Stoiximan Super League

Ιβάν ναι, τρομερός όχι

Με γκολ του Μαρκάνο στο 53’ ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου, χωρίς να εντυπωσιάσει και μπήκε με το… δεξί στις υποχρεώσεις του στο 2012. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ένα δεκάλεπτο σε κάθε ημίχρονο, έχασαν ελάχιστες ευκαιρίες, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την ακίνδυνη ομάδα του Δώνη. Με έξι βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και δύο παιχνίδια περισσότερα, στην κορυφή της βαθμολογίας οι παίκτες του Βαλβέρδε.

Με γκολ του Μαρκάνο στο 53’ ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου, χωρίς να εντυπωσιάσει και μπήκε με το… δεξί στις υποχρεώσεις του στο 2012.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ένα δεκάλεπτο σε κάθε ημίχρονο, έχασαν ελάχιστες ευκαιρίες, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την ακίνδυνη ομάδα του Δώνη.

Με έξι βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και δύο παιχνίδια περισσότερα, στην κορυφή της βαθμολογίας οι παίκτες του Βαλβέρδε.

Πως έπαιξαν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρέσκεται στις εκπλήξεις. Ο Βάσκος επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Μέλμπεργκ και να έχει πλάι στον Αβραάμ Παπαδόπουλο τον Μαρκάνο. Από εκεί και πέρα ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο και ο Χολέμπας στο αριστερό. Μανιάτης και Μοντέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και πιο μπροστά οι Φουστέρ, Φετφατζίδης και Μιραλάς. Στην κορυφή βρισκόταν ο Τζεμπούρ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά πράγματα λόγω των απουσιών των Σκόνδρα, Μήτρογλου, Μπάλλα και Τάτου. Ο Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια και οι Νάστος, Τομάς, Ζουέλα και Γιαννούλης ήταν στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Δημούτσος, Μακρής, Σφακιανάκης και Καραγκούνης, ενώ στην επίθεση οι Αναστασάκος, Καραμάνος.



Αν ήταν πιο εύστοχος…

Οι παίκτες του Βαλβέρδε μπήκαν με την διάθεση να «τελειώσουν» από νωρίς το παιχνίδι προκειμένου να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Με κατοχή της μπάλας και με πίεση ψηλά, ο Ολυμπιακός έφτανε στο πρώτο τέταρτο, σχεδόν, εύκολα, στην περιοχή του Ιτάνζ αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Μοιραίος φάνηκε να είναι ο Τζεμπούρ, ο οποίος σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Περιστερίου, αφού ξεπέρασε το… σοκ της αλλαγής διάταξης, έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κρατάει τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία του. Παράλληλα προσπάθησε να φύγει στην κόντρα και να πιάσει την άμυνα των Πειραιωτών στον «ύπνο», όμως αυτό δεν έγινε. Οι παίκτες έφυγαν για τα αποδυτήρια με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τα βάζει με την τύχη του για τις χαμένες ευκαιρίες του Τζεμπούρ.

Ήρθε αυτό που περίμεναν!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ σε μια από τις πρώτες επισκέψεις τους στα καρέ του Ιτάνζ με τον Μαρκάνο, κάτι που τους βοήθησε να διαχειριστούν καλύτερα το υπόλοιπο παιχνίδι. Αυτό ήταν αρκετά εύκολο, όσο ο Ατρόμητος έδειχνε αδυναμία να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Τα υπόλοιπα λεπτά δεν αντέχουν κριτικής αφού ο ρυθμός έπεσε για τα καλά και το μόνο που σκεφτόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν να έρθει το τρίποντο, ενώ ευχόταν να μην υπάρξει και κάποιο πρόβλημα με τον Μιραλάς, ο οποίος έφυγε από το παιχνίδι στο 82’. Το τελικό αποτέλεσμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στην Σούπερ Λίγκα για το νέο έτος και να αποσπάται έξι βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα.







Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο (46’ Μακούν), Μιραλάς (82’ Μέλμπεργκ), Φουστέρ (64’ Γέστε), Φετφατζίδης, Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Πάντελιτς, Μόνχε, Αμπντούν.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Τομάς, Ζουέλα, Γιαννούλης, Μακρής, Σφακιανάκης, Καραγκούνης (74’ Μπρίτο), Δημούτσος (62’ Πίτου Γκαρσία), Καραμάνος (80’ Μπέλιτς), Αναστασάκος.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Οικονόμου, Φυτανίδης, Επστάιν.

Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Ελευθερίου, Αναστασόπουλος

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x