Stoiximan Super League

Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Βαλβέρδε

Με σημαντικές απουσίες καλείται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στον άξονα, λόγω των τραυματισμών του Ορμπάιθ και του Μακούν, και για τον αντι-Ιμπαγάσα που θα παίξει απέναντι στην γαλλική ομάδα. Ως «κόφτης» αναμένεται να παίξει ο Χοσέ Χολέμπας!

Με σημαντικές απουσίες καλείται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στον άξονα, λόγω των τραυματισμών του Ορμπάιθ και του Μακούν, και για τον αντι-Ιμπαγάσα που θα παίξει απέναντι στην γαλλική ομάδα.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός έκανε «πειράματα», κάτι που θα επαναληφθεί και στην σημερινή-τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν από το σημαντικό ματς, για να καταλήξει στους έντεκα που κληθούν να αγωνιστούν.

Όλα δείχνουν ότι ο 48χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγκιερι και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Στο κέντρο θα παίξουν ο Μοντέστο και… ο Χολέμπας! Πιο μπροστά θα βρίσκονται ο Φουστέρ και ο Μιραλάς, ενώ μία θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Αμπντούν, ο Γέστε και ο Φετφατζίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Φέισα και Πάντελιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν το πρωί από την Αθήνα για τη Γαλλία. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μακούν, Ορμπάιθ, Παπάζογλου, ο ανέτοιμος Ιμπαγάσα και οι Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Χαβίτο και Μόνχε που δεν έχουν δηλωθεί

«Να πιέζουμε συνέχεια τον αντίπαλο»

Ασφυκτικό πρέσινγκ πρέπει να ασκούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο είναι από τους βασικούς άξονες στη φιλοσοφία των Πειραιωτών και οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

«Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στο θέμα της πίεσης που ασκούμε στον αντίπαλο. Δεν γίνεται κάθε φορά να πιέζουν μεμονωμένα ένας, δύο ή τρεις παίκτες, αυτό πρέπει να γίνεται από όλους, ώστε να μην βρισκόμαστε ακάλυπτοι στην άμυνά μας. Όταν πιέζουμε από την περιοχή του αντιπάλου, όλες οι γραμμές πρέπει να είναι κοντά και να κινούμαστε ως μία μάζα, ένα ενιαίο σύνολο. Εάν κάποιος ξεχαστεί ή αδρανήσει, αυτομάτως θα δημιουργηθεί κενό, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο ντέρμπι, ειδικά στα άκρα.

Όταν πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται μόνο από τους επιθετικούς. Οι μέσοι πρέπει να είναι κοντά και να καλύπτουν όλους τους διαδρόμους, κλέβοντας τις μπάλες που χάνει ο αντίπαλος. Επίσης, οι αμυντικοί πρέπει να είστε ψηλά και να κάνετε το ίδιο. Εάν δεν λειτουργούμε έτσι, υπάρχουν προβλήματα και η πίεση δεν γίνεται σωστά. Αυτά είναι βασικά στοιχεία για το πρέσινγκ, που τα έχουμε πει και τα έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές. Δεν γίνεται, λοιπόν, να κάνουμε λάθος. Χρειάζεται συγκέντρωση και να ακολουθείτε όλοι την τακτική και το πλάνο
», ανέφερε αρχικά ο «Τσινγκούρι» και πρόσθεσε:

«Αυτό το… χαλαρό μας ξεκίνημα μας δημιούργησε προβλήματα με τον Παναθηναϊκό. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν έπρεπε και το οποίο προήλθε από απανωτά λάθη και από το γεγονός ότι εκείνη στιγμή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αντιθέτως, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά το γκολ. Μετά το 25’ ήμασταν η ομάδα που έπρεπε στο γήπεδο.

Πιέσαμε καλά, βγάλαμε πολλούς παίκτες στην επίθεση και μεταφέραμε όλο το παιχνίδι μας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, κάτι που είναι και το ζητούμενο. Αυτό θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Έτσι πρέπει να παίζουμε. Εάν το κάνουμε, μάλιστα, όπως στο ντέρμπι, τότε μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε και πρέπει να το πετύχουμε. Αν παίξουμε έτσι με τη Μαρσέιγ, μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας
».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x