με μοναδική «τσόντα» ενδιάμεσα εκείνη του Κυπέλλου στις 21/12 με το νικητή του Καλαμάτα-Φωκικός) είναι το λιγότερο… βατά.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν -και μέχρι το επόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη 19η αγωνιστική- η «Ένωση» έχει μπροστά της εννέα ματς: Πέντε στο ΟΑΚΑ -όλα με αντιπάλους που θα παλέψουν για την παραμονή. Και τέσσερα εκτός έδρας -εκ των οποίων μόνο εκείνα σε Αγρίνιο και Περιστέρι μπορούν να προβληματίσουν σοβαρά τη στοιχειωδώς… σοβαρή ΑΕΚ.

Αυτή που θα ‘χει την ευκαιρία, μαζεύοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των 27 διαθέσιμων πόντων, να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την κορυφή -αλλά και την ψυχολογία πως μπορεί να διατηρηθεί (τουλάχιστον) κοντά σε αυτή.

Τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα

10η αγ: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (19/11)
11η αγ: Παναιτωλικός-ΑΕΚ (26/11)
12η αγ: ΑΕΚ-Κέρκυρα (4/12)
13η αγ: ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (10/12)
14η αγ: Ατρόμητος-ΑΕΚ (18/12)
15η αγ: ΑΕΚ-Δόξα Δράμας (3/1)
16η αγ: Λεβαδειακός-ΑΕΚ (δεν έχει οριστεί)
17η αγ: ΑΕΚ-SKODA Ξάνθη (δεν έχει οριστεί)
18η αγ: Εργοτέλης-ΑΕΚ (δεν έχει οριστεί)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x