Stoiximan Super League

«Να αρπάξει την ευκαιρία»

Να αποδείξει πως αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό και να το κάνει… «χωρίς άγχος αφού το κουπί θα το τραβήξουν οι πιο έμπειροι», είναι η άποψη του Αντώνη Νικοπολίδη για τον Μέγερι και την συμμετοχή του στο ντέρμπι.

Να αποδείξει πως αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό και να το κάνει… «χωρίς άγχος αφού το κουπί θα το τραβήξουν οι πιο έμπειροι», είναι η άποψη του Αντώνη Νικοπολίδη για τον Μέγερι και την συμμετοχή του στο ντέρμπι.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε στο επίσημο site του Ολυμπιακού, ο Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε για το φαβορί του ντέρμπι, την εικόνα των δύο ομάδων και έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο παλίος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκου και του Ολυμπιακου.

Ε: Από τις απαντήσεις σου φαίνεται ότι ακόμα μιλάς σα να είσαι μέλος της ομάδας και να περιμένεις να παίξεις, δεν μιλάς σαν ένας άνθρωπος που έφυγε από το ποδόσφαιρο.

Α: Ο καιρός που έχω φύγει είναι πολύ λίγος και αισθάνομαι ακόμα σαν ποδοσφαιριστής, δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα αυτό. Ουσιαστικά μόνο οι διακοπές του καλοκαιριού ήταν. «Βράζει» το αίμα μου και όταν υπάρχουν τέτοια παιχνίδια που μου άρεσε πολύ να αγωνίζομαι σε τέτοια ματς, το αισθάνομαι έτσι και νομίζω ότι το Σάββατο θα παίξω.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό το παιχνίδι ποια η εικόνα που έχεις δει από τις δύο ομάδες και ποια στοιχεία είναι αυτά που πιστεύεις ότι θα κρίνουν τον αγώνα;

Α: Καταρχήν να μιλήσουμε για τον αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετική ομάδα απ’ ότι ήταν τα τελευταία χρόνια, αγωνίζεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό, θα έλεγα κακό. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει διαφορετική ομάδα πρεσάρει πολύ ψηλά, γρήγορους παίκτες κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω όμως ότι τα πάντα θα κριθούν από τον Ολυμπιακό. Αν μπορέσει να αποβάλλει τα άσχημα παιχνίδια που έχει στα τελευταία παιχνίδια, σε θέμα αυτοσυγκέντρωσης θα έλεγα εγώ που προηγείται σχετικά εύκολα και παθαίνει μετά ένα μπλακ άουτ με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και να βάζει τους αντιπάλους στο παιχνίδι και να γίνεται η ζωή του δύσκολη. Αυτό το έχει δείξει στην Ελλάδα γιατί στην Ευρώπη παίζει πολύ συγκεντρωμένα και πολύ δυνατά στα τέσσερα ματς που έχει δώσει. Αυτό είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο που έχει ο Ολυμπιακός. Όλα τα άλλα η επιθετικότητα, το πρέσινγκ, η κατοχή μπάλας είναι πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, συν έχει τον κόσμο, συν ότι έχει ιδιαίτερα επικίνδυνους παίκτες επιθετικά, τότε πιστεύω ότι θα μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι.

Ε: Ποιος θεωρείς ότι έχει προβάδισμα στο ντέρμπι;

Α: Για να δώσεις προγνωστικά πρέπει να κάνεις ανάλυση. Να δεις τα υπέρ, τα κατά και τα πάντα. Όμως, πιστεύω ότι φαβορί είναι ο Ολυμπιακός.

Ε: Ο τερματοφύλακας είναι πάντα σε ένα τεντωμένο σκοινί. Μπορεί να αναδειχτεί ο ήρωας ενός ντέρμπι, αλλά παράλληλα να γίνει ο μοιραίος από μια φάση και μόνο. Εσύ το έχεις νιώσει αυτό; Και πόσο άγχος μπορεί να έχει ένας τερματοφύλακας πριν και πως αισθάνεται κάποιος πριν από ένα τόσο σημαντικό ματς;

Α: Πάντα μπαίνεις σε μια σκέψη ότι θα αγωνιστείς σε αυτό το παιχνίδι για να είμαι ο καλύτερος και όχι να κάνω το χειρότερο. Αν φοβηθείς μην κάνεις λάθος, τότε είναι σίγουρο ότι θα κάνεις λάθος. Πολλές φορές έχω αγωνιστεί σε ντέρμπι, ή σε ματς Champions League, φοβούμενος μην κάνω λάθος και το έκανα, αλλά μέσα από την εμπειρία μου και μέσα από τα χρόνια αυτό το έβγαλα από πάνω μου. Έμπαινα για το καλύτερο. Από εκεί και πέρα, έχω ζήσει και κάτι άλλο. Σε ένα ματς ήμουν κακός, αλλά κάτι έκανα στο τέλος και γινόμουν καλός. Και το αντίθετος όμως… Σημασία έχει τι κάνεις σε όλο το ματς. Ο κόσμος νιώθει σιγουριά για έναν τερματοφύλακα που κάνει λιγότερα λάθη, παρά για έναν τερματοφύλακα που μπορεί να πεταχτεί στο «Γ», αλλά έχει σκαμπανεβάσματα.

Ε: Το Σάββατο πιθανόν να ξεκινήσει ο Μπάλας Μέγιερι στο ντέρμπι. Ποια είναι γνώμη σου γι’ αυτό και τι συμβουλές θα του έδινες, αφού αυτό που του λείπει είναι η εμπειρία.

Α: Ο Μπάλας ήρθε πέρσι στην ομάδα και παρατηρώντας τη χρονιά που είχε, έχει κάνει σημαντική βήματα. Έχει εξελιχθεί. Νομίζω ότι είναι καλύτερος ακόμη και από πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει… Δούλευε από πάντα και είχε χαμηλά το κεφάλι. Πάντα άκουγε και μπορεί να αντιληφθεί αυτά που του λέει ο Αλέκος (σ.σ. Ράντος) που είναι πολλές ώρες μαζί του. Αποτέλεσμα είναι να δείχνει κάτι διαφορετικό. Τώρα του ήρθε η ευκαιρία και πρέπει να την αρπάξει για να αποδείξει ότι έχει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, είναι στα πρωταθλήματα και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό γι’ αυτό. Να αποδείξει ότι είναι το Νο1. Γι’ αυτό το ματς, δεν πρέπει να έχει άγχος. Το κουπί θα το τραβήξουν οι εμπειρότεροι παίκτες και οι μεγαλύτεροι. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μπει στο ματς γρήγορα, να συγκεντρωθεί και να μην έχει άγχος. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά γι’ αυτόν.

Ε: Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο για το ντέρμπι, αλλά και γενικότερα;

Α: Έχω λάβει πολύ αγάπη στο Καραϊσκάκη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλω να ξέρουν ότι και εγώ και η οικογένεια μου τους αγαπήσαμε και τους ευχαριστούμε που ήταν δίπλα μας και είναι δίπλας. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να προστατεύσουν την ομάδα από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα. Είναι άσχημο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο. Είμαστε από τις ομάδες που είναι επικίνδυνες να παίζει χωρίς κόσμο. Αυτοί οι λίγοι πρέπει να αποβληθούν. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν είναι έτσι. Οι οπαδοί του αγαπούν την ομάδα και προστατεύουν τον σύλλογο. Όμως, υπάρχουν αυτοί οι λίγοι. Ο κόσμος είναι διαφορετικός από αυτούς τους λίγους… Τα τελευταία χρόνια το έχει αποδείξει και έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή έδρα. Από τις ισχυρότερες σε όλη την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει μεγαλύτερος.

Ε: Μάλιστα και ο κύριος Μαρινάκης ζήτησε από τους οργανωμένους να μην διακόπτεται το παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ρυθμού. Αυτό έχει πει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και πέρσι και φέτος…

Α: Δεν νομίζω ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχει αυτό το φαινόμενο στο Καραϊσκάκη. Ο μη ρυθμός είναι από ένα σκληρό παιχνίδι. Αυτό εννοεί ο Βαλβέρδε από όσο ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να προστατεύσουμε όλοι μας την ομάδα από αυτούς που έρχονται στο Καραϊσκάκη για να κάνουν φασαρίες.

Ε: Ο ποδοσφαιριστής Νικοπολίδης ανήκει στην ιστορία. Όμως, τώρα βγαίνει ο προπονητής Νικοπολίδης. Το έχεις πάρει απόφαση. Πως το νιώθεις αυτό. Αυτήν την αλλαγή.

Α: Θα προσπαθήσω σιγά-σιγά να αλλάξω και τον τρόπο σκέψης. Είναι διαφορετικό πράγμα. Χρειάζομαι ένα διάστημα και αυτό το εκμεταλλεύομαι βλέποντας παιχνίδια, παρακολουθώντας προπονήσεις. Προσπαθώ να μάθω πράγματα. Πιστεύω ότι σε ένα με ενάμιση χρόνο θα μπορώ να έχω και να προπονώ μια ομάδα. Πηγαίνω αργά. Είναι διαφορετικό να εκτελείς και διαφορετικό να δημιουργείς. Με τον καιρό θα πρέπει να αποδείξω ότι μπορώ να είμαι το ίδιο καλός όσο και ποδοσφαιριστής. Δεν είναι το ίδιο και δεν έχω σίγουρη επιτυχία. Γι’ αυτό προσπαθώ και δουλεύω.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x